Интериорът на японските спални вагони – пътуване с класа

Публикувано на 27/10/2021 от Mariya Dimitrova | Последна редакция на 27/10/2021 | Видяно 486 пъти

Япония, известна като страната с най-точните влакове, преоткрива възможностите на спалните вагони, като ги превръща в истински интериорни шедьоври. Още през 1964 година, когато японската икономика върви рязко нагоре, е открита първата модерна високоскоростна железопътна линия. Експресни влакове, включително и нощни, започват да пресичат страната.

През 70-те години този вид транспорт става много популярен и цените за превоз рязко падат. Днес японските влакове предлагат едно различно пътуване, което, освен всичко останало, е възможност да спестите пари от хотели. Спалните вагони са отлично съчетание на луксозна хотелска стая, в която можете да отпочинете, докато се придвижвате.

Влизайки във вагоните, няма да видите типичните места за сядане, на които сте свикнали. Вместо това ще намерите отделни „каюти”, а в по-евтините влакове и открита зона, постлана с мокет, на която спокойно може да се лежи. Общите зони са снабдени с душ, тоалетни, вендинг машини и шезлонги.


Комфорт

 

По-луксозните влакове предлагат аристократични спални с камини, трапезарии, дори обсерватория с панорамни гледки и пищни блюда, приготвени от най-големите майстори-готвачи. Едно подобно пътуване може да струва на човек до 10 000 долара.

Чисти, бързи, удобни, с отлично обслужване – тези влакове са предпочитан транспорт не само от японци, но и от туристи от цял свят. Естетиката е изключителна – мебели от дърво, красиви ретро лампиони, мека мебел, огледала, декоративни растения и дори художествени изображения по стените. Бели чаршафи, отлично съчетани с тапетите по стените – очевидно е, че японците разчитат на добри дизайнери и цената на такова пътуване определено си заслужава.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ЛЕОН-АЛ VIP
ВиК Услуги, София
85 извършени проекта
Стиво-Х ЕООД
Строителство на сгради, София
35 извършени проекта
Ясен Василев VIP
Хидроизолация, София
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
41 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
20 извършени проекта
Минчо
Сухо строителство, София
12 извършени проекта