1,693 Препоръчани специалисти за изграждане на преградни стени

Заявете проект за изработка на преградни стени, напълно безплатно!

Предизвикателствата на малките пространства в жилищните, бизнес и търговски обекти лесно могат да бъдат посрещнати посредством преградна стена от гипсокартон. Тя е функционален начин да се обособят зони в рамките на отворена площ. Но за да бъде конструкцията не само ефектна, но и устойчива, е необходимо да бъде изпълнена качествено от опитни майстори на преградни стени. Именно MaistrorPlus ви помага успешно да стигнете до точните професионалисти за вашите проекти. Имате възможност да изберете от списъци с регистрирани близо до вас специалисти, както и да направите безплатна заявка, в която описвате от какви услуги се нуждаете. Получавате и сравнявате оферти, проучвате бизнес профили на майстори и фирми, виждате препоръки от клиенти и решавате как да действате.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!avatar_72472_78403852322.jpg
онлайн преди 13 часа

Владо

Приети временни мерки за сигурност

1 извършен проект

Последно мнение за "Редене на плочки около 5 кв + свързване на въздоховод към ширма":

"Доволен съм от извършената работа."
avatar_5435_643555262.jpg
онлайн преди 1 ден

BORIS - ELECTRIC

Приети временни мерки за сигурност VIP

68 извършени проекта

Последно мнение за "Основен ремонт на панелен апартамент":

"Силно препоръчваме! Изпълнителят извърши цялостен ремонт на баня,поставяне на гранитогрес в коридор и кухненя,смяна на ВиК и Ел.табло+окабеляване за нова кухня и осветление (както и LED),инзнасяне на ... "
Ремонт на баня
онлайн преди 13 часа

Ангел Асенов

Приети временни мерки за сигурност

2 извършени проекта

Последно мнение за "Лепене на плочки за баня":

"Много сме доволни от Ангел, свърши всичко абсолютно точно, нямаме никакви забележки. Благодарим за съвместната работа!"
Стандартна иконка за категория Боядисване и декорация
онлайн преди 14 часа

Genata

Приети временни мерки за сигурност

1 извършен проект

Последно мнение за "Вътрешно боядисване на апартамент":

"Наехме Евгени за нашия ремонт защото ни грабна още с първото си посещение в дома ни.Дойде подготвен,въоръжен със знания и умения. След като се запозна със ситуацията ни даде възможно най-компетентните ... "
avatar_54565_72925269744.jpg
онлайн преди 1 ден

Термо Лидер ООД

Приети временни мерки за сигурност

3 извършени проекта

Последно мнение за "Топлоизолация на къща":

"Професионално и качествено изпълнена работа"
avatar_7291_35336913588.jpg
онлайн преди 1 ден

СОЛТИ 06

Приети временни мерки за сигурност

35 извършени проекта

Последно мнение за "Шпакловка, боядисване, частично фугиране и залепване на плочка за баня":

"Перфектно извършена работа! Адски доволен съм! Препоръчам!"
avatar_74175_14559987840.jpg
онлайн преди 1 ден

Арт Клима Груп ЕООД

Приети временни мерки за сигурност

2 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на климатик":

"ремонт на климатик - бързо, чисто, точно и в съобразено удобно време"
Стандартна иконка за категория Отопление и климатизация
онлайн преди 2 дни

ВИГ КЛИМА ЕООД

Приети временни мерки за сигурност

2 извършени проекта

Последно мнение за "Демонтаж и монтаж на външно тяло.":

"Професионално изпълнение, отзивчив и коректен. Препоръчвам с две ръце!"
avatar_53401_90899674083.jpg
онлайн преди 2 дни

Богданов

Приети временни мерки за сигурност

1 извършен проект

Последно мнение за "Шпакловка и боядисване апартамент":

"Г-н Богданов откликна бързо на конкретно мое запитване за малка квадратура шпакловка и боядисване в апартамент като предложи разумни цени и кратък срок за изпълнение. Майсторът дойде в уреченият ден и ... "
Профилна снимка - Арсо Иванов
онлайн преди 1 ден

Арсо Строй ЕООД

Приети временни мерки за сигурност VIP

7 извършени проекта

Последно мнение за "малък покрив в нов блок над стая!":

"Доволен съм. Всичко беше изпълнено много добре и в срок."

Оставени мнения за Сухо строителство:

Красимир Кръстев преди 11 дни за Монтаж на стойка за телевизор на стена | София

“Добре свършена работа, навременна комуникация, интелигентен човек който отговаря на всичките въпроси, обяснява и най-важното притежава правилните инструменти за ситуацията и знае кога да ги използва.”

Пламен преди 7 месеца за Усвояване на тераса,основен ремонт на баня,ел.услуги,шпакловка | Пловдив

“Силно препоръчвам фирмата Нов дом 82,качествено,адекватно и абсолютно професионално изпълнение на проекта.Благодарности на Красимир за отличното отношение и професионализъм”

Михаела преди 14 месеца за Преграждане на хол с гипсокартонова стена и освежаващо боядисване | София

“Много съм доволна от работата и отношението на Велислав. Изключително бърза реакция, професионално мнение, изпълнение на работата в срок (въпреки промяната в първоначалния проект), с високо качество и на добра цена.
Препоръчвам го - много точен изпълнител, работи чисто и ако ми се наложи, отново бих работила с него.”

Georgi Genov преди 26 месеца за Поставяне на преградна стена (гипсокартон). | София

“Много добре свършена работа, бързо, адекватно и идва на място когато на клиента му е удобно.”

Цветизар Гайдаров преди 29 месеца за Изграждане на преградна стена със светъл отвор за врата и | София

“Много съм доволен от работата на майстора! Препоръчвам го!”

Калин преди 39 месеца за Изграждане на стени от тухли | София

“Коректен човек, бързо и добре свършена работа. Бих го наел отново с удоволствие.”

Мирослав преди 45 месеца за Боядисване на апартамент | София

“Ремонтът на апартамента беше извършен в договорените срокове,качествено и прецизно.Направени ни бяха отстъпки и бонуси, както и най-конкурентните цени за материали и услуги.

Веселин преди 47 месеца за Изграждане на стая в стая | София

“Иво е голям пич, съобразява се с изискванията на клиента, колкото и да са странни. Направи всичко, както трябва много бързо и съм много доволен от гъвкавостта и отзивчивостта му.”

Радослав Петров преди 48 месеца за Изграждане на балкон | София

“Майсторът вложи много усилия и има достатъчно голям опит и знания в областта, за да извърши проекта перфектно. Препоръчвам го за други проекти! Със сигурност ще го потърся за други ремонтни дейности.”

Здравка Стоева преди 52 месеца за Преградна стена | София

“Изградената стена от гипсокартон е перфектно изпълнена от майстори Яни и Кирчо.”

Какво представлява преградната стена и какви функции изпълнява?

В сферата на сухото строителство говорим за преградни стени от гипсокартон. Една такава преградна стена, както личи от наименованието ѝ, представлява своеобразен разделител между две зони в общото жилищно, офис или търговско пространство. Точно с това са свързани основните ѝ функции:

 • Разделя едно голямо помещение на две отделни стаи. Когато се прави преградна стена от гипсокартон, обхващаща вертикално пространството от пода до тавана, то тя изцяло отделя две стаи една от друга. По този начин успешно се преустройват двустайни жилища в тристайни например, без това да води до опасни последствия за конструкцията на сградата.
 • Обособява зони в рамките на открита площ. Преградни стени от гипсокартон могат да осигурят и частично разделение, което не стига до тавана, но все пак е достатъчно, за да внуши усещането за уединение. Приложимо е както в частни домове, където желанието може да е да се отделят спалня от дневна и кухня, така и в офис по бизнес сектори.
 • Топло и звукоизолираща функция. Гипсокартонените плоскости, използвани при направата на преградни стени, са пожароустойчиви, което способства и за тяхната устойчивост на топлина. В същото време, в градежа на стената неизменно участва и каменна вата, за която пък е характерна добрата звукоизолация.
 • Естетическа функция. Има случаи, когато преградната стена съчетава функционалната си роля с тази да краси помещението, където е изградена. Предимство на гипсокартонените е, че не само позволяват боядисване в предпочитани цветове, но и лепене на тапети върху тях.

 

Открийте също надеждни специалисти за направа на сух под

Свържете се с доказани майстори и фирми на окачени тавани

Какви подходи има при изграждането на преградни стени?

Принципът на издигане на преградни стени от гипсокартон следва стандартна последователност от стъпки. Част от тях винаги е взимането на точни размери, монтиране на метални профили, полагане на минерална вата, поставяне на гипсокартонени плоскости, фугиране и финално измазване, боядисване. Оттук нататък съществуват следните разновидности при изработка:

 • Стената изцяло разделя едно помещение на две по-малки. В този случай метални профили се поставят както на пода, така и на тавана. Конструкцията, във вече завършения си вид, по нищо не се различава визуално от една стандартна стена.
 • Преградата е само частична, не стига до тавана. При този подход металните профили се поставят само на пода. Така, от една страна се постига самостоятелност в отделните зони, от друга - пространството в дома или офиса не се затваря напълно и има повече въздух.  
 • Изграждане с един или два пласта гипсокартонени плоскости. След като е издигната металната конструкция, представляваща скелето на преградната стена, добавена е ватата, идва ред на гипсокартонените плоскости. Те могат да бъдат един или два пласта, като при втория вариант, на първия, вътрешен пласт не се поставят фугопокриващи ленти.
 • Изработка на преградна стена от гипсокартон с отвор за врата. При изпълнението на една такава преграда може да бъде предвиден и отвор за врата. Той предварително се залага в проекта, като размерите му обикновено съвпадат с тези на гипсокартонените плоскости.

Какви дейности съпътстват изработването на преградни стени?

Преди да получи завършения си вид, всяка преградна стена преминава през няколко етапа. Ето и дейностите, свързани с тази услуга в сухото строителство:

 • Вземане на точни размери за стената. Същите се разчертават върху пода, допирните стени и тавана, ако е предвиден досег и с тях.
 • Монтаж на метални профили. Те се захващат с помощна на дюбели за пода и евентуално тавана и са основа за последващото изграждане на носещата конструкция.
 • Сглобяване на металната конструкция. Тя е, както вече стана дума, скелето на преградата. Отделните фрагменти от нея се свързват един към друг посредством дюбели и така наречените “пети”.
 • Полагане на минерална вата. Поставя се в кухото пространство между двата профила, като не е нужно да се закрепва специално. Ролята ѝ е да изолира от звук и топлина.
 • Поставяне на гипсокартонените плоскости. Това е сред финалните щрихи от изпълнението на преградата. Завършва с нанасяне на фугираща и шпакловъчна смес. След изсъхване на последните може да се премине към евентуално нанасяне на боя.

Как MaistorPlus помага бързо и резултатно да откриете точните специалисти по преградни стени?

Когато планирате корекции по дома си, за вас е важно в кратки срокове да стигнете до качествено работещи изпълнители. MaistorPlus ви осигурява именно това с хилядите регистрирани в платформата си майстори и фирми, работещи в разнообразни ремонтни сфери. Избирате сред списъци с професионалисти, опериращи в района на вашето населено място, а можете и директно да направите заявка. Ето и останалите предимства:

 • Описвате и изпращате проекта си напълно безплатно и без обвързване;
 • Получавате и сравнявате оферти от доказани в областта си строителни специалисти;
 • Разглеждате лични бизнес страници на майстори и фирми с описани в тях готови обекти, подкрепени със снимки;
 • Запознавате се с препоръки за работата на професионалистите от предишни клиенти;
 • Наемате изпълнител сред кандидатствалите по заявката ви, само ако сте спокойни, че сте открили правилния за вас;
 • Оставяте и своя отзив, когато заданието ви е изпълнено.


Свържете се чрез MaistorPlus с препоръчани изпълнители! Заявете безплатно проект за преградни стени още днес!