1,357 Препоръчани майстори и фирми за вътрешна изолация

Заявете напълно безплатно проект за вътрешна изолация!

Един от най-ефикасните начини да създадете приятна и топла атмосфера в жилището си, е да изолирате вътрешно стените му. За да може тази ремонтна стъпка да се отрази благоприятно върху месечните ви сметки обаче, е необходимо да бъде извършена качествено. MaistorPlus ви съдейства в изпълнението на тази мисия, като ви помага да стигнете до препоръчани специалисти за поставяне на вътрешна изолация на стени и таван. От вас се иска само да заявите проекта си, напълно безплатно, да сравните получените в отговор оферти и да се спрете на най-добрата.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!Стандартна иконка за категория Сухо строителство

Член от 19 месеца:

Здравейте Името ми е Петър Димитров от София 40години .
профилна.jpg
онлайн преди 1 час

М-Строй

VIP

17 извършени проекта

Последно мнение за "Мазе в жилищна кооперация - ~18/20м2. Хидроизолация стени таван, замазка под":

"Марио и групата му се справиха отлично. Коректност, точност , самостоятелност, бърза реакция и чистота. Но причината да дам моите 5 звезди е - мазето ни отнова се наводни. Марио пристигна на обекта ч ... "
Профилна снимка - Ивелин Въловски
онлайн преди 10 часа

S6 stroy6

1 извършен проект

Член от 73 месеца:

Занимавам се вече 18 години с вътрешни ремонти, довършителни работи и саниране на сгради. 7 години от който работя в Германия, като тук осново работя гипсокартон, шпакловки, лепене на тапети, ремонт н ...
Стандартна иконка за категория Дограма и остъкляване
онлайн преди 1 ден

РЕАЛСТРОЙ

1 извършен проект

Член от 62 месеца:

Фирма Реалстройтранс ЕООД е вече 17год. на пазара,коректноста и уважението към нашите клиенти е нашият приоритет.
Профилна снимка - Антони Маринов
онлайн преди 2 дни

Амар Консулт ЕООД

2 извършени проекта

Член от 7 месеца:

Предлагаме на клиентите си коректно и професионално отношение.
Стандартна иконка за категория Боядисване и декорация

Член от 7 месеца:

ЗДРАВЕЙТЕ,КАЗВАМ СЕ ПЕТЪР КОЗАРЕВ,РАБОТЯ С КОЛЕГА .
Профилна снимка - Янко Тодоров
онлайн преди 5 дни

Ремонт на покриви

2 извършени проекта

Член от 71 месеца:

Ние предлагаме КАЧЕСТВО.. ГАРАНЦИЯ за вашия покрив, НИСКИ ЦЕНИ и ОТСТЪПКА 20% Ние от "ЗОИСТРОЙ2017ЕООД.. предлагаме висококачествен ремонт на покриви и покривни конструкции. Изработваме над 50 .пок ...
logo.png

Член от 59 месеца:

„Ендика” ЕООД е фирма, занимаваща се с довършителни работи в строителството. Предлагаме истинско разнообразие от строително ремонтни услуги:  Монтаж на мокет и мокетни плочи  Монтаж на ламиниран ...
avatar_36019_83744656714.jpg
онлайн преди 4 месеца

Ваяни ЕООД

1 извършен проект

Член от 67 месеца:

"Ваяни" ЕООД е лицензирана строителна фирма oснована през 2007 година. Основният предмет на дейност e строителство и обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба. Компанията притежава необходимия ли ...
Профилна снимка - Петър Атанасов
онлайн преди 10 дни

BulSpace

VIP

1 извършен проект

Член от 14 месеца:

Фирма "БулСпейс" е основана преди 13 г. Към момента има 15 служители и изпълнява проекти в следните направления: -проектиране, доставка, строителство и поддръжка на фотоволтаични системи и инсталац ...

Оставени мнения за Изолация и Саниране:

Анна Герджикова преди 12 месеца за Изолация с каменна вата на покрив и изолация на таван на гараж със стиропор. | Божурище

“Много съм доволна от работата на Димитър Димитров.”

Вилма Борисова преди 20 месеца за Вътрешна изолация на две стаи и баня | Велико Търново

“Много сме доволни и отново бихме наели фирма Ивикс строй за следващи ремонти.Коректни и точни.Ще препоръчаме фирмата на приятели.Благодарим и на Майстор плюс за съдействието и помощта в намирането на точен изпълнител.”

Димитров преди 29 месеца за Замазка/запечатване на таван на гаражна клетка 3 х 5 м | София

“Коректен, учтив и точен човек. Много добра комуникация и нормални цени. За съжаление в последния момент ремонтът бе отложен по настояване на собственика. Следващият път ще се обърна пак към него.”

Valentina Dimitrova преди 29 месеца за Шумоизлация | София

“Благодаря за чудесно свършената работа. Бях загубила вяра, че някой ще се справи с моя проблем с шумоизолация, но вие ми помогнахте да повярвам, че все още има съвестни майстори. Много коректен, професионалист, препоръчвам горещо.”

Николай Миленков преди 33 месеца за Вътрешна топлоизолация на усвоена тераса към кухня след подмяна на дограмата. | София

“Като цяло сме доволни от получения резултат. За съжаление time management-а не е сред силните страни, но пък в крайна сметка имам завършена тераса за 4 дни работа и на добра цена. Жалко, че междувременно изпълнителя се нарани и имаше здравословни проблеми, въпреки които завърши навреме започнатото.”

Борислав Димитров преди 36 месеца за XPS изолация на плоча (ет 1) | Божурище

“Проектът беше изпълнен много бързо, при това в неделя! За нас беше важен срокът, бързата реакция в рамките на няколко дни ни улесни значително. Изолацията бе залепена добре, детайлите по ъгли и снадки са задоволитлени, майсторите си почистиха обекта, офертата беше преизчислена според реалната квадратура. Бих наел бригадата отново. ”

Славов преди 37 месеца за Вътрешна изолация , премахване на интернитени плоскости | Пловдив

“Много съм доволен от извършената работа! Всичко беше извършено качествено и в срок! Препоръчвам!”

Карл преди 43 месеца за Поставяне на вътрешна изолация на стая, шпакловане | София

“Момчетата работиха бързо. Доволен съм от свършената работа. Като свършиха, изчистиха и изхвърлиха боклуците.”

Лъчезар Тодоров преди 46 месеца за Изолация на стена | София

“Много вежлив и стараещ се човек.
Дава добри съвети как да стане по-добре и по-хубаво.”

Marin Petrov преди 48 месеца за Шпакловка стени + разливна настилка на гараж | София

“Чудесен майстор. Много точен, начетен и съобразителен. Предостави ми оферта в 3 варианта за да си избера според бюджета ми. Изказа професионално мнение за всеки от тях. Даде фрагментирани цени за кв.м. Много чисто работи. Ползва колеги, за замазката на пода, което допълнително повиши ефективността като цяло и намали времето за изпълнение. Доволен съм. Препоръчвам го.”

Какво точно е вътрешна изолация и каква е нейната основна цел?

Този тип изолиране на жилището представлява поставяне на изолационни материали върху всички вътрешни части, като стени, под и таван. Поставянето на вътрешна изолация в помещението ще ви спести от разходите за отопление или охлаждане. Бъдете сигурни, че бързо ще си възвърнете инвестираните средства от сметките, които плащате всеки месец. Ако живеете в панелно жилище, задължително изолирайте стените отвътре, тъй като стоманобетонът е материал, който не акумулира топлината. Други важни ползи при поставяне на изолация:

 • Помещението става по-топло и уютно през зимата, както и прохладно през лятото;
 • Създава се добър микроклимат - изключително важен за предотвратяване появата на влага и мухъл;
 • Стените стават по-устойчиви и си осигурявате по-голяма безопасност в случай на пожар;
 • Намаляват се външните шумове и се подобрява акустиката в помещението;
 • Добър ефект върху околната среда - след поставяне на изолацията количеството на въглеродните емисии значително се намалява.

 

Намерете също: Препоръчани изпълнители за външна изолация

Вижте още: Доказани фирми за саниране

В кои случаи е удачно да поставим вътрешна изолация?

Известно е, че външното изолиране на стените се слави със своята по-голяма ефективност. Логично се появява въпросът при какви обстоятелства си заслужава да правим вътрешна изолация на стени, таван и под. Причините могат да бъдат:

 • Фасадата на сградата има особености, които възпрепятстват поставянето на изолационни плоскости върху нея;
 • Самата сграда е твърде разчупена, стените са с нестандартни форми;
 • Прекалено много и високи прозорци, които няма как да се затворят с изолиращи материали;
 • Постройката не дава възможност за извършване на алпинистки дейности, които са необходими при външно изолиране.

При всички тези случаи е подходящо да се приложи добрата алтернатива с доказани качества, каквито именно са вътрешните изолационни плоскости.

Какви са материалите за вътрешна изолация и на какъв майстор да се доверим?

Изолирането на жилището отвътре е скъпа процедура и изисква специфични познания за материалите и техниките на поставяне. Затова се доверете само на сертифицирани специалисти, защото загубите от недобре свършената работа могат да бъдат сериозни. Разполагате с множество възможности откъм материали, действащи като изолатори:

 • Някои специалисти препоръчват използването на плочи от гипсокартон, зад които се поставя минерална вата, която служи за изолатор.
 • Други съветват да се направи вътрешна изолация с фибран. Този материал не е подходящ за външни стени, защото не е така ефективен против влага и мухъл. Поставянето обаче на ламинат върху фибран е честа практика за подова изолация.
 • Ако заложите на листове от депрон, ще останете доволни от неговата водонепропускливост, шумоизолация и устойчивост. Той е подходящ и за подова изолация, като обаче е лесно разрушим от някои видове лепило.
 • Изолационните тапети също са удачен вариант, защото подпомагат поддържането на по-висока вътрешна температура. Те се поставят подобно на обикновени тапети, но със специално лепило.

Къде в дома си можем да приложим вътрешно изолиране?

На практика всички плътни части в жилището могат да бъдат изолирани. Това ще спомогне да се намалят месечните сметки за отопление и охлаждане и като цяло ще подобри микроклимата. Използвайки услугите на препоръчани специалисти, каквито лесно ще намерите в MaistorPlus, можете да си осигурите:

 • Вътрешна изолация на стени. Тя не само ще подобри топлообмена между помещението, където е поставена и външната среда, но и ще изолира от шумове и ще предпазва от влага.
 • Вътрешна изолация на таван и под. И при нея предимствата са като споменатото вече изолиране на стените.

Какво още е полезно да знаем за изолационните плоскости?

 • Своеобразните изолатори, поставени на стените, пода или тавана, трябва да бъдат изработени от дишащи материали против влага и мухъл у дома.
 • Те имат и шумоизолиращ ефект, като е препоръчително да бъдат и пожароустойчиви.
 • Подложката за ламиниран паркет е лесен и достъпен начин за изолиране на пода, но тя не би могла да конкурира изграждането на качествена подова изолация.
 • Цената за вътрешна изолация най-често е между 20 и 30 лева на кв. м. Не е препоръчително обаче да изберете най-евтиното за сметка на качеството изпълнение. Въпреки че поставянето на плоскости по стените отвътре стеснява помещенията, с подходящи материали, грунд и боя, може дори да не усетим разликата.

Как MaistorPlus ни свързва с препоръчани изпълнители за вътрешна изолация на дома?

Когато планирате да предприемете конкретни действия, за да оптимизирате енергийните разходи по жилището си, MaistorPlus е мястото, където ще откриете подходящите за целта специалисти. Това е уникално разработена онлайн услуга, чиято цел е да помогне на нуждаещи се от ремонтни услуги клиенти да стигнат лесно до съответните специалисти. Избирате сред списъци с майстори и фирми, при това, напълно безплатно, или директно описвате и изпращате проекта си. Какво още получавате:

 • Заявката, която изпращате към изпълнителите, е напълно безплатна и без обвързване;
 • Обикновено, в рамките на денонощие, получавате конкурентни оферти, които сравнявате и избирате най-подходящата;
 • Разглеждате бизнес страници на професионалистите, техни репутации, формирани от оценки от клиенти;
 • Проучвате отзиви и препоръки от хора, възползвали се от услугите на даден професионалист;
 • Вие избирате дали да поканите някого на оглед и в последствие да го наемете;
 • Можете да оставите и своя отзив в сайта за работата на специалиста, когото сте наели.

 

Изолирайте успешно дома си отвътре с подходящите специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Направете безплатна заявка още сега!