6 фантастични идеи за коледната декорация, които да направите сами

Публикувано на 23/12/2016 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 23/12/2016 | Видяно 5 551 пъти

Броени дни остават до Коледа, а приготовлението за нея усилено кипи. Дълъг списък с подаръци, топло мляко и любимото време за украсяване на дома. Елхата заема централно място, а без мигащите лампички не може. В навечерието на предстоящите празници ви предлагаме няколко идеи за коледна украса, която можете да направите сами. Различни, невероятни и лесни начини да превърнете празника в незабравим спомен, а украсата във възхитителна изненада.

В случай че примерите тук ви дадат идеи за промяната на дизайна в дома ви, може да се възползвате от професионалистите, регистрирани в MaistorPlus и да заявите проект напълно безплатно.


Коледна магия на вратата

Начало на коледната украса дава този невероятен начин за създаване на венец. Материалите включват обикновена закачалка за дрехи, играчки и клонка от елха. Може да използвате изкуствено или естествено растение, което ще внесе свежест. Първо трябва да огънете закачалката, след което да я разглобите. Започвате да подреждате играчките по ваш вкус. Могат да се добавят такива и в различен цвят или дори други коледни елементи. Когато разположите всяка от тях по цялата дължина на закачалката, трябва да я върнете в началния ѝ вид като усучете двата ѝ края.

Това е бърз, евтин и невероятен начин за създаване на един от най-важните елементи от декорацията. Собственоръчно направеният венец ще е първото нещо, което ще очарова вашите гости!


Направи сам коледните лампички

Тази страхотна идея ще ви даде възможност да направите сами тазгодишните лампички и те да бъдат просто невероятни!
Сдобивате се с малки по големина осветителни тела, бои, лепило и гирлянд по избор. Директно потапяте в боята лампичките, докато достигнете металната част. Тук обаче много трябва да внимавате и да изберете подходяща боя, която няма да увреди качеството на крушката. Издърпва се бавно и държите няколко минути, докато изсъхне. Може да смесите няколко цвята или да топите крушката в няколко бои, за да получите нестандратни комбинации. Преди обаче да преминем към следващата стъпка е хубаво да оставим цветните лампи да престоят една нощ, за да се уверите, че са изсъхнали хубаво. След това залепяте гирлянда към крушката и украсявате. Истински чаровна промяна!


Историята на една коледна играчка

Може да съхраните любимите моменти с близките хора и да ги поставите на видно място, а именно на елхата. Това е един нетрадиционен подход, но може да бъде много вдъхновяващ и въздействащ. Трябват ви прозрачни играчки и най-хубавите снимки, които да поставите вътре и завинаги да запазите спомена от някое хубаво изкарване. Отвъртете горната част на играчката. Сгънете снимката на половина, като внимавате да не я намачкате прекалено много. След това я поставете в украшението. Може да използвате пинсети, за да наместите изображението по-добре. Поставете вътре малки играчки, топчета, листенца, каквото ви хрумне, за да изглежда по-празнично. И всичко е готово!


Украса от снежни топки

Боят със снежни топки е любимото занимание на малки и големи през зимата. Тук ви предлагаме един интересен начин да използвате традиционния бой с нетрадиционно презназначение. За направа на тази чудесна украса се нуждаете от стиропорни топки, тел, декоративен сняг и опънато въже, което ще използвате да закачите играчките, докато съхнат. Първа стъпка при направата е да опънете въжето. След това да поставите парче тел на всяка стиропорна топка и да го огънете в горната част, за да се образува кукичка. На нея ще висят играчките. Закачете ги и ги пръскате със изкуствения сняг, за да се покрият добре. След това ги разположете на всяко предпочитано място. А защо не и до камината?


Създайте зелена Коледа вкъщи

Това е един прекрасен начин да внесете свежест и зеленина в украсата, а и в дома си. Събирате няколко клонки от елхата и премахвате игличките в долната част. Нужни са ви още малки дървени дискове, в средата на които пробивате малки дупки. Във всяка от тях се поставя малко лепило и поставяте клонката. Трябва да задържите малко, за да изсъхне, затова е важно да използвате по-здраво лепило. Така само в няколко лесни стъпки се сдобивате с ръчно изработена украса.


И когато говорим за традиции... променяме елхата!

Коледа може да бъде още по-специална, ако се възползваме от тази невероятна идея за елха. Повечето от материалите са подръчни - специално подбрани коледни играчки, корда, ножица, подходящо място, на което да окачите украсата. Прекарайте кордата през всяка играчка, докато постигнете желаната форма и големина. Не е нужно да е симетрично, така че не се притеснявайте, а нанизвайте смело. Готово! Сдобихте се с оригинално място за подаръците и една ефектна, креативна и чудесна идея, с която да направите празниците незабравими.

Какво наумихте за интериора във вашия дом? Ако все още се чудите как да промените жилището си, ние ви предлагаме екип от специалисти, които да свършат това вместо вас. След като пуснете заявката си напълно безплатно, ще имате възможност да сравните цени и оферти и да се спрете на най-подходящия изпълнител.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта