Изолирани къщи далеч от всякаква цивилизация

Публикувано на 05/12/2015 от Климентина Величкова | Последна редакция на 08/08/2016 | Видяно 3 251 пъти

От векове наред планината е била място за уединение и укритие на тези, които желаят или са принудени да скъсат с цивилизацията и да заживеят сред суровата природа. Хора извън закона са строили непристъпни разбойнически гнезда. Кротки монаси са търсели смирение и хармония далече от земната суета в планински манастри. Дървосекачи и пастири са намирали поминък в планината и са се приютявали в хижи и заслони. Днес повечето изолирани къщи са притежание на хора, които искат да живеят далече от шума и стреса на големия град. Някои такива жилища са се превърнали в туристическа атракция.


Църква Свети Колумб Ирландски, Италия

Църквата Свети Колумб Ирландски се намира в Италия и е построена началото на 13 век върху непристъпни остри скали.


Норвегия

Повечето от къщите сгушени в гънките на планините са скромни постройки, които не блестят с лукс и не предлагат големи удобства. Красотата на околните гледки обаче е гарантирана през всички сезони.

Вижте още: Къщи плаващи сред безкрайни води


Остров Уруп, Русия

Навярно се чудите с какво може да се забавлявате в този усамотен кът от света. Но замисляли ли сте се, че можете чисто и просто да се хвърлите на пухкавата зеленина и да контактувате с природата по един завиден начин?


Мунар, Индия

Тук изглежда сякаш растителността ще погълне собствениците на този скрит дом, като че ли ще потъне в морето от зеленина. Невероятно местенце за почивка и пълна отдаденост на природата.


Норвегия

Тази дървена хижа е построена на брега на красив норвежки фиорд. Впечатлява в невероятната гледка, с която разполага непрекъснато.


Неизвестно къде

Някои изолирани планински къщи се намират сред езера и напомнят древните наколни жилища. Непомръдващата вода създава истинско спокойствие и кристално усещане за отдих.


Каса до Пенедо, Фафе, Португалия

Последната снимка е отново своеобразен "десерт ", като дадем пример как построяването на уединена къща в търсене на тишина и спокойствие може да постигне обратния ефект.

Високо в планината Фафе, в северна Португалия се намира чудновата къща "Каса до Пенедо" ("Casa do Penedo") - "Къщата от камък". Тя е изградена между четири камъка, няма електричество и се отоплява на дърва. Построена е в края на ХХ век и собственикът й определено е искал да избяга от хаоса на градовете. Но не се получило точно така. Първи пристигнали най-нежеланите "гости" - крадците. След няколко обира на стопаните се наложило да сложат блиндирани врати и прозорци. След това за къщата се разчуло и към нея се отправили тълпи любопитни туристи. В крайна сметка, за да намерят спокойствие, стопаните били принудени да бягат от жилищено си.

Дали мечтаете да живеете в къщичка сгушена в планинските дебри или имате приятно и уютно жилище в града, специалистите, регистрирани в сайта, са на разположение за всеки ваш интериорен проект за дома. Направете безплатно запитване в платформата и се спрете на най-доброто за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Даниел Костадинов VIP
Електроуслуги, София
68 извършени проекта
Completehomeworks
Цялостен ремонт, София
17 извършени проекта
Даниел Костадинов VIP
Електроуслуги, София
68 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
71 извършени проекта
СОЛТИ 06
Ремонт на баня, София
81 извършени проекта
Стобис 2000
Строителство на сгради, София
27 извършени проекта