Вдъхновение за артисти: Скулптури от стъкло дават нов живот на водата

Публикувано на 14/01/2016 от Елица Мартинова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 2 373 пъти

Водата е източник и символ на живота, на промяната, на движението. Нейните дух и динамика нямат еквивалент. Самоукият скулптор Бен Янг се опитва да се докосне до силата на водата, пресъздавайки я в творбите си, в които я замества с течно стъкло.

Ако стъклото вдъхновява и вас и бихте искали да присъства по-осезаемо в интериора на дума ви, консултирайте се с дизайнер, който ще ви даде идеи как да създадете уникална атмосфера в жилището си.


Самоук талант в много области

Бен Янг е млад и самоук скулптор, който живее в Сидни, Австралия. Отраснал е в Нова Зеландия и счита, че черпи вдъхновение за работите си именно от пейзажите там. Скулптурата се нарежда сред хобитата на Янг като каране на скейтборд, сърфинг, реставрация на мебели, а основната му работа е да сглобява лодки.

Вижте още: Изцяло екологична и рециклируема българска пейка


Многопластови скулптури

Скулптурите на Бен Янг са многопластови като самия него. Той работи, наслагвайки един върху друг стъклени пластове. Всеки един от тях е излят от самия него в собственоръчно изработени форми. За да пресъздаде динамиката на една вълна например, той вкарва тънки метални нишки и използва стъклени влакна.


Запазената марка е водата

Запазената марка в творбите на Янг са водата, вълните, морето. Във всяка своя работа той се опитва да пресъздаде енергията и емоцията им. Самият Янг признава, че работата му е силно повлияна от пейзажите и гледките, с които е отраснал в родната си Нова Зеландия.


Като "счупена течност"

Янг е дал общо име на творбите си, поставяйки всичките си работи под името "счупена течност". Макар на пръв поглед двете части на понятието да са несъвместими, в скулптурите на Янг това определение намира своята реалност.


Как би изглеждала водата, ако я уловим в шепи

Как би изглеждала водата, ако я уловим в шепи? Може би много хора са се питали това, а работите на Янг дават поне частичен отговор. Творбите му приличат на напречно сечение на вода, в което главен герой е стъклото.

Чрез различни похвати самоукият скулптор успява да пресъздаде разнообразни състояния на водата - вълнение, спокойствие и дори пара.

Вижте още: 5 причини защо е важно архитектите да се научат да програмират


Нотка абстракция

Творбите на Бен Янг не са само пасторални буквални пейзажи. Той дава живот на идеите си и посредством абстрактни форми. В публичното пространство е обяснявал, че се надява всеки човек да открие частица от себе си в работите му.

Убедени сме, че скулптурите на Бен Янг са ви накарали да погледнете на стъклото с друго око и да помислите над приликите и разликите му с водата. Ако обичате скулптури, но не може да си позволите да купувате произведения, за вас също има решение. Можете да внесете артистичен дух в дома си, използвайки съветите на професионален интериорен дизайнер. Той ще съобрази детайлите в жилището ви с вашия вкус и стил, така че да се получи уникална комбинация, отговаряща на начина ви на живот. Вероятно "счупената течност" ви е вдъхновила и в главата ви вече се въртят идеи. Ако искате да ги реализирате, опишете ги безплатно, за да намерите най-изгодните условия за реализацията им.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта