1,736 Препоръчани специалисти за изграждане на преградни стени

Заявете проект за изработка на преградни стени, напълно безплатно!

Предизвикателствата на малките пространства в жилищните, бизнес и търговски обекти лесно могат да бъдат посрещнати посредством преградна стена от гипсокартон. Тя е функционален начин да се обособят зони в рамките на отворена площ. Но за да бъде конструкцията не само ефектна, но и устойчива, е необходимо да бъде изпълнена качествено от опитни майстори на преградни стени. Именно MaistrorPlus ви помага успешно да стигнете до точните професионалисти за вашите проекти. Имате възможност да изберете от списъци с регистрирани близо до вас специалисти, както и да направите безплатна заявка, в която описвате от какви услуги се нуждаете. Получавате и сравнявате оферти, проучвате бизнес профили на майстори и фирми, виждате препоръки от клиенти и решавате как да действате.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!avatar_53401_90899674083.jpg
онлайн преди 1 месец

Богданов

1 извършен проект

Последно мнение за "Шпакловка и боядисване апартамент":

"Г-н Богданов откликна бързо на конкретно мое запитване за малка квадратура шпакловка и боядисване в апартамент като предложи разумни цени и кратък срок за изпълнение. Майсторът дойде в уреченият ден и ... "
avatar_81228_38225844363.jpg
онлайн преди 4 дни

АС - инженеринг 2000 ЕООД

VIP

9 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на баня: спукана (пробита) тръба":

"Много съм доволен от свършената работа!"
avatar_85181_49436123157.jpg
онлайн преди 4 месеца

Ventsi

4 извършени проекта

Последно мнение за "Монтаж смесители + бойлер - село Луково":

"Прекрасна работа! Професионална работа и отношение. Помогна ни много!"
Стандартна иконка за категория Боядисване и декорация
онлайн преди 1 месец

Иван

47 извършени проекта

Последно мнение за "Обръщане на прозоречни ръбове с гипскартон":

"Останах с отлични впечатления от Иван! Той е дисциплиниран и коректен. Проявява уважение, такт и разбиране. Отнася се отговорно към възложените му задачи. Предлага адекватни строителни решения на проб ... "
avatar_21121_49095275254.jpg
онлайн преди 8 дни

BI-EM stroi

27 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на спалня":

"Останахме много доволни! Момчетата работят бързо и качествено, горещо ги препоръчвам на всеки, който има нужда от някакъв вид ремонт!"
avatar_15219_90205084067.jpg
онлайн преди 18 часа

Майстор Николов

71 извършени проекта

Последно мнение за "Боядисване на апартамент":

"Ремонтът на апартамента беше извършен в договорените срокове,качествено и прецизно.Направени ни бяха отстъпки и бонуси, както и най-конкурентните цени за материали и услуги. "
avatar_5435_643555262.jpg
онлайн преди 12 часа

BORIS - ELECTRIC

75 извършени проекта

Последно мнение за "Изграждане на електроинсталация в къща (3 помещения)":

"Чудесно свършена работа, по-бързо от предваително заложеният срок. Доволна съм от изпълнението, комуникацията, почистването след работата и избраните материали. Окончателната сума за труд и материали ... "
cover_58849_12643789454.jpg
онлайн преди 5 часа

Петър Желязов

28 извършени проекта

Последно мнение за "Закачане към стена: висящи саксии + декоративна решетка":

"Много съм доволна. Приветлив и услужлив. Дойде в уговорения час. Всичко беше свършено без забележки."
avatar_78676_90591936047.jpg
онлайн преди 48 минути

Ивелин

17 извършени проекта

Последно мнение за "Залепване на гранитогрес по шапката на парапет":

"Работата ве свършена спорд уговорката и в кратък срок."
avatar_17732_88756969758.jpg
онлайн преди 1 ден

Васил Василев

VIP

50 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на тераса":

"Много съм доволен,работата бе свършена коректно и в срок."

Оставени мнения за Сухо строителство:

Виктор Лаков преди 1 месец за Усвояване на тераса към кухня | София

“Момчетата свършиха чудесна работа и най-важното в срок. Доволен съм, препоръчвам.”

Росен Тодоров преди 1 месец за Разделяне на стая | София

“Идеална работа.”

Красимир Кръстев преди 3 месеца за Монтаж на стойка за телевизор на стена | София

“Добре свършена работа, навременна комуникация, интелигентен човек който отговаря на всичките въпроси, обяснява и най-важното притежава правилните инструменти за ситуацията и знае кога да ги използва.”

Пламен преди 10 месеца за Усвояване на тераса,основен ремонт на баня,ел.услуги,шпакловка | Пловдив

“Силно препоръчвам фирмата Нов дом 82,качествено,адекватно и абсолютно професионално изпълнение на проекта.Благодарности на Красимир за отличното отношение и професионализъм”

Михаела преди 17 месеца за Преграждане на хол с гипсокартонова стена и освежаващо боядисване | София

“Много съм доволна от работата и отношението на Велислав. Изключително бърза реакция, професионално мнение, изпълнение на работата в срок (въпреки промяната в първоначалния проект), с високо качество и на добра цена.
Препоръчвам го - много точен изпълнител, работи чисто и ако ми се наложи, отново бих работила с него.”

Georgi Genov преди 29 месеца за Поставяне на преградна стена (гипсокартон). | София

“Много добре свършена работа, бързо, адекватно и идва на място когато на клиента му е удобно.”

Цветизар Гайдаров преди 32 месеца за Изграждане на преградна стена със светъл отвор за врата и | София

“Много съм доволен от работата на майстора! Препоръчвам го!”

Калин преди 42 месеца за Изграждане на стени от тухли | София

“Коректен човек, бързо и добре свършена работа. Бих го наел отново с удоволствие.”

Мирослав преди 48 месеца за Боядисване на апартамент | София

“Ремонтът на апартамента беше извършен в договорените срокове,качествено и прецизно.Направени ни бяха отстъпки и бонуси, както и най-конкурентните цени за материали и услуги.

Веселин преди 50 месеца за Изграждане на стая в стая | София

“Иво е голям пич, съобразява се с изискванията на клиента, колкото и да са странни. Направи всичко, както трябва много бързо и съм много доволен от гъвкавостта и отзивчивостта му.”

Какво представлява преградната стена и какви функции изпълнява?

В сферата на сухото строителство говорим за преградни стени от гипсокартон. Една такава преградна стена, както личи от наименованието ѝ, представлява своеобразен разделител между две зони в общото жилищно, офис или търговско пространство. Точно с това са свързани основните ѝ функции:

 • Разделя едно голямо помещение на две отделни стаи. Когато се прави преградна стена от гипсокартон, обхващаща вертикално пространството от пода до тавана, то тя изцяло отделя две стаи една от друга. По този начин успешно се преустройват двустайни жилища в тристайни например, без това да води до опасни последствия за конструкцията на сградата.
 • Обособява зони в рамките на открита площ. Преградни стени от гипсокартон могат да осигурят и частично разделение, което не стига до тавана, но все пак е достатъчно, за да внуши усещането за уединение. Приложимо е както в частни домове, където желанието може да е да се отделят спалня от дневна и кухня, така и в офис по бизнес сектори.
 • Топло и звукоизолираща функция. Гипсокартонените плоскости, използвани при направата на преградни стени, са пожароустойчиви, което способства и за тяхната устойчивост на топлина. В същото време, в градежа на стената неизменно участва и каменна вата, за която пък е характерна добрата звукоизолация.
 • Естетическа функция. Има случаи, когато преградната стена съчетава функционалната си роля с тази да краси помещението, където е изградена. Предимство на гипсокартонените е, че не само позволяват боядисване в предпочитани цветове, но и лепене на тапети върху тях.

 

Открийте също надеждни специалисти за направа на сух под

Свържете се с доказани майстори и фирми на окачени тавани

Какви подходи има при изграждането на преградни стени?

Принципът на издигане на преградни стени от гипсокартон следва стандартна последователност от стъпки. Част от тях винаги е взимането на точни размери, монтиране на метални профили, полагане на минерална вата, поставяне на гипсокартонени плоскости, фугиране и финално измазване, боядисване. Оттук нататък съществуват следните разновидности при изработка:

 • Стената изцяло разделя едно помещение на две по-малки. В този случай метални профили се поставят както на пода, така и на тавана. Конструкцията, във вече завършения си вид, по нищо не се различава визуално от една стандартна стена.
 • Преградата е само частична, не стига до тавана. При този подход металните профили се поставят само на пода. Така, от една страна се постига самостоятелност в отделните зони, от друга - пространството в дома или офиса не се затваря напълно и има повече въздух.  
 • Изграждане с един или два пласта гипсокартонени плоскости. След като е издигната металната конструкция, представляваща скелето на преградната стена, добавена е ватата, идва ред на гипсокартонените плоскости. Те могат да бъдат един или два пласта, като при втория вариант, на първия, вътрешен пласт не се поставят фугопокриващи ленти.
 • Изработка на преградна стена от гипсокартон с отвор за врата. При изпълнението на една такава преграда може да бъде предвиден и отвор за врата. Той предварително се залага в проекта, като размерите му обикновено съвпадат с тези на гипсокартонените плоскости.

Какви дейности съпътстват изработването на преградни стени?

Преди да получи завършения си вид, всяка преградна стена преминава през няколко етапа. Ето и дейностите, свързани с тази услуга в сухото строителство:

 • Вземане на точни размери за стената. Същите се разчертават върху пода, допирните стени и тавана, ако е предвиден досег и с тях.
 • Монтаж на метални профили. Те се захващат с помощна на дюбели за пода и евентуално тавана и са основа за последващото изграждане на носещата конструкция.
 • Сглобяване на металната конструкция. Тя е, както вече стана дума, скелето на преградата. Отделните фрагменти от нея се свързват един към друг посредством дюбели и така наречените “пети”.
 • Полагане на минерална вата. Поставя се в кухото пространство между двата профила, като не е нужно да се закрепва специално. Ролята ѝ е да изолира от звук и топлина.
 • Поставяне на гипсокартонените плоскости. Това е сред финалните щрихи от изпълнението на преградата. Завършва с нанасяне на фугираща и шпакловъчна смес. След изсъхване на последните може да се премине към евентуално нанасяне на боя.

Как MaistorPlus помага бързо и резултатно да откриете точните специалисти по преградни стени?

Когато планирате корекции по дома си, за вас е важно в кратки срокове да стигнете до качествено работещи изпълнители. MaistorPlus ви осигурява именно това с хилядите регистрирани в платформата си майстори и фирми, работещи в разнообразни ремонтни сфери. Избирате сред списъци с професионалисти, опериращи в района на вашето населено място, а можете и директно да направите заявка. Ето и останалите предимства:

 • Описвате и изпращате проекта си напълно безплатно и без обвързване;
 • Получавате и сравнявате оферти от доказани в областта си строителни специалисти;
 • Разглеждате лични бизнес страници на майстори и фирми с описани в тях готови обекти, подкрепени със снимки;
 • Запознавате се с препоръки за работата на професионалистите от предишни клиенти;
 • Наемате изпълнител сред кандидатствалите по заявката ви, само ако сте спокойни, че сте открили правилния за вас;
 • Оставяте и своя отзив, когато заданието ви е изпълнено.


Свържете се чрез MaistorPlus с препоръчани изпълнители! Заявете безплатно проект за преградни стени още днес!