Фокуси от България: боя, върху която може да рисуваш и да изтриеш бързо и лесно

Публикувано на 10/12/2015 от Елица Мартинова | Видяно 2 361 пъти

Източник

Ако е имало моменти в живота ви, в които ви се е искало да започнете да драскате по стените, значи имаме за вас една неочаквано добра новина - сега няма нищо по-лесно от това и то благодарение на български иноватори. На пазара вече се предлага специален продукт, върху който може да пишете и рисувате на воля, без да се притеснявате, че след това ще ви се наложи пребоядисване. Боята, наречена Creō, ви позволява да дадете воля на въображението си, а после с лекота да изтриете творението си от стените и да направите място за следващото си вдъхновение.

Вижте още: 7 основни грешки при боядисването на стени


Какво представлява Creō

Creō представлява специална боя, която сбъдва мечтите на всички любители на книгите, приказките и фентъзито, защото всъщност е магическо творение. Вълшебна е, тъй като, поставена веднъж върху вашата стена, ще ви даде шанс да рисувате на воля, да записвате идеите си или просто да драскате, ако светът ви е ядосал. Когато вече се нагледате на вашите творби, ще можете да изтриете с лекота произведенията си, с помощта само на суха гъба. Тези приказни свойства на Creō го правят идеално допълнение за детската стая, за бизнес сгради, детски градини или просто за любимата стена у дома ви, където бихте искали да нахвърляте идеите си. Предлага се в най-разнообразни цветове, като може да бъде изработен в мат или дори с магнитно покритие.


Кои са създателите

Най-хубавото тук е, че създателите на идеята за магическата боя са българи - Елена Николова, Искрен Митев, Ясен Русев и Манол Наков. Вдъхновение за проекта си те получават по време на предприемаческа програма в САЩ.

Екипът успява да получи финансиране от акселератора Eleven, a oт юли насам стартиращата фирма удвоява продажбите си. Прекрасното в случая е, че магическата боя се произвежда изцяло в България. На този етап Creō оборудват своя собствена фабрика в Русе.

Към момента фирмата се е фокусирала предимно върху пазара в София и България. Дългосрочната им цел е да развият бизнеса си и извън родната страна.

Вижте още: Освежете стълбите с 10 креативни идеи


За кого е подходяща вълшебната боя

При стартирането си екипът е планирал боята да се търси предимно за детски градини и учебни заведения. Практиката им обаче показва, че магическата боя е особено предпочитана за офис сгради.

На практика продуктът на Creō е подходящ както за офис помещения и различни учебни заведения, така и за лична употреба у дома. Няма по-практично решение за детската стая от боя, върху която може да се драска и лесно да се трие.

Една от наистина хубавите черти на тази боя е, че според създателите му се нанася изключително лесно дори и от хора без опит. Единственото, което ви е нужно, е гладка, шпаклована стена и три дни време, в които боята трябва да съхне. За онези от вас, които са скарани с ръчния труд обаче, остава възможността да се обърнат за боядисването към екипа на Creō или професионалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта