Превърнете полезната храна в страхотно забавление за децата с тези уникални идеи

Публикувано на 02/11/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 04/11/2016 | Видяно 34 799 пъти

Създаването на вкусна и питателна закуска за най-малките е истинско предизвикателство за всяка домакиня! Често здравословните елементи от менюто не представляват особен интерес за децата, затова е важно да им създадете интригуващ и оригинален облик. За целта можете да преобразите купичката с мюсли в красив пейзаж, като използвате резенчета ананас или ябълка. Пълнозърнестата филийка пък става по-вкусна, когато й добавим нос и уши от парченца банан, а от витаминозния шейк наднича любопитно чудовище.

Виж още: Приведете кухнята си в ред с тези невероятни кутии за съхранение


Неустоимо вкусна зеленчукова къща

Тази невероятна зеленчукова къща не само ще събуди апетита на децата, но и със сигурност ще очарова вашите гости! За направата й можете да използвате всички останали зеленчуци в хладилника, като слепвате отделните парченца с помощта на топено сирене. Изграждайте внимателно всички компоненти на къщичката, като за гарантирано успешен резултат обърнете по-специално внимание на нейната здрава основа.

Виж още: Кухнята на баба в наши дни


Превърнете храната в страхотно забавление за децата с тези уникални идеи

Помахайте за сбогом на остатъците от храна в детските чинийки, защото днес ще ви помогнем да придадете на ястията си невероятен забавен завършек! Разгледайте нашите идеи за преобразяването на различни плодове и зеленчуци в оригинални животни и герои, като споделите с нас и своите интерпретации на тези фантастични рецепти. Мечтаната кухня пък вече е на един клик разстояние, затова не се колебайте, а поверете ремонта й в ръцете на квалифицирани майстори!


Тези очарователни калинки от домати и маслини кацат на вашата трапеза

Търсите начин да създадете симпатични хапки за детското парти? Представяме ви една страхотна идея, вдъхновена от природата, която напълно ще преобрази празничната трапеза! За реализирането й ще са ви необходими моцарела, чери домати, маслини и няколко капки балсамов оцет. Оформете от тези продукти красиви калинки, кацнали върху зелени листа от босилек, като за по-лесно създаване на характерните черни точици по крилата им използвайте балсамовия оцет.


Почерпете вдъхновение от любимите детски герои

Уверете се, че днес хлапето ви действително ще довърши обяда си, като преобразите ястието в любимите му герои от екрана! Всяка филийка хляб вече може да се превъплъти в маската на смел супергерой, а зеленчуците да приемат облика на интригуващи анимационни персонажи. Бъдете креативни и оформете отделните парченца плодове с помощта на формички за сладки, а гроздовите зърна пък превърнете в симпатични вкусни шишчета.


Това симпатично таралежче е сътворено от круша и грозде

А ето и едно сладко изкушение, което можете да реализирате съвместно с децата. За създаването на този симпатичен таралеж обелете една круша и оформете бодли с помощта на дървени клечки, като предварително поставите на всяка от тях по парченце грозде. Накрая добавете очи и носле на таралежа, като за целта използвате маслини или пък боровинки. Хитро, нали?

Виж още: Идеи за блестяща и комфортна кухня с лампи под шкафовете


Създайте приказно вкусен пейзаж от плодове

Парченцата плодове могат не само да се превъплътят в забавни животни, но и да спомогнат за сътворяването на изумителни пейзажи, които ще придадат настроение на следобедната закуска. За целта развихрете въображението си, заредете се с търпение и пресъздайте красотата на пролетта директно върху кухненската дъска! Използвайте всички налични продукти в хладилника, като не забравяйте да споделите с нас невероятните резултати.


Придайте на плодовете чудати форми

Децата рядко посягат към плодовете вкъщи, когато в шкафа ги чакат разнообразни шоколадови лакомства. Ето защо е важно да привлечете интереса им към този тип полезни продукти, като ги превърнете в чудати фигури и животни. Така зелената ябълка бързо и лесно може да се превъплъти в симпатична жаба, а останалите плодове от следобедната закуска могат да приемат формата на прелестно красиви пеперуди!


Цветна и оригинална пица с пресни зеленчуци

Това ястие несъмнено ще стане любимо на най-малките членове на семейството! То е цветно, оригинално и изключително вкусно. За направата му използвайте обикновено тесто за пица или забъркайте неговата здравословна алтернатива, използвайки настърган карфиол, яйце и моцарела. Накрая подредете зеленчуците, така че нюансите им да се прелеят в красива дъга и изпечете в умерено загрята фурна! Вдъхновете се от тези фантастични ястия и внесете пълна промяна в кухнята, като заявите проект при нас напълно безплатно! Разгледайте офертите на опитни професионалисти и изберете точното предложение за вашия дом и бюджет.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ралица Пламенова VIP
Цялостен ремонт, София
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Строително-ремонтни дейности-Тодоров
Покривни услуги, София
79 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта