1,240 Препоръчани алпинисти и фирми за алпинистки услуги

Направете бързо и лесно заявка в MaistorPlus и сравнете оферти от алпинисти!

Предстои ви поставяне на изолация на апартамента? Имате нужда от външно боядисване? Търсите някой да извърши височинен монтаж? Попаднали сте на правилното място. В MaistorPlus ще намерите бързо и лесно квалифицирани алпинисти за посочените и за други алпинистки услуги. Пуснете заявка, опишете от какво имате нужда и сравнете получените оферти, отправени специално към вас и вашите нужди. Ориентирайте се измежду изпълнителите, като разгледате техните профили в платформата и обратната връзка за тях. Изберете най-добрия за вас!Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!Профилна снимка - Арсо Иванов
онлайн преди 1 ден

Арсо Строй ЕООД

Приети временни мерки за сигурност VIP

7 извършени проекта

Последно мнение за "малък покрив в нов блок над стая!":

"Доволен съм. Всичко беше изпълнено много добре и в срок."
Профилна снимка - Николай Ганчев

Член от 17 месеца:

Строителна фирма с богат опит в строително-довършителните работи както в страната така и в Германия, концентрирано действие от началото на годината на родна земя с перспектива за финансиране и изпълне ...
avatar_88494_58142153780.jpg
онлайн преди 8 часа

АРЕМО ООД

Приети временни мерки за сигурност

2 извършени проекта

Член от 10 месеца:

AРЕМО ООД е компания основана през 2008г. с над 500 завършени обекта. Имаме самочувстието ,че сме една от коректните фирми в сферата, които спазват зададените особености на обекта и срокове.
Профилна снимка - Ивелин Въловски

Член от 69 месеца:

Занимавам се вече 18 години с вътрешни ремонти, довършителни работи и саниране на сгради. 7 години от който работя в Германия, като тук осново работя гипсокартон, шпакловки, лепене на тапети, ремонт н ...
avatar_93189_18174861419.jpg

Качена препоръка в категория Сухо строителство:

" Ивайло и неговата фирма Дом билд 2019 ЕООД през месец Октомври 2019 направиха цялостен ремонт на нашата 3 етажен дом в квартал Драгалевци в София . Сменена беше ВИК и ел инсталацията на цялата къща ... "
avatar_71759_57652465208.jpg
онлайн преди 1 ден

РЕМОНТ СТРОЙ - 2018

Приети временни мерки за сигурност

4 извършени проекта

Последно мнение за "Довършване на ремонт на баня":

"1. Изключително коректни. 2. Точни и бързи. 3. Качествена работа. 4. Добра цена. Препръчвам ги на всички и пак ще работим с тях. Пиша оценката 4 месеца след работата им с цел да се видят евентуални по ... "
cover_91442_52870340040.jpg
онлайн преди 1 ден

Стоянов. С.

Приети временни мерки за сигурност

1 извършен проект

Член от 6 месеца:

Здравейте, Занимаваме се с ремонт до ключ от 15 г Имам професионален опит,както в България така и в чужбина. Опитът по технология на Кнауф и Бритиш Гипс (White book). За повече информация моля ...
avatar_17117_11566162901.jpg
онлайн преди 1 ден

Иво - вътр.ремонти

Приети временни мерки за сигурност VIP

37 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на хол и спалня":

"Избраният изпълнител Ивелин Божков беше изключително коректен, съобразителен и точен във всяко отношение . Изцяло се доверих на преценката му относно избора на материали. По време на ремонта Ивелин Бо ... "

Оставени мнения за Изолация и Саниране:

Gergana Dobreva преди 1 месец за Ремонт на външна топлоизолация на сграда | София

“Изключително удоволствие за мене беше истински професионален екип да ми свърши безупречно работа и то в екстремално кратък срок. Като казвам наистина професионалисти имам впредвид опита си с други фирми и майстори, преди да попадна на точния майстор. Препоръчвам .”

Дора преди 7 месеца за Саниране 5ти етаж | Сливен

“Много съм доволна от работата на Димитров!”

Младен Момчилов преди 10 месеца за Поправка на козирка на изолация в панелен блок на 7-я етаж + Замазване на ъгъла на панела. | София

“Леко закъсняха със започването на проекта, но се справиха изключително добре със задачата. Изчакахме достатъчно време, за да оставим оценка и да обявим, че ремонтът беше извършен успешно и няма теч. Благодаря!”

Димитър Димитров отговори:

Много благодарим за хубавата оценка и проявеното уважение , тя наистина е много важна за нас. Радваме се че ви бяхме полезни и сме успяли да изолираме теча . Поздрави и успех .

Здравко Попов преди 13 месеца за Поставяне на предпазна мрежа върху фасада на къща | Велико Търново

“Фирмата работи коректно. Строителните дейности, които бяха договорени след огледа, бяха изпълнени в срок и без забележки. Отношението към клиента е отлично.”

ferdi ademov отговори:

Благодарим за доверието което ни предоставих те

Georgi Ganchev преди 16 месеца за Вградена тераса към кухня с проблем | София

“Доволен съм от работата на Александър. Всички уговорки бяха спазени и работата свършена навреме.”

Иван Киров преди 19 месеца за Проникване на вода в апартамента от повреда във външната изолация | София

“Доволен съм от свършената работа и бързата реакция.”

Марушка Сендова преди 23 месеца за Саниране на апартамент | София

“Фирмата беше много коректна. Дойдоха, направиха оглед, предложиха варианти, направиха подробна оферта. Санирането беше извършено много бързо и качествено. Винаги бяха отзивчиви и коректни. Проявих желание за някои допълнителни дейности за ремонт на терасата, за които получих компетентно предложение и изпълнение без забавяне. Много съм доволна от резултата. Бих ги препоръчала без колебание.”

Администратор от М+ преди 25 месеца за Алпинист за укрепване на ламарина | Радомир

“Доволен съм от изпълнение. Методи се отзова бързо и свърши работата.”

Нина Йорданова преди 49 месеца за Борд на горна тераса | София

“Много коректно и възпитано момче-дойде с помощника си в уречения ден и час и заедно свършиха възложената им задача бързо и качествено.С удоволствие бих ги ангажирала и за в бъдеще.Препоръчвам ги.”

Александър преди 51 месеца за Външно саниране на апартамент и обръщане на дограма | София

“Доволен съм от изпълнението!”

Кои специалисти наричаме алпинисти и какви са предимствата на алпийския способ?

Алпинисти наричаме тези майстори, които използват алпийски способи при осъществяване на дейностите си. Въжените методи за осигуряване, които те прилагат, намират широка употреба в области на строителството, като външно изолиране или боядисване на сгради например. Днес, когато имаме нужда от извършване на ремонтна или монтажна дейност на труднодостъпни, височинни места, търсим специалисти, които работят чрез алпийски способ.

Строителните алпинисти са специализирани в извършването на монтажни и ремонтни дейности на височина. При извършване на височинни услуги съществуват основно два метода – алпийският и употребата на скеле. Благодарение на системите за въжен достъп, специалистите успяват да достигнат до места, където не би могло да бъде построено скеле. И в двата случая е важно да се спазват строги правила за сигурност. Ето няколко предимства на въжения достъп пред строенето на високи скелета:

 • Бързина в изпълнението. Инсталирането на въжетата и съораженията е много по-бързо от построяването на скеле.
 • Гъвкавост при труднодостъпни места. Последните не възпрепятстват работния процес.
 • Сигурност – макар и да не изглежда така, въжетата предлагат по-голяма безопасност от употребата на скелета. Системите за работа, направени от въже, са обезопасени и сертифицирани.

 

Вижте също: Препоръчани специалисти за поставяне на изолация

Намерете: Доказани професионалисти за саниране

В кои случаи можем да се възползваме от уменията на строителните алпинисти?

Най-често прибягваме до услугите на алпинисти, когато имаме нужда от външно изолиране на апартаменти, намиращи се на висок етаж, като по-конкретно става дума за:

 • Изолирането на външните стени на жилището. Външната изолация подпомага намаляването на топлообмена чрез полагане на изолационни материали. Резултатът е постигане на постоянна температура целогодишно в сградата. Това води до намаляване на сметките за ток и парно, а също така придава по-естетичен външен вид на старите сгради.
 • Боядисване на трудно достъпни и нависоко външни стени. Наред с естетическите си достойнсква, подходящите екстериорни бои също допринасят за ефективното изолиране на сградите.
 • Външно измиване на неотваряеми и трудно достъпни прозорци, както и на фасади. Чистота в дома е важна, но е важно да я поддържаме, съобразявайки се с елементарни правила за безопасност. Професионалните алпинисти ще изчистят стъклата ни, без излишни рискове, бързо и резултатно.
 • Събаряне на ледени висулки. Знаем колко опасни могат да бъдат те по време на обилно снеготопене, затова е препоръчително своевременно да бъдат отстранявани, при наличие на подходящи условия.

Още услуги, които предлагат алпинистите:

Изброените по-горе дейности са сред по-разпространените, с които свързваме стандартната строителна алпинистка работа. Към тях можем да добавим още:

 • Монтаж на въздуховоди и димоотводи;
 • Монтаж на водосточни тръби;
 • Монтаж на фасадна украса;
 • Монтаж и поддръжка на рекламни конструкции;
 • Фугиране и хидроизолиране на панелни фуги и цепнатини;
 • Реставрация на фасади на сгради;
 • Външен монтаж на климатици;
 • Почистване, ремонт и инспекция на конструкции;
 • Хидростуене;
 • Поддръжка и почистване на ветрогенератори;
 • Изрязване на опасни дървета.

За какво да внимаваме при избора на специалист?

При избора на фирма, която предлага височинни монтажи и услуги е от изключителна важност да се уверим в опита и професионализма на алпинистите:

 • Работят ли качествено, при взети максимални мерки за сигурност? За да разберем това ще ни помогнат препоръки от предишни клиенти, както и представени успешно завършени обекти.
 • Цената също е от значение. Тъй като пазарът е конкурентен, можем да си позволим да преговаряме за отстъпка или по-благоприятни условия за разплащане.
 • Разбира се, трябва да следим и за качеството на материалите, с които се работи, като се запознаем конкретно с предимствата и недостатъците на всяка от възможностите.

 

По какъв начин MaistorPlus ни улеснява в избора на подходящи алпинисти?

 Височинните дейности са свързани с рискове, когато липсва нужната професионална подготовка. Затова в подобни случаи е важно да можем да разчитаме на опитни специалисти, а ролята на MaistorPlus e да ви помогне лесно да стигнете до такива. Единствената по рода си платформа ще ви свърже успешно с препоръчани майстори и фирми, предлагащи широка гама ремонтни услуги. Можете да изберете изпълнител от списъки с регистрирани във вашия район, както и директно да заявите проекта си. Какви предимства ви дава сайтът:

 • Напълно безплатно и без обвързване изпращате заявка до изпълнителите, описвайки в нея от какъв ремонт се нуждаете;
 • Получавате и сравнявате оферти, за да можете да отсеете и спрете избора си на най-подходящата;
 • Запознавате се с репутациите на отзовалите се майстори и фирми, посредством специалната ни рейтингова система;
 • В профилите на изпълнителите виждате техни завършени проекти, придружени със снимки;
 • Четете препоръки, споделени от предходни клиенти;
 • Комуникирате с професионалистите и сами решавате дали ще поканите някого на оглед;
 • Наемате майстор само когато сте сигурни, че сте открили точния за вас;
 • Споделяте и своите впечатления, като оставяте отзива си за работата на наетия от вас специалист.Свържете се чрез MaistorPlus с доказали професионализма си алпинисти! Направете безплатна заявка сега!