Бърза промяна за малката баня у дома

Публикувано на 12/12/2022 от Милена Галанова | Последна редакция на 12/12/2022 | Видяно 4 782 пъти

Помислете за хитри начини, с които може да излъжете окото за пространството. Тук ще ви помогнат елементи в ъглите на тавата. Лайсните, които се поставят най-често категоризират пространството, докато елементи на украса и заобляне на ъглите ще направи така, че банята ви да изглежда по-висока. Също огледалата – ако заложите на по-големи огледала, оптично уголемявате пространството.

Осветлението също е ключово – избягвайте осветление в окачени тавани и като цяло окачените тавани – те само смаляват помещението. Концентрирайте се върху спотове, които могат да сменят посоката на осветление и тествайте различни варианти спрямо вашия случай. При промяната обаче най-важна е основата, така че ако мислите, че цветовете ви са тъмни и смаляват пространството – пребоядисайте като се насочите към светлите тонове.

Винаги можете да се обърнете към професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. 


Геометрия в пространството и какви прегради да използваме

Използвайте мащабни модели. Големи квадрати, широки ивици и други големи шарки могат да заблудят окото и да направят пространствата да изглеждат по-големи. Когато избирате преграда за душ пространството ви съветваме да се насочите към завеса или плъзгащи се врати – те са функционални и не заемат твърде много място от малката ви баня. Ако се спрете на завеса, изберете извита релса, която ще предпази завесата от залепване по вас или стените.

Отворени рафтове също са за предпочитане.Въпреки, че се противопоставят на принципите на минимализма и подредеността за много хора, отворените рафтове пестят пространство. Не е задължително да изглеждат неподредени – всичко зависи от вас и вашата организация и усещането ви за естетика. Вместо шкафове, може да слагате кърпите си на закачалки на вратата – така няма да отнемате важно пространство от банята си.


Монтаж на мивка

Бъдете креативни с мивката. Когато се монтира на стена, ниският профил на коритовата мивка освобождава подово пространство за съхранение. Също така, можете да направите така, че кранът на мивката да минава зад стената. Друга идея за спестяване на място за мивка за малка баня е ъглова мивка.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта