1,651 Препоръчани изпълнители за поставяне на изолация

Заявете проект за изолация сега, напълно безплатно!

Микроклиматът в жилището значително се подобрява, когато то е надеждно изолирано. Към това предимство можем да добавим намалените разходи за отопление през зимата и съответно за охлаждане през лятото. Важно е да се заложи на качествени изолационни материали, за да може подобна инвестиция да се отблагодари. В MaistorPlus лесно можете да откриете точните майстор или фирма за полагане на изолация. Свържете се с препоръчани изпълнители, избирайки от списъците с регистрирани специалисти или директно направете безплатна заявка. Ще можете да сравните оферти, да разгледате отзиви от клиенти и да вземете напълно информирано решение.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!Профилна снимка - Васил Димитров
онлайн преди 7 минути

Васил Димитров

9 извършени проекта

Последно мнение за "Плочки в баня":

"Останах много доволен от работата на Васил! Препоръчвам го!"
Профилна снимка - БИЛД ЕООД
онлайн преди 6 дни

БИЛД ЕООД

VIP

3 извършени проекта

Последно мнение за "Премахване на плот с лята мивка в кухня":

"Благодаря! Бързо, качествено, професионално, без щети! Препоръчвам ги!"
avatar_75992_37960101385.jpg
онлайн преди 9 часа

ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД

7 извършени проекта

Последно мнение за "довършителни дейности по къща на груб строеж":

"Много съм доволна от изпълнената работа. Препоръчвам!"
Профилна снимка - Божидар Доков
онлайн преди 15 дни

Божидар Доков

20 извършени проекта

Последно мнение за "Външна топлоизолация на една стена от апартамент":

"Много съм доволна от свършената работа, от отношението, бързината и лесната комуникация."
Стандартна иконка за категория Покривни услуги
онлайн преди 35 минути

Evgeni Velinov

3 извършени проекта

Последно мнение за "Външна изолация":

"Искам да благодаря за добре свършената работа на,Евгени Велинов и неговите майстори .Доволна съм и мисля да ги наема скоро отново.Благодаря на Крум и Огнян.Момчета да сте живи и здрави."
Стандартна иконка за категория Покривни услуги
онлайн преди 11 минути

Строително-ремонтни дейности-Тодоров

77 извършени проекта

Последно мнение за "Хидроизолация на покрив - 150 кв.м.":

"Много сме доволни от свършената работа. Работят коректно. Работят по предварително изготвен договор, с 8 години гаранция. Спазиха всяка една уговорка. Препоръчвам!!!"
Профилна снимка - Мавроди Хаджидимитров
онлайн преди 3 часа

MX Строй ООД

22 извършени проекта

Последно мнение за "Монтаж/демонтаж на мебели в административна сграда":

"Изключително съм доволна от изпълнителя. Реагира бързо и свърши добре и качествено възложената работа. Бих ползвала отново услугите им."
Профилна снимка - Атанас Иванов
онлайн преди 43 минути

Атанас Иванов

21 извършени проекта

Последно мнение за "Сваляне на тапети":

"Изключително съм доволна от Атанас. Работи бързо, чисто и професионално. Справи се с възложената работа по-добре от очакванията ми. Спазва уговорените часове, отзивчив и любезен е и обяснява, когато и ... "
cover_24043_82052308694.jpg
онлайн преди 8 часа

ivvesstroi

67 извършени проекта

Последно мнение за "Саниране - частично":

"Много своевременно се отзова, задоволително добре довърши изолацията."
Профилна снимка - Иво Методиев
онлайн преди 18 минути

Иво Методиев

VIP

85 извършени проекта

Последно мнение за "Обръщане на прозорци на дограма и евентуално изолация":

"Бърза и лесна комуникация . Работят качествено и чисто. Оферирана цена не се промени по време на изпълнение . Завършиха в кратък срок. Препоръчвам"

Оставени мнения за Изолация и Саниране:

Иля Акоста преди 39 месеца за Саниране мезонет | София

“Доволен съм подходи много коректно към мен като отношение и към работата, добре извърши дейността! Препоръчвам!”

преди 79 месеца за Хидро изолация на покрив | Асеновград

“Бригадата на г-н Тодоров има перфектна организация, работят качествено, бързо и чисто.
Имат опит и знания във всякакъв вид строителство, саниране и ремонт.
Цената за свършената работа е реална.
Доволен съм и ги препоръчвам.”

преди 82 месеца за Паднала мазилка в баня, корозия на терасата, теч | София

“Изключително доволен съм, чудесно свършена работа.”

преди 110 месеца за Саниране на апартамент | София

“Доволен съм от свършената работа. Срока за изработка беше спазен независимо от това, че направиха дори и на комшиите изолация. Дори ми излезе по-малко от първоначалната оценка при огледа :)”

Какво постигаме като поставим изолация на жилището си?

Изолирането на жилището води до редица подобрения във функционалността му, които с времето все повече се оценяват от обитателите му. Това е инвестиция, чиято ефективност се доказва в дългосрочен план. Тук накратко ви запознаваме с позитивите, които получавате, след като изолирате дома си:

 • Висока енергийна ефективност. Когато жилището ви е изолирано надеждно, енергообменът в него се извършва оптимално и максимално ефективно.  
 • Намаляване загубата на топлина през зимата със 75-85%. Добре изолирани, вие си оставате на топло вкъщи, колкото и да е студено навън. В същото време летните горещини остават отвъд стените ви, докато вие се радвате на прохлада у дома.  
 • Намаляване образуването на конденз. Тази досадна екстра, често притесняваща собственици на имоти, заедно с петната от мухъл, могат да останат в миналото с подходяща изолация против влага.  
 • Икономия на финансови средства за отопление и охлаждане. Значително се намаляват разходите за електричество, както и парно, когато температурите в дома са умело регулирани посредством качествени изолационни методи.

 

Намерете също: Препоръчани майстори и фирми за саниране

Вижте още: Опитни алпинисти за височинна работа

Какви видове изолация съществуват и какво е предназначението им?

В зависимост от това къде се поставят и какви са търсените цели, има различни видове изолации. В следващите редове са спираме на по-разпространените:  

 • Външна изолация. Тя се използва с цел намаляване на топлообмена между вътрешната и външна среда. С прости думи – през зимата домът ни запазва топлината си, а през лятото запазва прохладата. Технологично при извършването ѝ първо се подготвя основата. Следва лепенето на изолационните плоскости и дюбелирането. При желание на клиента е възможно поставянето на козирки в горната част на изолацията, които да ѝ придадат завършен вид. Следва монтирането на ръбохранители и шпакловката. Накрая се нанася мазилка. Минералната мазилка е една идея по-скъпа от използваните сухи смеси на циментова основа, но разликата в качеството е осезаема.
 • Вътрешна изолация. Не е необходимо да бъде така сериозна както външната, но тя ще допринесе значително за намаляване на коефициента на топлопроводимост на жилището ви. При нея полагането на изолационните плоскости е значително по-лесно отколкото при външната. Освен това тя спомага и при решаването на проблема с образуването на конденз.
 • Изолация на къща. По-често се прилага фасадна изолация на къща със стиропор или друг подходящ изолационен материал.
 • Изолация на таван. Особено подходяща е, не само когато се изолира къща, но и апартамент от многоетажна сграда. Повишава се и енергийната ефективност на дома и значително се намаляват сметките за ток и парно.
 • Изолация на под - с фибран или друг изолационен материал. Така наречената подова изолация е още една полезна стъпка, която ще оптимизира разходите за отопление.
 • Изолация на стени. Както вече стана ясно, тя може да бъде поставена отвътре или отвън, като и в двата случая целта ѝ е да се подобри обменът на топлина.
 • Изолация на тераса. Често търсена услуга, като се има предвид, че терасите и балконите все по-често играят ролята на допълнителни стаи към жилищата.
 • Изолация против влага или по-известна като хидроизолация. Тя е добър помощник срещу образуването на конденз и мухъл.

Кои са най-често срещаните изолационни материали?

Тук накратко ще ви запознаем с по-разпространените изолационни материали, както и с техните специфики и предимства. Най-добре е да се консултирате с професионално подготвени специалисти, които правилно да ви насочат към оптималния избор спрямо особеностите конкретно на вашия имот и в същото време съобразявайки се с бюджета ви:

 • Стиропор – добър топло- и шумоизолатор, изолира от вода и влага и е на разумна цена;
 • Неопор – има по-добри топлоизолационни качества от стиропора и се предлага с различна дебелина на изолационните плоскости;
 • Минерална вата – има отлични топло- и звукоизолационни качества, но е значително по-скъп материал, притежава устойчивост при стареене и висок клас на горимост;
 • Варо-циментова мазилка – по-неустойчива е на вода, има висока паропропускливост, но е на по-ниска цена;
 • Полимерна мазилка – устойчива на вода и стареене, паропропусклива;
 • Минерална мазилка – на основата на акрилни смоли, устойчива на механични натоварвания.

За какво да внимаваме при избора на фирма-изпълнител?

При избора на фирма, която да изолира качествено дома ви, е нужно да съобразите някои важни аспекти от работата. На първо място трябва да се уверите в опита и професионализма на специалистите. Те би следвало да са наясно със следните аспекти:

 • Важен момент е и изборът на работни материали. Понякога ниската цена означава сериозен компромис с качеството.
 • Полезен съвет е да използвате материали от едни и същи производители, което ще увеличи здравината и устойчивостта им при стареене.
 • При избора на цвят на мазилката имайте предвид, че по-тъмните цветове поглъщат топлината, което води до по-кратък живот на термоизолацията.
 • Не забравяйте да изчислите предварително дебелината на изолационните плоскости, като я съобразите с конкретните климатични условия!

По какъв начин MaistorPlus ни помага успешно да открием правилния специалист по изолации?

Уникално разработената онлайн услуга на MaistorPlus свързва специалисти от различни ремонтни сфери с клиенти, търсещи техните услуги. В случай че вие желаете да изолирате качествено жилището си, тук е мястото, където можете да откриете точния за вас майстор, без да губите часове в проучване. Разглеждате списъци с регистрирани във вашия район изпълнители или директно заявявате своя проект. Възползвайте се от предимствата на платформата:

 • Заявявате проект напълно безплатно, без допълнително обвързване;
 • Получавате оферти от препоръчани майстори и фирми, които можете да сравните, за да изберете най-удачното предложение;
 • Разглеждате бизнес страници на професионалистите, където са описани готови техни проекти, често придружени със снимков материал;
 • Запознавате се с отзиви, оставени от клиенти, ползвали услугите на съответните изпълнители преди вас;
 • Сами преценявате дали да поканите някого на оглед и единствено ако откриете подходящ за вас кандидат, го наемате на работа;
 • Споделяте и своята оценка след извършване на възложената от вас ремонтна дейност.Намерете с MaistorPlus ефективно решение за изолиране на дома си! Заявете проект безплатно!