Страхотни идеи за декориране на дома за Хелоуин

Публикувано на 30/10/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 6 891 пъти

Подобна класическа украса за Хелоуин можете да поставите около камината, на масата за хранене или пък пред входната врата. За създаването на тази декорация изрежете капаче на върха на тиквата и издълбайте вътрешността й. След това изрежете прозорчета с желаната форма, поставете свещ в тиквата и затворете капачето й. Толкова лесна за изработка, а придава несравним уют и на най-мрачното помещение!


Страхотни идеи за декориране на дома за Хелоуин

Макар да не е традиционен български празник, Хелоуин е добър повод да се забавляваме и да преобразим дома си в настроението на маскарада, пък току виж прогоним и някой зъл дух! За целта поставете подходящо осветление и изкуствени паяжини в дневната, декорирайте стълбището и не пропускайте да разположите класически тиквен фенер до входната врата! Това са само някои от идеите, с които да направите 31 октомври наистина незабравим!


А ето и една вкусна идея, подходяща за декориране на кухнята

Създайте неповторими вкусни декорации за кухнята, които със сигурност ще очароват вашите гости! Забъркайте рецептата за любимите си кексчета, но вместо в чинийки, ги поднесете в буркани, маскирани като чудовища и фантастични герои. По този начин ще внесете цвят и настроение в кухнята си по случай Хелоуин, а тези удивителни кексчета са и идеалната "гарнитура" към всеки филм на ужасите!


Лесно и достъпно разкрасяване на дома със стикери за стена

Искате да създадете внушителна обстановка за Хелоуин, но разполагате с ограничен бюджет? На помощ в преобразяването на дома ви идват стикерите за стена, които са достъпни и изключително лесни за поставяне. Освен че са подходящи за всякакъв тип гладки повърхности, тези стикери се отстраняват без усилие, като не оставят нежелани следи по стената. Важно е да отбележим обаче, че те не са подходящи за неравни или пък прясно боядисани повърхности.


Пресъздайте зловеща илюзия с подходящо осветление

Изненадайте малките феи и духове, които ще ви посетят за лакомства на 31 октомври, като поставите мистериозни светлинки по алеята към дома ви. Те могат да бъдат под формата на страховити гарвани, паяци или пък малки тиквени фенери. Освен за украса на екстериора, подобна декорация е приложима и в антрето, детската или дори спалнята.

Виж още: Поканете гостите си на балкона


Обърнете особено внимание на камината

Превърнете камината си в олицетворение на празника, като я украсите с разнообразни призрачни елементи. За целта можете да използвате стенни декорации, пластмасови фигурки, изкуствени паяжини и дори фенери! Развихрете въображението си и подберете елементите с вкус и внимание към детайла, така че крайният резултат да бъде наистина впечатляващ!


Лакомство или пакост?

Този интересен обичай постепенно навлиза и у нас, затова не се изненадвайте, ако на 31 октомври на вратата ви почука малка фея, очакваща да я почерпите със сладкиш. Направете тази игра още по-забавна за децата, като сътворите за тях малки хартиени тикви, пълни с лакомства! С тяхна помощ ще избегнете пакостта, която традицията повелява децата да направят, ако не получат нещо сладко.


Превърнете храненето в мистичен ритуал за Хелоуин

Приобщете трапезарията към фантастичната атмосфера на Хелоуин, като декорирате масата за хранене в духа на празника. За тази цел можете да използвате свещи, изкуствени паяжини, тиквени фенери и всякакви страшни детайли. Не можем да гарантираме, че те ще държат "злите сили" настрана от вашата вкусна трапеза, но със сигурност подобна украса ще очарова вашите гости!


Оплетете си невероятна атмосфера с изкуствени паяжини

Нищо не допринася така за създаването на призрачна обстановка, както изкуствените паяжини и изпълзяващите от тях пластмасови гадинки. На теория не звучи особено приятно, но в действителност тази декорация е един от най-разпространените варианти за украса на дома по случай Хелоуин. Този тип паяжина може да покрие както по-дребни елементи от интериора, като огледала, полилеи или пък свещници, така и големи площи, като се предлага и в различни цветове.

Виж още: Удивителни интериорни идеи за любители на необичайния дизайн


Красиви и тайнствени - фенерите от буркани

Намерете ново приложение на старите буркани, като ги превърнете в невероятни фенери, които да озаряват дома ви на Хелоуин! За направата на тази декорация ще ви бъдат необходими буркани, чаени свещи, хартия, лепило и богато въображение. Поставете фенерите в спалнята, дневната или пък на най-тъмните местенца у дома, така че мъждукащата им светлина да пасва на тайнствената обстановка!

Виж още: 12 ценни съвета за наистина впечатляващ интериор


Страховити, но удобни декоративни възглавнички за люлката на двора

Приятно и закачливо намигване в духа на празника е поставянето на тематични декоративни възглавнички в дневната или на люлката в градината. Добрата новина тук е, че след като мине Хелоуин, можете да продължите да използвате възглавничките, като ги премените в коледни калъфки например. Ето как домашният уют и празничното настроение могат да вървят ръка за ръка през цялата година!


Сътворете стълбище, като от истински филм на ужасите

Не подминавайте стълбището, като част от декорацията на дома ви за Хелоуин и го обзаведете със забавни или страшни стикери, които му придават индивидуален характер! По-смел, но и интересен вариант е използването на боя, която е напълно незабележима през деня, но пък свети ярко през нощта. И това, ако не е страхотна идея за всяко тематично Хелоуин парти?


На Хелоуин призраците са добре дошли

Направете си сами внушителни призраци, които да "охраняват" входната врата, като използвате чисти бели чаршафи, маркер и връв, с която да ги окачите. Съчетайте тази оригинална идея с някое от другите предложения и превърнете жилището си в същинска къща на духовете за Хелоуин! Споделете с нас своите варианти и интерпретации на тези декорации, а ако имате нужда от помощ при обновяването на кухнята, дневната или пък спалнята, потърсете професионален съвет от нашите опитни специалисти! Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и изберете най-подходящата оферта за ремонта у дома!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта