1,258 Препоръчани изпълнители за поставяне на изолация

Заявете проект за изолация сега, напълно безплатно!

Микроклиматът в жилището значително се подобрява, когато то е надеждно изолирано. Към това предимство можем да добавим намалените разходи за отопление през зимата и съответно за охлаждане през лятото. Важно е да се заложи на качествени изолационни материали, за да може подобна инвестиция да се отблагодари. В MaistorPlus лесно можете да откриете точните майстор или фирма за полагане на изолация. Свържете се с препоръчани изпълнители, избирайки от списъците с регистрирани специалисти или директно направете безплатна заявка. Ще можете да сравните оферти, да разгледате отзиви от клиенти и да вземете напълно информирано решение.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!avatar_69688_39520173613.jpg
онлайн преди 2 месеца

IvinstalEOOD

2 извършени проекта

Последно мнение за "Събиране и извозване на строителни отпадъци":

"Бързи и коректни, дойдоха в уреченото време. Работата се оказа повече, но те отделиха нужното време. След като приключиха с изнасянето на боклуците си почистиха."
Профилна снимка - Арсо Иванов
онлайн преди 6 часа

Арсо Строй ЕООД

Приети временни мерки за сигурност VIP

7 извършени проекта

Последно мнение за "малък покрив в нов блок над стая!":

"Доволен съм. Всичко беше изпълнено много добре и в срок."
Профилна снимка - Румен Аракчиев
онлайн преди 17 часа

rumen arakchiev

Приети временни мерки за сигурност

38 извършени проекта

Последно мнение за "Изравняване на под за полагане на паркет, баня и тоалетна - плочки":

"Банята и тоалетната станаха невероятни. Отлично качество на изпълнение от страна на Румен. Взима под внимание малките детайли, анализира потенциални проблеми преди да се получат и предлага алтернативн ... "
cover_23873_16567904829.jpg
онлайн преди 17 часа

Петров

Приети временни мерки за сигурност

34 извършени проекта

Последно мнение за "Цялостен ремонт на баня":

"Много професионално отношение и реализация на заданието. Ремонтът на баня трабваше да се осъществи в кратък срок, защото жилището е обитаемо. Всичко дейности бяха реализирани според уговорения срок."
avatar_20767_14098348097.jpg
онлайн преди 1 ден

Тош ремонТ

Приети временни мерки за сигурност

38 извършени проекта

Последно мнение за "Полагане на саморазливна замазка":

"Бързо и качествено изпънение на услугата."
cover_24043_82052308694.jpg
онлайн преди 18 часа

ivvesstroi

Приети временни мерки за сигурност

40 извършени проекта

Последно мнение за "Външна изолация на къща":

"Има още малко какво да се желае. Заради лоша организация точно накрая бързаха. Работят съвестно и бързо."
Профилна снимка - Димитър Димитров

Последно мнение за "Изолация с каменна вата на покрив и изолация на таван на гараж със стиропор.":

"Много съм доволна от работата на Димитър Димитров."
Профилна снимка - Божидар Доков
онлайн преди 25 минути

BDbild

Приети временни мерки за сигурност

10 извършени проекта

Последно мнение за "Частичен ремонт на покрив":

"Избрах за частичния ремонт на покрива на къщата ми BDbild, защото ръководителят на фирмата Божидар ме впечатли с професионалната си компетентност, справедливото и коректно отношение при договаряне на ... "
cover_33127_73728933977.jpg
онлайн преди 11 дни

ИВАН НИСТОРОВ

21 извършени проекта

Последно мнение за "Частичен демонтаж/монтаж на гипсокартонова стенна обшивка":

"Доволен съм от работата на Иван Нисторов. Много е коректен и свърши бързо с работата. Препоръчвам го!"
avatar_17117_11566162901.jpg
онлайн преди 2 часа

Иво - вътр.ремонти

Приети временни мерки за сигурност VIP

37 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на хол и спалня":

"Избраният изпълнител Ивелин Божков беше изключително коректен, съобразителен и точен във всяко отношение . Изцяло се доверих на преценката му относно избора на материали. По време на ремонта Ивелин Бо ... "

Оставени мнения за Изолация и Саниране:

Михо Димитров преди 36 месеца за Хидро изолация на покрив | Асеновград

“Бригадата на г-н Тодоров има перфектна организация, работят качествено, бързо и чисто.
Имат опит и знания във всякакъв вид строителство, саниране и ремонт.
Цената за свършената работа е реална.
Доволен съм и ги препоръчвам.”

Христо преди 40 месеца за Паднала мазилка в баня, корозия на терасата, теч | София

“Изключително доволен съм, чудесно свършена работа.”

Димитър Нацкин преди 67 месеца за Саниране на апартамент | София

“Доволен съм от свършената работа. Срока за изработка беше спазен независимо от това, че направиха дори и на комшиите изолация. Дори ми излезе по-малко от първоначалната оценка при огледа :)”

Какво постигаме като поставим изолация на жилището си?

Изолирането на жилището води до редица подобрения във функционалността му, които с времето все повече се оценяват от обитателите му. Това е инвестиция, чиято ефективност се доказва в дългосрочен план. Тук накратко ви запознаваме с позитивите, които получавате, след като изолирате дома си:

 • Висока енергийна ефективност. Когато жилището ви е изолирано надеждно, енергообменът в него се извършва оптимално и максимално ефективно.  
 • Намаляване загубата на топлина през зимата със 75-85%. Добре изолирани, вие си оставате на топло вкъщи, колкото и да е студено навън. В същото време летните горещини остават отвъд стените ви, докато вие се радвате на прохлада у дома.  
 • Намаляване образуването на конденз. Тази досадна екстра, често притесняваща собственици на имоти, заедно с петната от мухъл, могат да останат в миналото с подходяща изолация против влага.  
 • Икономия на финансови средства за отопление и охлаждане. Значително се намаляват разходите за електричество, както и парно, когато температурите в дома са умело регулирани посредством качествени изолационни методи.

 

Намерете също: Препоръчани майстори и фирми за саниране

Вижте още: Опитни алпинисти за височинна работа

Какви видове изолация съществуват и какво е предназначението им?

В зависимост от това къде се поставят и какви са търсените цели, има различни видове изолации. В следващите редове са спираме на по-разпространените:  

 • Външна изолация. Тя се използва с цел намаляване на топлообмена между вътрешната и външна среда. С прости думи – през зимата домът ни запазва топлината си, а през лятото запазва прохладата. Технологично при извършването ѝ първо се подготвя основата. Следва лепенето на изолационните плоскости и дюбелирането. При желание на клиента е възможно поставянето на козирки в горната част на изолацията, които да ѝ придадат завършен вид. Следва монтирането на ръбохранители и шпакловката. Накрая се нанася мазилка. Минералната мазилка е една идея по-скъпа от използваните сухи смеси на циментова основа, но разликата в качеството е осезаема.
 • Вътрешна изолация. Не е необходимо да бъде така сериозна както външната, но тя ще допринесе значително за намаляване на коефициента на топлопроводимост на жилището ви. При нея полагането на изолационните плоскости е значително по-лесно отколкото при външната. Освен това тя спомага и при решаването на проблема с образуването на конденз.
 • Изолация на къща. По-често се прилага фасадна изолация на къща със стиропор или друг подходящ изолационен материал.
 • Изолация на таван. Особено подходяща е, не само когато се изолира къща, но и апартамент от многоетажна сграда. Повишава се и енергийната ефективност на дома и значително се намаляват сметките за ток и парно.
 • Изолация на под - с фибран или друг изолационен материал. Така наречената подова изолация е още една полезна стъпка, която ще оптимизира разходите за отопление.
 • Изолация на стени. Както вече стана ясно, тя може да бъде поставена отвътре или отвън, като и в двата случая целта ѝ е да се подобри обменът на топлина.
 • Изолация на тераса. Често търсена услуга, като се има предвид, че терасите и балконите все по-често играят ролята на допълнителни стаи към жилищата.
 • Изолация против влага или по-известна като хидроизолация. Тя е добър помощник срещу образуването на конденз и мухъл.

Кои са най-често срещаните изолационни материали?

Тук накратко ще ви запознаем с по-разпространените изолационни материали, както и с техните специфики и предимства. Най-добре е да се консултирате с професионално подготвени специалисти, които правилно да ви насочат към оптималния избор спрямо особеностите конкретно на вашия имот и в същото време съобразявайки се с бюджета ви:

 • Стиропор – добър топло- и шумоизолатор, изолира от вода и влага и е на разумна цена;
 • Неопор – има по-добри топлоизолационни качества от стиропора и се предлага с различна дебелина на изолационните плоскости;
 • Минерална вата – има отлични топло- и звукоизолационни качества, но е значително по-скъп материал, притежава устойчивост при стареене и висок клас на горимост;
 • Варо-циментова мазилка – по-неустойчива е на вода, има висока паропропускливост, но е на по-ниска цена;
 • Полимерна мазилка – устойчива на вода и стареене, паропропусклива;
 • Минерална мазилка – на основата на акрилни смоли, устойчива на механични натоварвания.

За какво да внимаваме при избора на фирма-изпълнител?

При избора на фирма, която да изолира качествено дома ви, е нужно да съобразите някои важни аспекти от работата. На първо място трябва да се уверите в опита и професионализма на специалистите. Те би следвало да са наясно със следните аспекти:

 • Важен момент е и изборът на работни материали. Понякога ниската цена означава сериозен компромис с качеството.
 • Полезен съвет е да използвате материали от едни и същи производители, което ще увеличи здравината и устойчивостта им при стареене.
 • При избора на цвят на мазилката имайте предвид, че по-тъмните цветове поглъщат топлината, което води до по-кратък живот на термоизолацията.
 • Не забравяйте да изчислите предварително дебелината на изолационните плоскости, като я съобразите с конкретните климатични условия!

По какъв начин MaistorPlus ни помага успешно да открием правилния специалист по изолации?

Уникално разработената онлайн услуга на MaistorPlus свързва специалисти от различни ремонтни сфери с клиенти, търсещи техните услуги. В случай че вие желаете да изолирате качествено жилището си, тук е мястото, където можете да откриете точния за вас майстор, без да губите часове в проучване. Разглеждате списъци с регистрирани във вашия район изпълнители или директно заявявате своя проект. Възползвайте се от предимствата на платформата:

 • Заявявате проект напълно безплатно, без допълнително обвързване;
 • Получавате оферти от препоръчани майстори и фирми, които можете да сравните, за да изберете най-удачното предложение;
 • Разглеждате бизнес страници на професионалистите, където са описани готови техни проекти, често придружени със снимков материал;
 • Запознавате се с отзиви, оставени от клиенти, ползвали услугите на съответните изпълнители преди вас;
 • Сами преценявате дали да поканите някого на оглед и единствено ако откриете подходящ за вас кандидат, го наемате на работа;
 • Споделяте и своята оценка след извършване на възложената от вас ремонтна дейност.Намерете с MaistorPlus ефективно решение за изолиране на дома си! Заявете проект безплатно!

Избери от над 5200 майстори и фирми за твоя ремонт
И вземи ваучер за пазаруване в