1,286 Препоръчани изпълнители за поставяне на изолация

Заявете проект за изолация сега, напълно безплатно!

Микроклиматът в жилището значително се подобрява, когато то е надеждно изолирано. Към това предимство можем да добавим намалените разходи за отопление през зимата и съответно за охлаждане през лятото. Важно е да се заложи на качествени изолационни материали, за да може подобна инвестиция да се отблагодари. В MaistorPlus лесно можете да откриете точните майстор или фирма за полагане на изолация. Свържете се с препоръчани изпълнители, избирайки от списъците с регистрирани специалисти или директно направете безплатна заявка. Ще можете да сравните оферти, да разгледате отзиви от клиенти и да вземете напълно информирано решение.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!Профилна снимка - Христо Кирилов
онлайн преди 53 минути

Акуратният Майстор

38 извършени проекта

Последно мнение за "Претърсване на покрив/ изолация":

"Христо беше точен. Доволен съм. Нека има повече работливи хора като него. С удоволствие бих се обърнал пак към него!"
avatar_17117_11566162901.jpg
онлайн преди 4 часа

Иво - вътр.ремонти

VIP

37 извършени проекта

Последно мнение за "Боядисване с латекс на около 250 м2 тавани и стени в апартамент ново строителство":

"Коректно, качествено и в срок. Иво работи подредено и чисто, съгласно уговорките и спазва предложения срок. Бих го препоръчал на мои познати за техните ремонти."
avatar_20767_14098348097.jpg
онлайн преди 10 минути

Тош ремонТ

38 извършени проекта

Последно мнение за "Полагане на саморазливна замазка":

"Бързо и качествено изпънение на услугата."
avatar_7291_35336913588.jpg
онлайн преди 2 часа

СОЛТИ 06

38 извършени проекта

Последно мнение за "ремонт на долна част от балкон над открита тераса":

"Само добри думи за Сотир Тигалонов. Дойде веднага за оглед, предложи решение за въпроса. Съвестно и качествено изпълнение. Намери решение за допълнително възникналите проблеми. Добъркан специалист и ... "
avatar_947_7652882766.jpg
онлайн преди 18 часа

СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ

117 извършени проекта

Последно мнение за "Хидризолация основи на вила !!!":

"Въреки заявеното от мен само хидроизолация, с фирмата "Сройперфект" се направи и топлоизолация. Изградиха дренажна система и се направи обратния насип. Дойдоха, видяха и казаха "Ще го направим". След ... "
cover_24043_82052308694.jpg
онлайн преди 56 минути

ivvesstroi

42 извършени проекта

Последно мнение за "Саниране - частично":

"Много своевременно се отзова, задоволително добре довърши изолацията."
label.cover - Колю Колев
онлайн преди 20 часа

Колю Колев

32 извършени проекта

Последно мнение за "Теч в жилище":

"Много съм доволна от работата на изпълнителя! Препоръчвам!"
avatar_23432_91095494712.jpg
онлайн преди 8 минути

MX Строй ООД

10 извършени проекта

Последно мнение за "Подмяна на вертикални щрангове":

"Доволен съм и бех го повикал за други проекти!"
Профилна снимка - Димитър Димитров
онлайн преди 26 минути

Строителна бригада Димитров

9 извършени проекта

Последно мнение за "Изолация с каменна вата на покрив и изолация на таван на гараж със стиропор.":

"Много съм доволна от работата на Димитър Димитров."
Профилна снимка - Петър Атанасов
онлайн преди 1 ден

BulSpace

VIP

1 извършен проект

Член от 12 месеца:

Фирма "БулСпейс" е основана преди 13 г. Към момента има 15 служители и изпълнява проекти в следните направления: -проектиране, доставка, строителство и поддръжка на фотоволтаични системи и инсталац ...

Оставени мнения за Изолация и Саниране:

Михо Димитров преди 38 месеца за Хидро изолация на покрив | Асеновград

“Бригадата на г-н Тодоров има перфектна организация, работят качествено, бързо и чисто.
Имат опит и знания във всякакъв вид строителство, саниране и ремонт.
Цената за свършената работа е реална.
Доволен съм и ги препоръчвам.”

Христо преди 42 месеца за Паднала мазилка в баня, корозия на терасата, теч | София

“Изключително доволен съм, чудесно свършена работа.”

Димитър Нацкин преди 70 месеца за Саниране на апартамент | София

“Доволен съм от свършената работа. Срока за изработка беше спазен независимо от това, че направиха дори и на комшиите изолация. Дори ми излезе по-малко от първоначалната оценка при огледа :)”

Какво постигаме като поставим изолация на жилището си?

Изолирането на жилището води до редица подобрения във функционалността му, които с времето все повече се оценяват от обитателите му. Това е инвестиция, чиято ефективност се доказва в дългосрочен план. Тук накратко ви запознаваме с позитивите, които получавате, след като изолирате дома си:

 • Висока енергийна ефективност. Когато жилището ви е изолирано надеждно, енергообменът в него се извършва оптимално и максимално ефективно.  
 • Намаляване загубата на топлина през зимата със 75-85%. Добре изолирани, вие си оставате на топло вкъщи, колкото и да е студено навън. В същото време летните горещини остават отвъд стените ви, докато вие се радвате на прохлада у дома.  
 • Намаляване образуването на конденз. Тази досадна екстра, често притесняваща собственици на имоти, заедно с петната от мухъл, могат да останат в миналото с подходяща изолация против влага.  
 • Икономия на финансови средства за отопление и охлаждане. Значително се намаляват разходите за електричество, както и парно, когато температурите в дома са умело регулирани посредством качествени изолационни методи.

 

Намерете също: Препоръчани майстори и фирми за саниране

Вижте още: Опитни алпинисти за височинна работа

Какви видове изолация съществуват и какво е предназначението им?

В зависимост от това къде се поставят и какви са търсените цели, има различни видове изолации. В следващите редове са спираме на по-разпространените:  

 • Външна изолация. Тя се използва с цел намаляване на топлообмена между вътрешната и външна среда. С прости думи – през зимата домът ни запазва топлината си, а през лятото запазва прохладата. Технологично при извършването ѝ първо се подготвя основата. Следва лепенето на изолационните плоскости и дюбелирането. При желание на клиента е възможно поставянето на козирки в горната част на изолацията, които да ѝ придадат завършен вид. Следва монтирането на ръбохранители и шпакловката. Накрая се нанася мазилка. Минералната мазилка е една идея по-скъпа от използваните сухи смеси на циментова основа, но разликата в качеството е осезаема.
 • Вътрешна изолация. Не е необходимо да бъде така сериозна както външната, но тя ще допринесе значително за намаляване на коефициента на топлопроводимост на жилището ви. При нея полагането на изолационните плоскости е значително по-лесно отколкото при външната. Освен това тя спомага и при решаването на проблема с образуването на конденз.
 • Изолация на къща. По-често се прилага фасадна изолация на къща със стиропор или друг подходящ изолационен материал.
 • Изолация на таван. Особено подходяща е, не само когато се изолира къща, но и апартамент от многоетажна сграда. Повишава се и енергийната ефективност на дома и значително се намаляват сметките за ток и парно.
 • Изолация на под - с фибран или друг изолационен материал. Така наречената подова изолация е още една полезна стъпка, която ще оптимизира разходите за отопление.
 • Изолация на стени. Както вече стана ясно, тя може да бъде поставена отвътре или отвън, като и в двата случая целта ѝ е да се подобри обменът на топлина.
 • Изолация на тераса. Често търсена услуга, като се има предвид, че терасите и балконите все по-често играят ролята на допълнителни стаи към жилищата.
 • Изолация против влага или по-известна като хидроизолация. Тя е добър помощник срещу образуването на конденз и мухъл.

Кои са най-често срещаните изолационни материали?

Тук накратко ще ви запознаем с по-разпространените изолационни материали, както и с техните специфики и предимства. Най-добре е да се консултирате с професионално подготвени специалисти, които правилно да ви насочат към оптималния избор спрямо особеностите конкретно на вашия имот и в същото време съобразявайки се с бюджета ви:

 • Стиропор – добър топло- и шумоизолатор, изолира от вода и влага и е на разумна цена;
 • Неопор – има по-добри топлоизолационни качества от стиропора и се предлага с различна дебелина на изолационните плоскости;
 • Минерална вата – има отлични топло- и звукоизолационни качества, но е значително по-скъп материал, притежава устойчивост при стареене и висок клас на горимост;
 • Варо-циментова мазилка – по-неустойчива е на вода, има висока паропропускливост, но е на по-ниска цена;
 • Полимерна мазилка – устойчива на вода и стареене, паропропусклива;
 • Минерална мазилка – на основата на акрилни смоли, устойчива на механични натоварвания.

За какво да внимаваме при избора на фирма-изпълнител?

При избора на фирма, която да изолира качествено дома ви, е нужно да съобразите някои важни аспекти от работата. На първо място трябва да се уверите в опита и професионализма на специалистите. Те би следвало да са наясно със следните аспекти:

 • Важен момент е и изборът на работни материали. Понякога ниската цена означава сериозен компромис с качеството.
 • Полезен съвет е да използвате материали от едни и същи производители, което ще увеличи здравината и устойчивостта им при стареене.
 • При избора на цвят на мазилката имайте предвид, че по-тъмните цветове поглъщат топлината, което води до по-кратък живот на термоизолацията.
 • Не забравяйте да изчислите предварително дебелината на изолационните плоскости, като я съобразите с конкретните климатични условия!

По какъв начин MaistorPlus ни помага успешно да открием правилния специалист по изолации?

Уникално разработената онлайн услуга на MaistorPlus свързва специалисти от различни ремонтни сфери с клиенти, търсещи техните услуги. В случай че вие желаете да изолирате качествено жилището си, тук е мястото, където можете да откриете точния за вас майстор, без да губите часове в проучване. Разглеждате списъци с регистрирани във вашия район изпълнители или директно заявявате своя проект. Възползвайте се от предимствата на платформата:

 • Заявявате проект напълно безплатно, без допълнително обвързване;
 • Получавате оферти от препоръчани майстори и фирми, които можете да сравните, за да изберете най-удачното предложение;
 • Разглеждате бизнес страници на професионалистите, където са описани готови техни проекти, често придружени със снимков материал;
 • Запознавате се с отзиви, оставени от клиенти, ползвали услугите на съответните изпълнители преди вас;
 • Сами преценявате дали да поканите някого на оглед и единствено ако откриете подходящ за вас кандидат, го наемате на работа;
 • Споделяте и своята оценка след извършване на възложената от вас ремонтна дейност.Намерете с MaistorPlus ефективно решение за изолиране на дома си! Заявете проект безплатно!