Е4 - четирите ключа за мечтания дом

Публикувано на 30/05/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 14/07/2016 | Видяно 2 287 пъти

Когато отворите пощенската си кутия, първото, което виждате, са сметките за електричество и отопление. Нямате търпение да разкъсате пликовете и да заподскачате от радост, виждайки цифрите вътре. И това изобщо не е в областта на фантастиката. Битовите разходи стават повече от достъпни, когато се обръща необходимото внимание на енергийната ефективност при изграждане на сградите. Още повече, че изискванията в това отношение стават все по-строги с последните актуализации. А знаете ли, че най-новият керамичен блок, разработен от Винербергер, ги покрива максимално?


Е4 - четирите ключа за мечтания дом

Знаете ли колко тухли, бетонни и керамични блокове, тръби и керемиди са необходими, за да си построите мечтания дом? Или как да постигнете енергийна ефективност в него, в съчетание с отговорно отношение към природата? Ако отговорът ви е положителен, вероятно сте човек, който мечтае с калкулатор и молив в ръка. Защото представяйки си дома на мечтите си, хората обичайно залагат на емоционалната страна. В случая, красивите моменти, които им предстоят, надскачат по важност вида и количеството строителни материали.

Перфектният вариант е да се съчетаят в едно енергийната ефективност, достъпното строителство, екологичността и комфортът на живеене. Добрата новина е, че това е реалност, предлагана от компанията с 200 годишна история - Винербергер. Фирмата наскоро отпразнува своя 10-и рожден ден на българския пазар с пресконференция, на която присъства и представителят на централата на Винербергер в Австрия - г-н Мартин Каза заедно с ръководството на компанията. Ще ви разкажем накратко в следващите редове как са постигнали такъв успех, като разшифроваме какво се крие зад тайнственото е4.


Е2: Достъпно строителство (economy)

Над 1 500 достигнати строителни фирми в 800 места из цяла България. Като се добавят и 80 000 жилища, построени със стените, фасадите, покривите, настилките, тръбните системи на Винербергер, звучи като отлична равносметка за 10 години. Цифрите, макар и впечатляващи, сами по себе си изглеждат като суха статистика. Тя, обаче, се е случила, защото бизнесът и крайният потребител реагират позитивно на икономически достъпните строителни услуги и материали, особено когато тази достъпност е отлично съчетана с високо качество. Не е случайно, че тухлите Поротерм са толкова разпознаваеми и предпочитани. Защото, дори и първоначално да не включваме строителните елементи в мислите си за мечтания дом, едва ли сме безразлични как и с какво ще бъде изграден той.


Е3: Екологичен аспект (ecology)

Да се говори за екология е модерно, често самоцелно. Когато, обаче, целенасочено и ефективно се работи в тази посока, е знак за висока степен на отговорност и съзнателност. Компания, която демонстрира съвестно отношение към природата, ще покаже същото и към персонала, бизнес-партньорите и клиентите си. Как Винербергер успя да съхрани 160 декара гори и да предотврати появата на 20 000 тона вредни емисии въглероден диоксид за 10-е си години в България ли? Като не само мисли, но и действа екосъобразно, използвайки внедрена система за употреба на многократни палета, както и екологично гориво за изпичането на тухлите.


Е4: Комфорт на обитаване (emotion)

Стигнахме и до последното от четирите Е-та, оформящи събудилото силен интерес е4. Емоционалността стои в основата на представите ни за сградата, в която искаме да живеем или работим. Тя има решаващата дума и при финалното решение за закупуване на имот. В нея е причината за наличието или недостига на усещането за комфорт на обитаване. И макар посочена едва накрая, реално е водеща във всяко отношение. Защото когато можем да си представим красотата на емоциите, които ще изпитаме в дома, който сме избрали, много по-лесно ни е да оценим и останалине 3 Е-та: енергийната ефективност, достъпността на строителството, екологичния аспект.


Керамична къща „е4“

Това, което позволява обединяването на обещаващите толкова добри перспективи, е керамичната къща е4 на Винербергер. Името на проекта говори само по себе си. Проектът не само изпреварва, но и препокрива стратегията 2020 на Европейския съюз за природосъобразно строителство. Концепцията за къщата е свързана с по-лесното използване на възобновяема енергия. Така енергийната ефективност се повишава с 20 %, с толкова се намаляват и вредните емисии.

Възможно е да се чувстваме прекрасно в домовете си, да ги превърнем в чудесно място за инвестиция в незабравими спомени с близките и приятелите си. Сметките за битова енергия могат да ни карат да се усмихваме, а природата да ни благодари за отговорното отношение към нея. И всичко това да си струва цената. Трябва само да се присегнем и да си вземем четирите ключа за мечтания дом.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Евгени Петров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта