Шумоизолиращи трикове за стаи и апартаменти

Публикувано на 07/11/2022 от Милена Галанова | Последна редакция на 07/11/2022 | Видяно 5 261 пъти

За много хора, живеещи в апартаменти шумът от съседите се превръща в голям проблем. Шумоизолацията е скъпо решение затова и се търсят бюджетни методи за намаляване на шума. Ако сте от тези, които вече са решили да предприемат поставяне на шумоизолиращи панели, потърсете правилния за вас специалист в сайта на MaistorPlus. 

Все пак ако искате да пробвате трикове тип „направи си сам“, то тази статия е точно за вас.

 


Повече мебели в стаята

Ако някога сте се местили, вероятно сте виждали обратното на това. Докато изпразвате стая, звуците отекват повече и може би сте забелязали, че нещата звучат по-силно. Когато приложите обратното мислене, запълването на стая с мебели ще помогне за блокиране на звука.

Ако изберете тази опция, не забравяйте да изберете най-тежките мебели, които притежавате. Това е важно именно, за да се натрупа маса в помещението, която да изолира звука. Въпреки това, ако притежавате по-леки мебели – използвайте ги, все пак е по-добре от празно пространство.

 

Най-добрите мебели за звукоизолация на стая са:

Дивани и фотьойли – колкото по-меки, толкова по-добре

Гардероби и скринове – те са достатъчно тежки

Рафтове за книги – книгите са идеални при звукоизолация

Маси – те ще помогнат за звукоизолацията на пода и ще спрат звуците да ехтят

Мебелите не само придават маса на помещението, но също така помагат за заглушаване и абсорбиране на звуци, като по този начин спират ехото.


Използвайте килими

Поставянето на тежки килими е друга сравнително евтина опция.

Тежките килими не само помагат за звукоизолацията, но и подобряват топлоизолацията на помещението, така че финансовата инвестиция си заслужава. Друго удобство в този трик е това, че нямате нужда от специалисти и като цяло помощ да вземете и поставите килима – процедурата е проста.

 

Килимите помагат за намаляване на ударния шум, както от вашата стая, така и от стаите под нея. Това е така, защото използваните материали, като вълна или синтетични влакна, имат отлични качества на звукопоглъщане. Разбира се, както при мебелите, колкото по-тежък е един килим, толкова по-добре ще свърши работата си за шумоизолиране.

 

Поставянето на килим е страхотна опция особено ако живеете в апартамент под наем, защото няма да се налага да получавате разрешение от хазяина си и можете да вземете килима със себе си, когато си тръгвате. Добавянето на подложка под килима допълнително ще увеличи шумоизолиращите му свойства.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта