Коледна декорация, подходяща за целия зимен сезон

Публикувано на 21/12/2022 от Милена Галанова | Последна редакция на 21/12/2022 | Видяно 782 пъти

Идват най-светлите празници от годината, а с тях и прекрасните украси по улиците и частните домове. Коледните празници носят уют – цели градове светват с лампички и елхи, правят се коледни базари и всичко е зимно и красиво. За мнозина обаче украсата е и ангажимент, защото трябва след кратък период да бъде премахната. Нашият съвет в този случай е да подберете украсата така, че да става за целия сезон.
 

При нужда от професионална помощ, можете да се обърнете към професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. 


Изборът на елементи – ключов в украсата

Пазарите преливат с фигурки на дядо Коледа, еленчетата и всичко свързано конкретно с Коледа. Те обаче не са добър избор за декорация, която да остане през целия сезон. По-удачно е да се ориентирате към снежни човеци, снежинки, бляскави декорации. Отдалечете се от шаблона на зелено и червено и потърсете елементи, които да носят коледен дух, но все пак да стоят добре в интериора ви. Например може да се спете на свещници в сребърно или златисто спрямо вашия дом. Също може да помислите за видове безвременни декорации. Едни от най-безвременните декорации са естествените материали – дърво, зеленина, лен, памук. Те са вечно актуални и неутрални независимо от празника и сезона. В този ред на мисли може да декорирате с дървени свещници и борови клонки. Естествената елха също е препоръчителна, тъй като тя стои като декорация и без гирляндите по нея.


Избор на лампички

Това е може би най-добрият избор, дори и за екстериорна декорация. Лампичките внасят уют, а и лесно можем просто да ги изключим и да забравим за тях. Все пак внимавайте с поставянето им по фасадата за постоянно, тъй като е възможно да ви оставят петна от стоенето. Изберете лампички, които да са изчистени, да не светят в различни цветове, а по-скоро изберете такива с жълта светлина. Ако не искате да са от най-обикновените може да заложите на звезди, топки, както и лампички тип крушка, които са много популярни в момента. Такъв тип декорация наистина може да стои целогодишно, без да се притеснявате.

В натовареното ежедневие наистина коледната украса се превръща в просто още един ангажимент за много хора, затова трябва да се избира умно. Така няма да изисква много усилие с поставянето и махането, както и няма да натоварва бюджета ви излишно.

 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта