Предимства и недостатъци при поставянето на ламиниран паркет върху стена

Публикувано на 01/10/2021 от Ралица Братанова | Последна редакция на 01/10/2021 | Видяно 3 307 пъти

Въпреки че е създаден за пода, ламинираният паркет все по-често се използва в интериора на стените за домове и офиси. Смелото решение всъщност изглежда изключително красиво и се използва най-вече, когато целта е да се акцентира върху някоя стена или да се продължи стиловата линия на пода, за да може да се промени визуално възприемането на част от
помещението. Разбира се, както всяка друга модна тенденция, ламинирания паркет върху стената има своите предимства и недостатъци. Представяме ви някои от тях, а дали ще се възползвате от тази идея, преценете сами.

В случай, че резултатът ви харесва, но не можете да го постигнете сами, не се тревожете да се свържете с професионалистите, регистрирани при нас. Те определено ще успеят да постигнат блестяща и функционална визия, взимайки предвид всички фактори за поставянето на ламината.
 


Предимства

Ламинираният паркет има редица предимства, които го правят добро интериорно решение дори и за стени. Част от тях са: 

Здравина 

Здравината на ламината е в пъти по-голяма от тази на обикновените ПВЦ плоскости за стени. Това го прави изключително издръжлив.

Разнообразие от цветове 

Ламинираният паркет изглежда изключително стилно, а разнообразието от цветове и дизайни могат да удовлетворят всеки вкус. Независимо дали тепърва ви предстои да се погрижите за интериора на дома ви, или искате да го обновите - ламинираният паркет е идеално решение.

Лесен монтаж 

Има 2 начина за монтажа. Ако стената е гладка, може директно да монтирате ламинирания паркет към нея. Ако има неравности, препоръчително е първо да наредите материала на пода върху скара, а след това върху стената. Скарата може да бъде изработена от дървени летви или от алуминиеви профили.

Лесен е за почистване

С малко усилия и подходящи препарати ламинираният паркет може да заблести за минути. 
 


Недостатъци

Ламинираният паркет е податлив към влага 

Ламинираният паркет е изключително податлив към поглъщане на влага. Помислете добре дали е удачен за стената, на която искате да го сложите.

Цената 

В сравнение с обикновените панели от ПВЦ материал, ламинираният паркет струва поне 2 пъти по-скъпо. Резултатът си заслужава, но трябва да помислите дали ще се впише в бюджета ви.

Ламинираният паркет е чувствителен към температурни промени 

Внезапните температурни промени влияят изключително негативно на ламината. Именно поради тази причина материалът не е подходящ за довършителни стени в кухнята, банята, както и в мазето.


Важни неща, които да вземете предвид

Има няколко основни неща, които трябва да имате предвид, ако решите да сложите ламиниран паркет върху стена.

  • Може да го приложите във всички зони на жилището си без мокрите, тъй като влагата създава опасност от деформация на панелите. Влажността в помещението в никакъв случай не бива да надвишава 65%. 
     
  • Панелите могат да се поставят вертикално или хоризонтално. Преценете коя визия ще пасва повече на вашия интериор.
     
  • Ламинираният паркет е екологично чист продукт, така че е много подходящ за любителите на естествени материали. Подходящ е за спалнята, детската стая, дневната и коридора.

Ако идеята за ламиниран паркет върху стената ви допада и условията в жилището ви са подходящи, не се притеснявайте да потърсите професионалистите, регистрирани при нас. Изпратете своята заявка за проект, съберете и сравнете оферти и пристъпете към изпълнение.

 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта