изпълнители за хидроизолация

Направете безплатна заявка за хидроизолация!

Спасете се завинаги от влагата в дома си, като намерите подходящ майстор за поставяне на хидроизолация. Качественото изпълнение на последната ще ви помогне да се разделите дългосрочно с досадните течове, конденза и петната от мухъл. Именно чрез MaistorPlus ще можете да осъществите директен контакт с изпълнители, както и да разгледате техните завършени обекти, а също и репутацията им. Погрижете се за жилището си сега и заявете проект безплатно в MaistorPlus! Запознайте се с оферти на доказали се специалисти, вижте отзиви от клиенти за тяхната предишна работа и открийте най-добрия вариант за вашия дом!

Заяви проект

Сортирай по извършени проекти Филтрирай специализирани

1,731 Фирми за хидроизолация

Профилна снимка - Стоян Нанов
онлайн преди 1 ден

"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ

70 извършени проекта

- Ремонт на покриви - Пренареждане на керемиди - Дървени конструкции - Изграждане на тавански стаи - Хидроизолация на покриви - Битумни керемиди - Топлоизолация - Тенекеджийски услуги - Бояджи ...
avatar_41604_42709111237.jpg
онлайн преди 5 часа

Антон Грънчаров

VIP

31 извършени проекта

Строителен техник със екип от майстори извършва комплексни и частични ремонти на жилища ,офиси и магазини ,също така и довършителни работи в новото строителство.
avatar_947_7652882766.jpg
онлайн преди 4 дни

СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ

135 извършени проекта

СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ ЕООД е в областа на качествените строително ремонтни дейности с доказан опит. Може да разчитате на нашия професионализъм и коректност. Нашите цели са да Ви предоставим КАЧЕСТВЕНА РАБО ...
Профилна снимка - Румен Аракчиев
онлайн преди 3 дни

Хриси Строй 2020 ЕООД

115 извършени проекта

Бързина, коректност, качество на конкурентни цени.С възможност за доставка на материала.Остави проблемите и решенията около ремонта на професионалисти.
avatar_17732_88756969758.jpg
онлайн преди 4 часа

Васил Василев

86 извършени проекта

От 25 години се занимавам професионално със строителни ремонти и реставрация. Сертификат за квалификация на Кнауф, ниво V3. Работя с първокачествени материали от най-висок клас, методично и с вни ...
cover_24043_82052308694.jpg
онлайн преди 6 часа

ivvesstroi

69 извършени проекта

Извършвам всякакъв ремонт на покриви. Ние сме специализирана бригада, която е подбрана от специалисти. Имаме опит в пренареждане на керемиди, хидроизолации на покриви, направа на дървени конструкции, ...
Стандартна иконка за категория Покривни услуги
онлайн преди 3 часа

Строително-ремонтни дейности-Тодоров

79 извършени проекта

Здравейте Ние сме екип от специалисти, който можем да Ви предложим най доброто решение за ремонта на вашият покрив. За да ви гарантираме най - добър резултат работим само с висококачествени мате ...
avatar_20952_49957828830.jpg

Асен Груп

89 извършени проекта

По специално се занимавам с водосточни системи, изграждане на покриви, пренареждане на керемиди, ремонт на покриви, ремонт на тавани и други подобни дейности.

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за хидроизолация. Безплатно е!

Заяви проект

Последно оставени мнения за фирми за хидроизолация

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за хидроизолация. Безплатно е!

Заяви проект

Последно публикувани обекти с приблизителна цена за изолация и саниране

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за хидроизолация. Безплатно е!

Заяви проект

За какво ни е необходима хидроизолация и какви проблеми разрешава?

Този тип изолиране на жилищата и сградите е най-добрият съвременен вариант за предпазване на мокрите помещения, а и целия ни дом от влага. За целта е важно да се инвестира в качествени хидроизолационни материали, които да доведат до гарантирано добър резултат. Необходимостта от подобна компетентна намеса ще проличи върху вашето жилище, като постепенно се руши неговото покритие, както отвътре, така и отвън. Не забравяйте, че подобни фактори влияят и върху продажните цени на вашия имот. Ето какви проблеми можете да разрешите, изолирайки дома си от влагата:

  • Справяте се с течовете по стените и таваните. При това, те не просто се заличават временно. С хидроизолационните способи, предшествани от установяване на първоизточниците на теч, си осигурявате дългосрочно разрешаване на проблема.
  • Кондензът също остава в миналото или поне значително се редуцира. Както знаете, той се образува в резултат на температурните разлики между помещенията в жилището и външната среда. Те от своя страна водят до образуване на капчици, а ролята на хидроизолацията е именно да ви предпази от прекомерното натрупване на вода и влага.
  • Много добро решение срещу петната от мухъл. Освен че разварят естетиката в дома ви, те сериозно вредят и на здравето ви. Затова е силно препоръчително да се вземат своевременни мерки по отстраняването им.

 

Вижте също: Препоръчани специалисти по саниране

Открийте: Опитни майстори за полагане на изолация

Какви видове хидроизолация има и за какво се използват?

Хидроизолацията се дели на няколко основни типа според материала на изработка. Самите материали пък се използват за изолирането на различни помещения, обекти и части от жилищата и сградите. Нека се запознаем с основните видове при този тип изолиране:

  • Битумна хидроизолация. Заедно с не по-малко популярната циментова хидроизолация попадат в групата на полимерните изолации. Определено е един от най-често използваните методи за предпазване от проникване на влага и вода. Има редица предимства пред другите видове хидроизолация. Прилага се при вътрешно изолиране,  като най-проблемни се оказват ъглите и фугите.
  • Рулонна хидроизолация. Използва се най-често за плоски покриви. При прилагане на външна изолация към открита тераса и покрив, трябва да се обърне внимание на всички пукнатини по повърхността. Те се запълват, а след това се полага хидроизолационен грунд и съответен материал за изработка.
  • Течна хидроизолация. Това е един от най-използваните видове, защото е приложима както за покрива и откритата тераса, така и за вътрешни помещения и басейни. При нея се полагат няколко слоя хидроизолационни материали, като по този начин се създава по-надеждна мембрана.
  • Мазана хидроизолация. Този тип е подходящ за почти всички части от сградата, като изключение правят плоските покриви, тъй като те са подложени на непосредствено нагряване от слънцето.
  • Двукомпонентна хидроизолация. Тя се прилага при вътрешно изолиране на зидове от камък и тухла, подове в сутеренни помещения, за мостове, басейни, тръбопроводи от бетон и др.  

Какви обекти и части от дома могат да бъдат хидроизолирани?

Местата в дома ни, които са обект на постоянна влага, имат нужда да бъдат изолирани от нея, за да предотвратим попадането на същата зад плочки, както и в стени. Последното стимулира развитието на мухъл и плесен, появата на петна и неприятен аромат, а това вреди на нашето здраве. Ето по-конкретно за кои места е приложимо хидроизолирането:

  • Хидроизолация на баня. Тя е сред помещенията, където влагата се чувства буквално у дома си, заради което е важно да се вземат съответни мерки същата да не се задържа и да не прониква в съседните части от дома.
  • Вътрешна хидроизолация на стени. Прилага се най-вече там, където има пряка връзка с помещения с по-висока влажност, като споменатата вече баня, кухнята, перални помещения.
  • Хидроизолация на основи. Теренът, където се строи къща или друг тип сграда, сравнително често се оказва с подпочвени води. Именно заради това подобен тип изолиране може да се приложи и върху основи на къща, като вече съществуват хидроизолационни материали, които не се влияят от киселинността на подпочвените води и съхнат бързо.
  • Хидроизолация на тераса. Също като покривите, тя е подложена на непосредствено влияние на метеорологичните условия, като дъждове и снегове. Начин да се противодейства на образуващата се в резултат на тях влага, е именно навременното ѝ хидроизолиране.

Защо е важно да потърсим специалист по полагане на хидроизолация?

Тази ремонтна дейност крие своите специфики при запълване на пукнатини, поставяне на материал, проверка на нивелацията и др., затова най-добре я оставете в ръцете само на препоръчан майстор. Предпазването на дома, както и на други обекти, от влага, е процес, който изисква необходимата професионална подготовка. Тя е свързана и със съответните знания какъв вид хидроизолиране е добре да се използва в различни ситуации. На какво да обърнете внимание, когато наемете изпълнител:

  • Посъветвайте се с вашия майстор при избора на хидроизолационни материали, защото именно те ще предпазват дома ви.
  • Различният материал за изработка на предпазния слой предполага и различна дебелина, устойчивост и непромукаемост.
  • Качественото изпълнение е другият фактор при оценка ефективността на хидроизолирането, затова не ви препоръчваме да се захващате с него сами.
  • Не забравяйте да поискате гаранция за извършената работа, а тя най-често е за срок между 2 и 10 години.
  • Срокът за изпълнение и цените зависят пряко от щетите по повърхността, която ще се обработва, както и от видовете хидроизолационни материали.

Няколко причини, поради които са възможни проблеми с хидроизолацията:

Случаите, в които извършеното хидроизолиране не дава очакваните положителни резултати, обикновен са свързани с компромиси в качеството. Нека ги разгледаме:

  • Често клиентите се опитват да намалят разходите за ремонта си до минимум, а качеството на материала e от изключителна важност. В последствие се оказва, че използването на некачествени материали излиза в пъти по-скъпо.
  • Неизползването на грунд - много майстори твърдят, че използването на грунд не е задължително, което не отговаря на истината. Това е неотлъчен материал в строителните работи.
  • Некоректно изпълнена нивелация, която води в последствие до задържане на вода;
  • Недобре направена връзка между слоевете на хидроизолацията.

Точно с цел да се избегне обстоятелството, при което хидроизолирането не изпълнява добре функцията си, е важно за изпълнението ѝ да се използват услугите на квалифицирани професионалисти.

 

Как MaistorPlus ни свързва успешно с опитни изпълнители за хидроизолиране?

Единствената по рода си онлайн услуга, предлагана от MaistorPlus, ви помага бързо и лесно да стигнете до точния майстор за своите ремонтни дейности. Можете да избирате от списъци с регистрирани във вашия населен район изпълнители, занимаващи се както с хидроиозалационни, така и с редица други строителни услуги. Директното изпращане на заявка до професионалистите също е доказано ефективен начин да се свържете с препоръчани майстори близо до вас, при това, напълно безплатно. Какви други предимства ще получите, използвайки сайта на MaistorPlus:

  • Изпращате проект, в който пояснявате от какъв ремонт се нуждаете, напълно безплатно и без обвързване;
  • Сравнявате получените оферти, за да можете да се спрете на най-добрата;
  • Разглеждате бизнес профили на майстори и фирми, където те описват и показват със снимки извършени от тях ремонтни дейности;
  • Запознавате се с репутациите на специалистите, формирани на база на оценки от клиенти;
  • Прочитате отзиви и препоръки от клиенти преди вас;
  • Общувате с изпълнителите по избран от вас начин и сами решавате дали и кого да поканите на оглед;
  • Единствено от вас зависи дали ще наемете някого измежду кандидатствалите по заявката ви - последната не ви обвързва по никакъв начин;
  • Споделяте в платформата и своя отзив за работата на наетия от вас майстор.

 

Намерете с MaistorPlus работещото решение, което ще държи влагата далеч от дома ви! Заявете безплатно проект сега!