Разкошна артистична саксия за любимото ви растение в дневната

Проектите "Направи сам" понякога изглеждат идеално на теория, но на практика е възможно да се получат всякакви инциденти, които да провалят първоначалния план. Хубавото е, че някои от "произшествията" всъщност се оказват доста по-ефектни от това, към което сме се стремели.

Такъв е и случаят с преобразяването на тази керамична саксия, закупена, за да бъде новият дом на едно стайно растение.

Откъде тръгва всичко

Откъде тръгва всичко

Идеята на собственичката на това зелено приятелче е била да смени старата неугледна саксия с нова, която да бъде боядисана в яркожълто. Цветът е трябвало да бъде съчетан с жълтия стол в дневната, представляващ весел акцент в помещението.

Вижте още: Как да отглеждаме плодни дръвчета в саксия

Изпълнението

Изпълнението

На първо време трансформацията на саксията в жълто интериорно бижу е вървяла прекрасно. Боядисването е било реализирано на малки стъпки, внимателно и бавно.

Когато човек загуби търпение...

Когато човек загуби търпение...

В един момент от процеса обаче собственичката на растението започва да се уморява от бавните темпове, с които напредва, и решава да преосмисли подхода си. Взима значително по-голяма четка за боядсиване, която съответно попива и доста повече боя. В резултат се получава разтичане на жълтите струйки по саксията, които в крайна сметка са оставени да засъхнат така, както са си, за да се запази изненадващият арт-ефект.

Преместването

Преместването

Макар и да няма голям опит в боядисването, дамата, чието творение описваме тук, знае как щадящо се пресаждат големи растения. Тъй като и без това не държи на стария дом на зеления си любимец, тя сваля една от "стените" му с помощта на чук и растението е готово да излезе максимално лесно.

Вижте още: Как да отглеждаме билки и подправки у дома

Жълто, свежо, интересно

Жълто, свежо, интересно

Когато вече всичко е готово, растението и новата му саксия могат гордо да бъдат настанени до жълтия стол в хола. Атмосферата в стаята е променена значително само с един малък щрих в интериора.

Опитайте и вие да претворите с цвят старите саксии, фотографирайте резултата и се споделете във форума "Направи сам". А ако ви предстоят по-значителни промени в дневната или друга част на жилището, потърсете най-добрия за вас професионалист в MaistorPlus. Пуснете безплатна заявка за своя проект и сравнете цените, които ще ви предложат регистрираните при нас майстори. Благодарение на допълнителната информация за тях, включително мненията на предишните им клиенти, в нашия сайт ще ви бъде много лесно да се ориентирате на кой изпълнител да се доверите.