1,557 Препоръчани майстори и фирми за покривни конструкции

Направете безплатна заявка за ремонт и монтиране на покривни конструкции сега!

Здравината и дълготрайността на покрива са в пряка връзка с качествено изпълнените конструкции на покриви. Важно е дървената ламперия и гредоредът да бъдат устойчиви, сковани така, че да не се образуват просвети скоро след монтирането им. MaistorPlus e онлайн пространството, където бързо и лесно се свързвате с препоръчани майстори и фирми за изграждане и поправка на покривни конструкции. Напълно безплатно заявявате проекта си или директно наемате изпълнител от регистрираните във вашето населено място. Можете да сравните оферти, да прочетете отзиви от клиенти и да вземете най-доброто решение.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!Профилна снимка - Младен Георгиев
онлайн преди 5 часа

Младен Георгиев

21 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на два ската от покрив":

"Благодаря на Младен и неговия колектив за професионалната им работа по покрива. Работиха бързо, коректно по предварително уточнените етапи от ремонта. След обсъждане решаваха и нововъзникналите пробл ... "
Профилна снимка - Орлин Бояджиев
онлайн преди 1 ден

Стобис 2000

VIP

27 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на апартамент":

"Turned out that renovating a flat could be a smooth and well planned process. Stoyan is a decent english speaker which made the things so much easier for us. If we have to summarize: - we received a ... "
cover_19153_61255963101.jpg
онлайн преди 8 часа

stroimaxbg

65 извършени проекта

Последно мнение за "Премахване на стар и изграждане на нов покрив с ламаринени керемиди 5мм-6мм.":

"Офертата на Игнат беше подробна и в подходящ формат, без изменение при завършване на проекта и най вече коректна според моите проучвания. Отношението му бе професионално и всичко беше в срок. Момчетат ... "
Профилна снимка - Христо Кирилов
онлайн преди 7 часа

Акуратният Майстор

50 извършени проекта

Последно мнение за "Навес на тераса":

"Най-невероятният майстор сред човеците и най-прекрасният човек сред майсторите! След дълъг и болезнен опит с майстори, Христо ми се видя като ярко слънце сред мрака – не можех да повярвам, че срещу ме ... "
Профилна снимка - Иван Соколов
онлайн преди 3 дни

Иван Соколов

9 извършени проекта

Последно мнение за "Изграждане на барака/склад/работилница в селски двор":

"От офертата, през материалите, машините и екипа, до изпълнението и почистването на обекта - всичко беше на ниво на което не сме свикнали в България. Една от много малкото фирми, на които съм попадал ... "
снимка
онлайн преди 2 часа

БОБИСТРОЙ

44 извършени проекта

Последно мнение за "Пренареждане на керемиди, измазване на капаци, ремонт на козирка":

"Много учтиви, бързи и точни. Няма как да не съм доволен от свършената работа."
Стандартна иконка за категория Изолация и Саниране
онлайн преди 3 дни

Майстор Димитров

52 извършени проекта

Последно мнение за "Обезопасяване стена от къща с мрежа":

"Доволни сме от извършената работа, много бързо и коректно!"
Профилна снимка - Стоян Нанов
онлайн преди 6 часа

"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ

70 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на покрив":

"Коректно спази уговорката, която имахме - започна и завърши ремонта в срок. Добра организация на екипа и на работата. За разлика от опита ми с други майстори на покрив, не оставиха заринато в боклуци, ... "
Профилна снимка - Жоро Цветков
онлайн преди 1 ден

Жоро Цветков

49 извършени проекта

Последно мнение за "Теч на дървен покрив":

"Симеон реагира изключително бързо - както за огледа, така и за офертата и за изпълнението. Времето ни притискаше, защото се очакваше да вали, а той се съобрази изцяло с прогнозата и с мнението на всич ... "
avatar_70925_12336548698.jpg
онлайн преди 1 ден

"Ванива Строй" ЕООД

VIP

48 извършени проекта

Последно мнение за "Топлоизолация за къща":

"100% професионално и коректно отношение, безупречно извършени ремонтни дейности, в срок и без допълнителни усложнения и договорки, високо ниво на професионализъм и коректност от Николай Василев. Съве ... "

Оставени мнения за Покривни услуги:

преди 20 месеца за Пергола на тераса | София

“Изключително сме доволни от бързината и качеството с което работи Христо и екипът му. Изпълниха проекта в срок, работиха чисто и много качествено!”

Владимир Лалев преди 38 месеца за Ремонт на покрив на селска къща | Пазарджик

“Избирахме Трайчо - офертата която изпрати беше най-точна и съобразена с изискванията. Започнаха ударно и енергично и така до края. Бях приятно изненадан от екипност професионализъм и синхрон. Винаги са наясно какво трябва да свършат от доставката и подготовката на материала до почистването след работа.
Нито веднъж не се скараха - работеха с настроение.
Приключиха преди срока.
Много сме доволни - качеството професионализма и стила на работа на цялата бригада на Трайчо Трайков. Препоръчвам!”

Виж снимки
Стефано Сотокорна преди 38 месеца за Консултация за покрив | София

“Свършихме работата, хората бяха окей, всичко вървеше спокойно. Препоръчвам!”

Радко Радев отговори:

Благодаря за мнението. Отношението на клиента към нас също беше окей.

Бисер преди 38 месеца за Изграждане на нов покрив с гредоред | София

“Екипа си разбира от работата и работи бързо- важно ако правите покрив!Моят проект-разрушаване на стар дървен керемиден покрив и гредоред и нов дървен с метални керемиди на 2 етажа 100м2. 4 човека се справиха добре,но без надзор щяха да пробият някоя плоча-къщата ми е здрава но за стара постройка ги следете изкъсо.Новата дървена конструкция и монтажи, се изпълниха много добре и в срок!Работят с всякакъв материал добре но 'добрия' завършен вид струват екстра ако не сте ги уговорили предварително:)”

преди 49 месеца за Довършване на дървена покривна конструкция на тераса | София

“Много професионално и бързо изпълнение на довършителните работи. В началото на следващия сезон ще ползвам услугите на Христо за ремонт на още една тераса. Спечели доверието ми още с първата ни среща. Препоръчвам! Точен и коректен изпълнител!”

Виж снимки
преди 50 месеца за Козирка на тераса | София

“Изпълнението на проекта беше професионално на разумна цена и в кратки срокове. Сашо и Боби положиха всички усилия да удовлетворят допълнително изникналите промени на планираните дейности! Без колебание бих ги препоръчал!!!”

Виж снимки
преди 50 месеца за Изграждане на външна конструкция в гр. Китен. | Китен

“Много добре работиха. Добре организирани и свършиха в уговореното време.”

преди 55 месеца за Проверка и изолация на покрив | Сливница

“Работят бързо и отговорно. Препоръчвам!”

Виж снимки

Каква е ролята на здравите покривни конструкции и защо да поверим изграждането и ремонтирането им на професионалисти?

Когато погледнете покрива си отвън, виждате само керемиди, ако е скатен или плоча, ако е плосък. Вероятно знаете, че керемидите и плочите са само външния слой, под който има изградена покривна конструкция. Колкото по-умело е направена тя, толкова по-голяма е здравината на покрива като цяло. Конструкцията на покрива можете да си представите като негово скеле, съставено от опорни и периферни греди. Върху периферните, от чийто наклон зависи и този на самия покрив, се нареждат и сковават дъски, съставляващи дъсчената ламперия. В повечето случаи говорим за дървени покривни конструкции, а ето и какво печелите, когато поверите изграждането им на специалисти:

  • Майсторите и фирмите, специализирани в направата и ремонта на конструкции на покриви, знаят точно какви греди да изберат за носещи, отчитайки тяхната здравина, за да може след това периферията на конструкцията да е "легнала" на устойчива основа. Също така, нека не забравяме, че покривните носещи греди следва да са такива, че да издържат не само прилежащият им гредоред, но и поставените над него хидроизолационен слой, плоча и керемиди. 
  • Подборът на материали за дъсчената ламперия също е важен. Качествено подбраните дъски за ламперията на покрива, както и тяхното правилно подреждане и сковаване, елиминира опасността от покривни просвети в близко бъдеще. Наред с това подходящият и здрав дървен материал, с по-силно устойчивост срещу гниене, ще отложи във времето и така нежеланите течове от покрива. Специалистите са наясно какви точно материали да използват в работата си, както и начинът им на сглобяване, за да могат в последствие да ви дадат по-дългосрочна гаранция. 

 

Намерете още: Доказани специалисти за ремонт на покриви

Какви дейности включва направата на конструкцията на покрива?

Неизменна част от строежа на сградите е и направата на техните покриви, чиято устойчивост и качествено изпълнение пък зависят от удачно изпълнените покривни конструкции. Последното включва няколко основни дейности, с които доказаните покривни майстори и фирми се справят на нужното високо ниво. Нека се запознаем с тях накратко:

  • Поставяне на носещите греди на покривната конструкция. От изключителна важност е те да са от устойчив материал и да бъдат поставени на нужното отстояние една от друга, за да издържат цялото скеле.
  • Монтиране на покривния гредоред. Това са периферните греди, които се виждат, когато се намираме в подпокривното пространство, сковават се на равни интервали, успоредно една на друга. Броят им и разстоянията между тях зависят от големината на съоръжението. 
  • Сковаване на дъсчената ламперия. Подбират се равни по дължина и широчина дъски, които се монтират перпендикулярно, тоест напречно върху гредите от гредореда. Препоръчително е да се лакират, защото това намалява риска от по-бързото им загниване, а оттам и от протичането им. 

 

Как MaistorPlus съдейства в намирането на точния специалист за покривни конструкции?

В специално разработената платформа на MaistorPlus има регистрирани изпълнители, компетентни в различни ремонтни дейности, в това число и в изграждането и ремонтирането на покривни конструкции и съответно на покриви като цяло. Можете да разгледате списъци с майстори и фирми, работещи в сферата и населеното място, които ви интересуват. Изпращате проекта си и получавате оферти, които бързо можете да сравните и да спестите време в издирване на подходящи специалисти. Ето още какви предимства ви дават услугите на сайта:

  • Напълно безплатно и без обвързване заявявате своя проект за направа и ремонт на покривни конструкции;
  • Получавате оферти, съобразени с бюджета ви и сроковете, в които желаете да започне ремонтът;
  • Сравнявате кандидатурите от изпълнители, проучвате репутации на майстори и фирми, четете мнения от клиенти;
  • Вие избирате дали да наемете някого на работа, тъй като направената от вас заявка, не ви обвързва;
  • Споделяте и своите впечатления от качеството на работа на наетите изпълнители, като за целта можете да напишете отзив в платформата.

Намерете в MaistorPlus перфектното решение за конструкцията на покрива си още днес! Заявете безпатно проект за покривни конструкции!