Лесни трикове за имитация на мрамор

Публикувано на 20/01/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 20/01/2022 | Видяно 1 530 пъти

 

Мраморът може да е студен материал, но не може да се отрече аристократичната елегантност, която създава, дори и да присъства само като малък детайл от интериора. Характерните цветове и въртящите се жилки на мрамора никога не излизат от мода. Въпреки красивия му вид обаче, мраморът не винаги е практичен вариант за някои приложения. Затова можете да използвате имитация на мрамор, който максимално се доближава до изискания камък. Така ще добавите луксозна елегантност и естествена текстура в различни части на дома си. В следващите редове ще ви покажем точно как да го направите.

Не забравяйте, че винаги можете да получите допълнителен съвет от специалистите на Майстор Плюс или изцяло да се оставите на професионализма им.


Боядисайте аксесоарите

Боите с мраморни шарки могат да съживят всички предмети в жилището ви, включително саксии, подложки за книги, органайзери за бижута или да създадете сами мраморна картина. За целта ще ви трябва леген или малък детски басейн. Напълнете го с 1-2 инча вода на стайна температура. Нанесете спрей-боя върху водата, поставете платно или хартия за рисуване върху водата и съвсем леко натиснете. После издърпайте хартията и я оставете да изсъхне. Същата техника може да се използва за потапяне на всякакви предмети, които искате да декорирате – рафтове за книги, холна маса и т.н.


Добавете акцент на стената

 

Независимо дали ще декорирате дневна, офис или спалня, мраморните шарки придават визия от висок клас. Добавяйки изкуствен мрамор като акцент на стената, ще придадете на помещението изискано излъчване, без да претрупвате визуално стената. Можете да го постигнете лесно, като залепите тапет, имитиращ мрамор. Съвет: не облепяйте всички стени на стаята с такъв тапет, нека той да бъде само акцент, иначе ще придаде твърде много студенина в помещението.


Бляскава обработка на тавана

 

Освен по стените, тапетът, имитиращ мрамор, намира отлично приложение и на тавана. Ако стените ви са боядисани в по-тъмен цвят, светлият мрамор е идеален начин да освежите помещението и да му дадете възможност „да диша”. Обикновеният бял мрамор със сиви или розови шарки ще придаде дълбочина, а по-драматичният мрамор със златисти нюанси ще засили усещането за лукс на тъмносините стени.


Малки акценти

 

За да се докосвате до лукса на красивия мрамор още със сутрешната или вечерната си рутина, добавете го към ежедневните си аксесоари. Например, с табла или поставка за бижута и козметика от изкуствен мрамор. Вземете дървена дъска и просто я облепете с „мраморна хартия”, която можете да направите по начина, описан по-горе. Друг вариант е да използвате тапет или да залепите тънки мраморни плочки, ако искате мраморът действително да присъства в чист вид.


Мраморен уют

 

Завършете външния вид на интериора на вашето жилище, като включите меки акценти с мраморни шарки като възглавници, завивки, покривки, килими. Ако сменянето на тапетите или облепянето на тавана ви се струват твърде голяма промяна, добавете мраморът като красив акцент, който излъчва истинска класа.

Допълнителен съвет и съдействие можете да потърсите от специалистите на Майстор Плюс.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Жоро Цветков VIP
Покривни услуги, София
45 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
42 извършени проекта
Стобис 2000 VIP
Строителство на сгради, София
27 извършени проекта
BRICK_2011
Строителство на сгради, София
7 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
4 извършени проекта
Щърков Инженеринг
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта