Окачени тавани-цени

Публикувано на 24/03/2014 от Габриела Санчес | Последна редакция на 05/07/2016 | Видяно 44 554 пъти

Избрали сте да декорирате дома си с интересен дизайн, сменящи се светлини и разнообразни форми, плъзгащи се от тавана? Чудите се обаче каква цена ще трябва да заплатите за подобно удоволствие? Препоръчваме ви да си спестите време и средства, като направите бързо проучване как вървят цените в тази сфера.

  • Заявете проект за окачени тавани в MaistorPlus.com и сравнете офертите на майстори и фирми във вашия район.
  • Разгледайте професионалисти за окачени тавани

А сега, нека заедно да разгледаме цените и вариантите на окачени тавани, както и кои са факторите, които ще повлияят на вашето парично вложение:

КАЧЕСТВО
Както с всяко нещо, качеството е на първо място, което определя не само цената, но и продължителността на живот на вашия окачен таван. Не подценявайте това, защото качеството на материалите ще ви спести скорошна подмяна или ремонт на новата ви придобивка.

РАЗМЕР
Колкото по-голямо е помещението, където ще монтирате окачения таван, толкова повече материал ще се използва и съответно цената ще се покачва. Друг важен момент е, че окачените тавани могат да бъдат с едно ниво или повече:
Едно ниво- по-ниска цена, по-лесен монтаж, по-кратко време за изпълнение;
Две нива и повече- цената се покачва с увеличаване на броя на нивата и сложността им, по-дълго време за изпълнение.


МАТЕРИАЛИ

Важно е първо да се прецени какво е състоянието на долното покритие и неравностите по тавана.

  • Плочите варират между 5,00 – 12,00 лв./кв.м.;
  • Влагоустойчиви плочи: 8,00 – 15,00 лв./кв.м.;
  • Конструкция: 1,00 – 2,00 лв./м (винкели и Т-профили с различни размери).

Светлината, с която можете да си играете - цветове, форми, аранжировка, и многообразието, пред което сте изправени като вид на тавана – затрудняват избора и ви съветваме да помислите добре и да се посъветвате със специалист, за да можете да изберете най-подходящия окачен таван за вас. Осветлението във всяко помещение е от изключително значение, както за напрягането на очите, така и за настроението и уюта, които се създават. Но имайте предвид също така, че при нужда, паната на повечето видове окачени тавани лесно се заменят с нови и то без да се вреди на носещата конструкция. Между тях и тавана остава свободно място, което може да се използва за редица неща според вашите нужди и предпочитания (вентилация, климатизация, кабели, а също така и да държите/криете вещи).


Вид

Окаченият таван от гипсокартон има доста предимства: голям избор от форми, възможност за изпълнението на всяко желание, разнообразие в дизайна и качеството: водоустойчивост, топлоизолация, екологичност, пожароустойчивост и звукоизолация. Подходящ е за всяко едно помещение на достъпна цена.

  • Окачен таван – едно ниво: строителна гипсокартонена плоскост за огъване GKB 12,5 мм: над 50кв.м. - 24,00 – 30,00 лв./кв.м.; над 250 кв.м. - 22,00 – 25,00 лв./кв.м.;
  • Окачен таван – едно ниво: влагоустойчив гипсокартон GKI: над 50кв.м. - 20,00 - 25,60 лв./кв.м.; над 250 кв.м. - 21,60 – 24,00 лв./кв.м.

Растерните окачени тавани могат да бъдат изработени от минералфазерни, дървени или метални пана с разнообразие в дизайна и високи качества на влагоустойчивост, пожароустойчивост и акустика. Много лесно се демонтират и се препоръчват за прикриване на вентилации и климатизации, тъй като при необходимост от техния ремонт, могат да се премахнат определени пана, след което изключително лесно да се поставят обратно.

  • Окачен таван от растер – OWA, AMF – цена за труд: над 50кв.м. - 22,00 - 25,00 лв./кв.м.; над 250 кв.м. - 17,00 – 19,00 лв./кв.м.;

Лентовиден таван от PVC-при него няма гипс и е подходящ избор за банята, а лентовидният таван от метал можем да определим като окачения таван, за който ще са ви нужни най-много ресурси, тъй като цената е доста по-висока, но пък е красив и от класа.  

  • PVC ламелни – 9,00 – 15,00 лв./кв.м.;
  • Опънати тавани – при тях цената много варира в зависимост от броя ъгли, криволинейните участъци, лак, сатен, 3D фигури, квадратура: 50,00 – 100,00 лв./кв.м.;
  • Окачен таван – две нива – 22,00 - 26,00 лв./кв.м.;
  • Окачен таван – едно ниво - скат – 20,00 - 24,00 лв./кв.м.;
  • Окачен таван – две нива - скат – 24,00 - 28,00 лв./кв.м.

Окаченият таван е един съвременен и интересен начин да украсите дома си, но има неща, които много добре трябва предварително да се пресметнат и преценят като това например кой таван за кое помещение е подходящ според характеристиките си. За това ви съветваме да потърсите професионалист, който да ви помогне и упъти в това начинание.


Ние ви съветваме :)

В MaistorPlus.com можете да намерите подходящ изпълнител, който да ви посъветва за най-правилния избор за вашия окачен таван. Но не само това - в сайта можете да разглеждате оценките на клиентите за работата на майсторите и фирмите, техни предишни проекти, снимки и препоръки. Имате и още бонуси – пускайки заявка, ще получите специални оферти, цени, предложения, изработени за вашите нужди и изисквания. Колко ни дължите? Удовлетворение след приключения ремонт и усмивка всеки път, когато погледнете окачения си таван и някой ваш гост похвали изяществото му! :)



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта