Хигиенично – екологично – практично – безопасно – СЕГА в сезона на настинките!

Публикувано на 03/10/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 03/10/2016 | Видяно 4 999 пъти

Според някои изследвания в кухненската мивка има повече бактерии, отколкото в тоалетната чиния. Почти същото се отнася и за кошчето за отпадъци... да не споменаваме неприятните миризми, които понякога могат да ни изненадат в кухнята.

Ако не искате затворените и уютно затоплени помещения у дома да се превърнат в инкубатор на бактерии – възползвайте се от практичното, просто, надеждно и изцяло хигиенично решение, което ви предлага безшумната и напълно безопасна мелница за хранителни отпадъци или казано накратко – диспозер (disposer).

  • Хигиенична – унищожава бързо и без остатък хранителните отпадъци.
  • Екологична – допринася за редуциране на обема на извозвания към сметището боклук и намалява количеството на парникови газове.
  • Практична – монтира се лесно под мивката, без да изисква допълнително място в кухнята.
  • Безопасна – без ножове или други режещи елементи.

Диспозерът представлява екологична алтернатива на транспортирането на хранителни отпадъци към депата за преработка, като предлага съвременно решение на проблема с остатъците от храна, които представляват около 20% от целия битов боклук. Така вече кошчето в кухнята престава да бъде източник на неприятни миризми и бактерии.


Напълно безопасна за ползване

Мелницата за хранителни отпадъци е мощна, безшумна, надеждна и изключително лесна и удобна за употреба, като само с едно натискане на копчето ви „освобождава“ от всякакви ненужни остатъци от хранителни продукти. С нейна помощ ежедневната домакинска работа може неусетно да се превърне в удоволствие. Наред с това диспозерът е и един от най-безопасните битови уреди. В камерата за смилане няма никакви ножове или остриета, така че не се налага да следите и да се безпокоите излишно за вашата безопасност, както и за тази на останалите членове на семейството, включително и на най-малките.


Сбогувайте се с неприятните миризми в кухнята

Мелницата за хранителни отпадъци представлява електро-механично устройство, което се монтира директно под мивката в кухнята и се свързва към тръбата на канализацията. Всички отпадъци, възникнали в процеса на приготвянето на храна (обелки и кори, сърцевината на плодове и зеленчуци, черупки от яйца, рибни и пилешки кости и др.), могат да се изхвърлят директно в сифона. Останките от хранителни отпадъци се смилат така, че безпроблемно се изливат в канализацията.

Мелниците за хранителни отпадъци са най-безопасният и лесен начин за премахване на бързо разлагащите се битови отпадъци. Няколко секунди – и всичко изчезва през сифона на мивката! Така в кухнята вече няма източници на замърсявания, бактерии и примамка за насекоми, а в помещението вече не се усещат никакви неприятни миризми, съпътстващи вечно препълнената кофа за боклук. Това малко кухненско приспособление предлага нов подход в утилизирането на хранителните отпадъци в съвременния дом.

Мелницата е предназначена за смилане само на хранителни отпадъци като:

  • кости от риба и птици;
  • месни отпадъци;
  • неголеми говежди и свински кости;
  • обелки от зеленчуци;
  • остатъци от плодове;
  • черупки от яйца и много, много други.

Това могат да бъдат както отпадъци, възникнали в процеса на приготвянето на храна, така и остатъци от готова храна.


Лесна поддръжка и заводска гаранция

Мелницата за хранителни отпадъци предлага най-надеждния начин за унищожаване на разлагащи се битови отпадъци, като така кухнята е защитена от източник на излишно замърсяване и бактерии, които циркулират свободно в помещенията през климатика. А заедно с отпадъците изчезват и неприятните миризми от кофата за боклук. 

За още по-голяма сигурност и комфорт е осигурена надеждна заводска гаранция. Мелниците за хранителни отпадъци STATUS не се нуждаят от специално техническо обслужване и при правилна употреба не създават никакви проблеми. Ако все пак се появят някакви повреди по време на експлоатация, бързият и качествен сервиз е гарантиран.

Мелницата за хранителни отпадъци може да поръчате онлайн, а подробна информация за уреда може да получите от официалния представител за България – фирма СПРИНТЕР ЕООД.