Трикове за разчистване на дома

Публикувано на 21/09/2022 от Милена Галанова | Последна редакция на 21/09/2022 | Видяно 3 142 пъти

Поради натоварения начин на живот, повечето хора намираме време за почистване на дома, но не и за неговото разчистване. Когато хората се наемем с разчистване на дома от вещи, които не са ни нужни, то по-скоро или е при „големите почиствания“ – пролетно и есенно, при изнасяне, лични причини или желание за дарения – това най-често се случва с разчистването на дрехи. Има обаче трикове, които ще ви помогнат да разчиствате периодично неща от дома си, без да се налага да отделяте специално време за това.


Методът със закачалките

Това е доста интересен начин освен да разчистите ненужните си дрехи, да разберете всъщност какъв е вашия стил и какво носите по-често, което ще оптимизира и бюджета ви за пазаруване. Всеки път, в който носите дреха и след това я връщате в гардероба, обръщайте закачалката на обратната посока. Така ще виждате кои дрехи носите по-често и кои не. Определете си период, след който да изхвърлите, подарите или продадете дрехата ако не е носена. Месец, три, шест или колкото вие прецените, че ви е достатъчно. Така парите, дадени за дрехи, ще са наистина оползотворени, а гардеробът ви разчистен от излишното.


Правилото – Едно навътре, едно навън

Ако считате себе си за човек, който трупа вещи, а в същото време нямате много пространство, може да изпробвате следното правило. Когато вземете нещо за дома си, то трябва да се разделите с вече съществуваща вещ. Например – купувате нова свещ, но трябва да се разделите със стара такава. Купувайте нови неща, само ако вече може да се разделите с нещо старо.

Тези два трика обаче са абсолютно излишни ако постоянно пазарувате импулсивно. Вероятно ако живеете вече известно време в дома си имате всичко необходимо, така че когато пазарувате си задавайте критични въпроси като:

„Имам ли нужда от този артикул и ще имам ли нужда в следващите няколко месеца?“

„Къде ще се намира този артикул след месец и ще го ползвам ли?“

„Този артикул в помощ ли ми е на начина на живот и ако да – колко време?“

По този начин ще се научите да пазарувате неща, които са ви наистина полезни и няма да имате нужда да разчиствате често дома си.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта