Килимът – символ на топлина и уют в съвременното жилище

Публикувано на 02/02/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 3 106 пъти

Вискозата е по-евтина алтернатива на коприната, която силно наподобява нейния вид. Въпреки това, тя не е устойчива на износване и лесно се сплесква, поради което не е удачен вариант, ако търсите по-дълготрайно решение. Този тип влакна са създадени от целулоза, като често се използват в комбинация с други материали за изработката на устойчиви килими. Подобно на коприната, този материал ще придаде елегантност и блясък на килима, който от своя страна ще направи помещението по-изтънчено и красиво.

Виж още: Интериорни дизайнери споделят: най-успешните трикове за малки помещения


Памукът ще придаде неподражаема мекота на килима

Памукът често се използва за основа на килима и се съчетава с други материали, като вълна например. Той е податлив на замърсявания и натиск, което го прави по-евтин, но не достатъчно дълготраен вариант за дома. Макар да не издържа на влага, килимът, в чийто състав присъства памук, ще ви впечатли с топлина и мекота, обикновено присъщи за по-скъпи влакна.


Килимите от акрил са достъпна алтернатива на естествените влакна

Килимите от акрил са достъпна алтернатива на тези от естествена вълна, като притежават завидна мекота и разнообразни възможности откъм дизайн. Тези синтетични влакна са устойчиви на влага и не се поддават на влиянието на слънчевите лъчи, като едновременно с това са изключително лесни за почистване. Въпреки безспорните им предимства, килимите от акрил не са приложими за помещения със силен трафик, затова ако търсите вариант за коридора и антрето, заложете на по-устойчиви материали.


Килимите от вълна са дълготрайни и стилни

Килимите от вълна са известни със своята пословична мекота и дълготрайност. Макар да не са издръжливи на влага и да изискват по-специфична поддръжка, тези продукти са изключително приятни на допир и не причиняват алергии. Дългият им експлоатационен живот и естетичният им вид обуславят и по-високата цена на тези изделия, като те си остават страхотен класически вариант, прилягащ към всякакъв тип обзавеждане. За запазване на добрия външен вид на килима, опитните домакини съветват да го почиствате поне веднъж седмично с четка и прахосмукачка.

Виж още: Стилен апартамент ви захласва с лондонския си дух


Килим от сезал в дневната - защо не?

В производството на килими сезалът често се комбинира с вълната и така се получава мек, топъл и изключително здрав килим. Този материал се отличава с еластичност и устойчивост на замърсявания и неблагоприятни влияния, като противно на очакванията, ще изглежда много добре в дневната или дори в спалнята. Той се почиства лесно и придава уют на дома дълги години, което го нарежда сред най-популярните съвременни варианти.

Виж още: Каква изолация на под да изберем?


Коприната е олицетворение на елегантността в структурата на килима

Коприната е незаменим материал в изработката на килими, който може многократно да повиши цената им. Тя е нежна и изключително фина, поради което често изгражда килима в комбинация с други влакна, като вълна например. Килимът от коприна ще придаде елегантност на всяко помещение, като противно на очакванията, той се отличава с невероятна устойчивост. Този тип влакно обаче не се разбира никак с влагата, затова го дръжте далеч от нея, а за да съхраните естетичния му вид, го почиствайте редовно с микрофибърна кърпа.


Килимът – символ на топлина и уют в съвременното жилище

Килимът отдавна е неизменна част от всяко модерно жилище, като той придава неподражаема топлина и комфорт на интериора му. За да допринася ефективно за уюта у дома обаче, килимът трябва да е създаден от качествени материали и да разполага с устойчива основа. Запознайте се с видовете влакна за изработката на килими, както и с особеностите, касаещи поддръжката на този тип изделия, а ремонта на дневната или спалнята поверете на квалифицирани специалисти!


Полипропиленът е лек и сравнително здрав материал за изработка на килими

Полипропиленът е лек и устойчив синтетичен материал, който се налага все по-трайно в производството на килими и пътеки. Той печели симпатиите със своята устойчивост и мекота, като, подобно на акрила, е и лесен за почистване. И тъй като цената често е определяща в избора на продукти за дома, не можем да подминем факта, че килимите от полипропилен са в пъти по-евтини от тези, създадени то естествени влакна.


На какво още да обърнем внимание?

На пазара ще откриете още интересни разновидности на килимите, като такива от бамбук или дори кожа. При избора на подобно изделие обърнете внимание на състоянието на неговата подложка и се уверете, че цялостната му конструкция е устойчива. Според специалистите по-голямата плътност и многократното усукване на влакната са предпоставки за по-високо качество, затова поискайте информация от производителя за метода, по който е създаден килимът. На последно място напомняме да почиствате изделието съобразно материала, от който е създадено, както и да подберете точните материали спрямо типа помещение, за което килимът ви е необходим. За да бъде жилището ви още по-красиво и уютно, потърсете експертен съвет от доказан професионалист в областта на интериорния дизайн! Такъв пък можете да откриете именно при нас, като заявите проект, при това напълно безплатно!


Тагове:

Килими

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта