1,931 Препоръчани специалисти по шпакловане

Заявете шпакловчик, напълно безплатно, още днес!

В основните ремонтни дейности на всеки дом неизменно присъства шпакловане на стени, тавани, а понякога и на гипсокартон. Това е фина операция, която изисква компетентната намеса на опитни шпакловчици. Правилното забъркване и разнасяне на шпакловъчна смес предшества последващото успешно боядисване и поставяне на тапети. За да бъдете спокойни, че неравностите по стените и таваните в ремонтираните ви стаи ще бъдат идеално изгладени, ви препоръчваме да се доверите на професионалисти, които владеят шпакловъчния занаят на достанъчно високо ниво. В MaistorPlus ще откриете стотици доказани професионалисти, чиято работа се препоръчва от клиенти, използвали услугите им. Необходимо е само да заявите проект, напълно безплатно, след което сравнявате оферти, запознавате се с бизнес профили и препоръки на кандидатите, и се спирате на този, който максимално отговаря на очакванията ви.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!avatar_72843_82638672228.jpg
онлайн преди 2 дни

Щърков Инженеринг

5 извършени проекта

Последно мнение за "МАЙСТОР ЗА ЛОКАЛНО ПАРНО":

""Захари Щърков изпълни всички възложени от мен задачи, качествено и профеаионално. Когато се свързах с него, той направи оглед и изготви подробна оферта. По време на изпълнението, беше предвидил вс ... "
Профилна снимка - Арсо Иванов
онлайн преди 1 час

Арсо Строй ЕООД

VIP

7 извършени проекта

Последно мнение за "малък покрив в нов блок над стая!":

"Доволен съм. Всичко беше изпълнено много добре и в срок."
Стандартна иконка за категория ВиК Услуги
онлайн преди 2 часа

Никола

66 извършени проекта

Последно мнение за "Отстраняване на теч от душ кабина":

"Изпълнителят е много точен, всичко беше извършено идеално."
avatar_61755_77843275760.jpg
онлайн преди 1 час

Вътрешни ремонти

62 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на апартамент - шпакловане, изравняване и още":

"Иво и хората му свършиха добра работа, според уговореното - реално викнати за два проекта, един публикуван тук и още 1 (боядисване) в последствие. Сроковете бяха спазени - ударно започване в началото, ... "
Профилна снимка - Александър Чатов
онлайн преди 18 минути

Александър Чатов

2 извършени проекта

Член от 4 месеца:

Фирмата се занимава с довършителни ремонтни дейности. В отношенията с клиентите залагаме на лоялност и коректност. Стремим се към качествено изпълнение на работата, като обръщаме внимание на детайлит ...
avatar_87765_76712565870.jpg
онлайн преди 2 часа

Георги Хинков

2 извършени проекта

Член от 12 месеца:

Ремонт на водоснабдителни и канализационни системи. Монтаж на отоплителни инсталации и други ВиК ремонти. Работа с продукти, произведени по най-модерни технологии. Гарантирано високо качество, отговар ...
Профилна снимка - ВЕЛАРТЕ - Ремонти и Поддръжка
онлайн преди 45 минути

ВЕЛАРТЕ - Ремонти и Поддръжка

4 извършени проекта

Член от 4 месеца:

ВЕЛАРТЕ предлага интериорни ремонти, довършителни работи и поддръжка. Може да разчитате на нас както и за обзавеждане и интериорни решения с високо качество на работата на разумни цени. Правим както ц ...
Стандартна иконка за категория Боядисване и декорация
онлайн преди 44 минути

Emil Georgiev

Член от 1 месец:

Здравейте, ние сме добре организирана бригада, работим в много насоки и на земни цени, така че не се замисляйте да ни се обадите
Профилна снимка
онлайн преди 1 час

ЕНЕРДЖИ ГРУП СТРОЙ

2 извършени проекта

Член от 1 месец:

Здравейте от Албена Иванова и от "ЕНЕРДЖИ"ГРУП" СТРОЙ"ООД гр.София С удоволствие искам да ви запозная с моят професионален екип,от квалифицирани изпълнители, работели UK London.В едни от най-голем ...
avatar_81228_38225844363.jpg
онлайн преди 4 дни

АС - инженеринг 2000 ЕООД

VIP

8 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на баня: спукана (пробита) тръба":

"Много съм доволен от свършената работа!"

Оставени мнения за Боядисване и декорация:

Антон Ценов преди 3 месеца за Ремонт на хол и спалня | София

“Избраният изпълнител Ивелин Божков беше изключително коректен, съобразителен и точен във всяко отношение . Изцяло се доверих на преценката му относно избора на материали. По време на ремонта Ивелин Божков предлагаше идеи и изцяло се съобразяваше с изискванията на клиента.Доволен съм от крайният резултат от свършената работа и бих го препоръчал на близки и приятели. Галерия на извършения ремонт (преди и след) може да видите в приакчените снимки.”

Татяна Харалампиева преди 3 месеца за Шпакловка на стая | София

“Бързо свършена работа. Почти в рамките на договореното. Доста прилично извършен ремонт. За цената ми е трудно да коментирам, но за съотношение експедитивност-качество си струваше.”

Никола Георгиев преди 3 месеца за Ремонт на апартамент - шпакловане, изравняване и още | София

“Иво и хората му свършиха добра работа, според уговореното - реално викнати за два проекта, един публикуван тук и още 1 (боядисване) в последствие. Сроковете бяха спазени - ударно започване в началото, една идея по-малко работна ръка в последствие, което е напълно нормално, едва ли бригадата има само 1 обект...Цена - резонна, качество добро, което винаги е най-важното. Работата освен боядисване беше изравняване на стени и тавани с гипс, шкурене и други. Препоръчвам !”

Емил Табаков преди 4 месеца за Ремонт на подпухнала шпаклова | София

“Доволни сме от свършената работа - чисто и експедитивно.”

Strahil Penchev преди 4 месеца за Шпакловка стени 100 кв. м. Търся добра цена. | София

“Ефективен,организиран и много професионално самокритичен.
Не се налага да го наблюдаваш .
При следващата фаза на моят ремонт ,пак ще търся Минчо .
Дори да се наложи да изчакам .
Настрадал съм се от майстори .
За това мога да сравнявам .
Евала на този човек .
Препоръчвам го горещо .”

Минчо Атанасов отговори:

Благодаря ви за мнението ви и че сте ме оценили както като майстор така и като човек..

Ivan преди 5 месеца за Шпакловка на бани и ел.канали , прешпакловане на стена | София

“Добри майстори, реагираха бързо и спазиха срока. Точни са откъм време и се навиват да работят и малки задачи.
Дребни забележки и пропуски останаха, но като цяло съм доволен.”

Димо преди 6 месеца за Шпакловка на стени и таван | Пловдив


Митко е много точен. За 3 дена ми оправи стаята.”

Валентин Ликьов преди 7 месеца за Ремонт на детска стая - пукнатини по стените и боядисване | София

“Ремонта беше извършен сравнително бързо и качеството беше задоволително.”

Диляна Язикова преди 10 месеца за Шпакловка на стени, 75 кв. | София

“Отлична работа!”

Димитрова преди 10 месеца за измазване шпакловка на помещение 4м на 3м + обръщане на прозорец | София

“* Това което ми направи първо добро впечатление е, че Ники е точен по отношение на времето. Идва на работа когато сме се разбрали и спази уговорката и сроковете на които си стиснахме ръцете. Направи всичко по силите си и още малко за да свърши проекта в желания от мен срок!
* Предложи ми добри цени и си позволих да добавя още няколко неща към проекта.
*Комуникацията е добра и се съобразява и уважава желанията на клиента.
*Ники работи отдадено и прецизно, като дори оправи по своя инициатива някои детайли за своя сметка за да доизпипа нещата!

Бих наела отново бригадата на Ники!”

Кога имаме нужда от финна шпакловка?

Преди да се нанесе избраната латексова или друг вид боя, е необходимо да се извърши прецизно полагане на шпакловка. Обикновено то се прилага на стени и тавани, но в някои случаи се шпаклова и гипсокартон и по-конкретно гипсокартонови фуги. При всички положения работата следва да се извърши с необходимите ловкост, прецизност и бързина, за да даде желаните резултати. 

 • Работата на шпакловчика е да премахне несъвършенствата по стените и таваните до достигане на съвършения им гладък вид.
 • Прилага се преди грундирането и боядисването или поставянето на тапети на помещението и в повечето случаи е задължителен елемент от ремонта му.
 • Може да бъде плътна или фина шпакловка (като финиш върху мазилка), а в зависимост от материалите, използвани за направата ѝ – за влажни или сухи помещения.
 • Днес съществуват много видове шпакловъчни смеси, подходящи и за изключително трудни за измазване участъци.

Какви видове шпакловка съществуват и как да изберем подходящ майстор?

 • Нанасяне на гипсова шпакловка. Той е с широко разпространение в практиката, но за него трябва да се знае, че има един голям недостатък – гипсът се втвърдява много бързо. Това изисква намесата на опитен майстор, който, въпреки това усложнение, да може да направи стените ви гладки.
 • По-модерен вариант е да се прави шпакловка на стените и таваните с гипсово лепило, подходящо за полагането на дебели слоеве и осигуряващо повече време за работа. Накрая върху мазилката може да се нанесе фина шпакловка за финишно покритие.
 • Тераколът е подходящ, когато искаме вътрешно или външно да шпакловаме стените си, като той покрива дори дълбоки пукнатини, които не са премахнати успешно при измазване, но пък за сметка на това е от по-грубите видове материали.
 • Измазването на основата на хоросан пък се използва най-вече при тухлени постройки и се отличава с това, че съдържа малки шупли, които улесняват преминаването на въздух през стената.
 • Подходящият майстор трябва да бъде наясно с необходимите материали и методи, които да използва в работата си, така че да осмисли вложените от вас време и средства. Затова съветваме да се доверите на препоръчан изпълнител с добра репутация и богат опит.

Какво е важно да знаете при шпакловане на стени, таван и гипсокартон?

Тънкостите, свързани с шпакловане на стени, гипсокартон или таван, са овладени до съвършенство от съответните специалисти. Те са наясно точно какви материали за шпакловка да ги обработят, в какво съотношение да забъркат шпакловъчна смес и как да я разнесат върху обработваемата повърхност. В следващите редове споделяме с вас няколко съществени аспекта от поставянето на шпакловки, които може да ви е полезно да знаете:

 • При полагане на стъклофазерна мрежа, тя трябва да бъде застъпена, защото иначе скоро се появяват пукнатини в мазилката.
 • Основните инструменти за качествено измазване са шпакла и маламашка. Изключително важно е те да бъдат идеално измити преди да се премине към същинскота шпакловъчна работа. В противен случай заради застоялата върху тях стара шпакловъчна смес, новата започва още по-бързо да се втвърдява и съответно става негодна за работа. 
 • Специалисти препоръчват шпакловането на гипсокартон да се извършва с хартиени ленти, вместо с мрежички, въпреки че все още има изпълнители, които предпочитат втория вариант. При поставяне на лента за гипсокартон, тя трябва да потъне в първия слой шпакловка и след като той се втвърди, отгоре се нанася фугиращ разтвор. Целта е по фугите на стаята да не се появят дефекти. 
 • Когато се работи с фугенфюлер, което е прахообразно вещество, част от шпакловъчната смес, същият се посипва постепенно и равномерно във водата, а не се изсипва наведнъж в нея. Това изисква повече време и търпение, но предотвратява образуването на нежелани бучки и прави сместа идеално гладка. 
 • За изправяне на леки неравности се използва фина шпакловка, а при по-големи пукнатини и дупки консистенцията ѝ е по-плътна. 

Какво съдействие оказва MaistorPlus за бързото и резултатно намиране на опитни шпакловчици?

В забързаното ежедневие, което водим, трудно можем да отделим дълги часове в проучване на обяви и разпитване на приятели и съседи, които да ни препоръчат за ремонта ни добър майстор, от когото и ние после да останем доволни. А за специфична и подчертано майсторска дейност, каквато е шпакловъчната, със сигурност не можем да си позволим компромис в качеството. Именно тук на помощ идва уникално разработената онлайн услуга на MaistorPlus, благодаряние на която всеки, нуждаещ се от професионално изпълнени ремонтни дейности, сред които и полагане на шпакловка, може бързо и лесно да се свърже със съответните майстори и фирми. Единият вариант това да се случи е като се разгледат списъци с изпълнители, селектирани по сфера на дейност и населено място, и директно се покани някой от тях на работа. Процесът значително се ускорява при заявяването на проект чрез платформата, в който се описва къде и какъв ремонт следва да се извърши. Какви други предимства имате, ползвайки услугите на сайта:

 • Заявявате проект напълно безплатно и без обвързване;
 • В рамките на 24 часа получавате в отговор на заявката си различни оферти от изпълнители, които можете да сравните, за да изберете най-удачната за вас;
 • Разглеждате бизнес страници на майстори и фирми, където са показани завършени техни обекти, често подкрепени със снимки;
 • Запознавате се с репутацията на всеки изпълнител, базирана на реални оценки и отзиви от клиенти;
 • Избирате начин на комуникация с професионалистите и сами решавате дали да поканите някого на оглед;
 • След изпълнение на възложената от вас ремонтна задача, вие също можете да споделите своя отзив за работата на наетия от вас изпълнител. 


Открийте с MaistorPlus препоръчани специалисти по шпакловане още днес! Заявете проект безплатно!