препоръчани архитекти за архитектурно проектиране

Направете безплатна заявка за архитектурен проект!

Архитектурният проект е много повече от базисен модел на къща и чертеж на мебели, и именно от него зависи вида и функционалността на всяко помещение. Затова изберете опитен архитект, който да създаде от добрата ви идея един уникален дом! С помощта на нашата платформа, можете да разгледате различни оферти, да сравните оценки на клиенти и да изберете изпълнител! Как? Просто направете безплатна заявка в MaistorPlus и ще се уверите, че понякога добрите архитектурни решения са на един клик разстояние. От нова къща и съответно нов късмет ви дели само една заявка за проект!

Заяви проект

Сортирай по извършени проекти Филтрирай специализирани

618 Архитекти за проектиране

Профилна снимка - Никола Иванов
онлайн преди 1 ден

Никола

162 извършени проекта

Здравейте, в този бранш съм от 1994 г, първите 10 г съм работил с моя бригада в София, извършвали сме ремонти на бани, монтажи гипсокартон, ВиК услуги, ел услуги ,монтаж на ламиниран паркет и др. Сле ...
Профилна снимка - Венцислав Димитров
онлайн преди 15 часа

Венцислав Димитров

VIP

9 извършени проекта

Фирма предлага цялостни ремонти до ключ. Гаранцията е 5 години.
cover_46264_29495324148.jpg
онлайн преди 8 дни

Атанасов

42 извършени проекта

<p>Боядисване,изпълнение на различни видове декоративни мазилки,аранжиране и изработка и монтаж на различни декорации и декоративни елементи,изпълнение на различни релефи-камани,тухли,скали,алпинеуми, ...
профилна.jpg
онлайн преди 4 дни

М-Строй

44 извършени проекта

М-Строй Работата ни е ориентирана в сферата на вътрешни довършителни работи което включва: 1. Сухо строителство (гипсокартон) 2.Шпакловки. 3.Латекс, тапети блажно боядисване . 4 Ще направим всичко св ...
avatar_8079_96139839525.jpg
онлайн преди 19 часа

Орви студио

22 извършени проекта

Вече 20 години проектираме, ремонтираме и обзавеждаме до ключ, произвеждаме и внасяме мебели и аксесоари. Правим го оригинално, стилно и качествено за жилища, офиси, магазини, хотели. Разполагаме и с ...
0-02-05-9b2039b4c9d07125ec69d376132b53ba816d0298c6aa17fa10dea412e87a2385_daa3dcc3d1399202.jpg
онлайн преди 1 ден

Кристиян Кавърмов

10 извършени проекта

Работим дълги години в сферата на строителството като сме извършили изключително много ремонти. Това което винаги ни е отличавало от всички останали е качеството което предлагаме!
Профилна снимка - Александър Чатов
онлайн преди 5 дни

ЛЕКС БИЛД

26 извършени проекта

Фирмата се занимава с довършителни ремонтни дейности. В отношенията с нашите клиентите залагаме на лоялност и коректност. Ние предлагаме високо качество на достъпни цени!

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за архитектурно проектиране. Безплатно е!

Заяви проект

Последно оставени мнения за архитекти за проектиране

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за архитектурно проектиране. Безплатно е!

Заяви проект

Последно публикувани обекти с приблизителна цена за архитектура и дизайн

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за архитектурно проектиране. Безплатно е!

Заяви проект

 1. Какво представлява архитектурният проект и защо е толкова важен? Той е първата стъпка към успешния строеж или преустройство на дадена сграда. Преди да се пристъпи към действие, архитектът трябва да изобрази вида и функциите на помещенията, използвайки 3D проектиране за ранно откриване и премахване на несъвършенствата. Какво обаче включва добрият чертеж на къща?
  • Цялостно проектиране на сградата (включва не само общите помещения, но и проекти за детски стаи, спални и др.) и планиране на строителните конструкции;
  • Водоснабдяването, канализацията и прилежащите им компоненти;
  • Чертеж на електрическата мрежа;
  • Средствата за отопление, вентилация и климатизация;
  • Предпоставки за енергийна ефективност, като монтиране на външна изолация, дограма и др. ;
  • Геодезически заснемания и изготвяне на вертикална планировка, от която зависи дълбочината на основите и разположението на сградата;
  • Пожарна безопасност;
  • Проект за градина и зелени площи, проектиране на басейни и други (когато става дума за общински площи, той включва още и ландшафтен дизайн); А благодарение на възможността за осъществяване на онлайн проектиране, можете сами да създадете някои от елементите.
 2. Как да изберем подходящ архитектурен проект, когато търсим най-оптималното решение? Помислете върху следните теми:
  • Представете си, че жилището е готово. За постоянно ли ще живеете в него или ще бъде семейната ви вила?
  • Помислете как протича ежедневието ви в него и от какви помещения ще се нуждаете.
  • Планирайте внимателно общите пространства, като дневната и банята, защото те трябва да отговарят на навиците на цялото семейство.
  • Обърнете внимание на онези части от проекта на сградата, които биха били прекалено скъпи за преустройство на по-късен етап. В модерното строителство например се наблюдава тенденция към предпочитане на плоски покриви за къщи дори и в България. Представете си визуално всички варианти на проектиране на покрива, преди да преминете към изпълнението му. Същото важи и за дизайна на градината, терасите и стълбището.
 3. Създаването на вашия нов дом може да стане като изберете готов проект или възложите изготвянето на такъв на изпълнител. Важно е да знаете, че времето за изготвяне може да варира между 20 дни и няколко месеца в зависимост от проекта на сградата, а цената обикновено е между 4-6% от общата стойност на инвестицията.

 

За да ви спести досадното търсене на подходящ архитект, който да се заеме с чертаенето на вашия проект, MaistorPlus ви предлага набор от доказани специалисти, както и достъп до оценки от потребители. Отдадени на идеята за създаване на хармонично жилище, нашите специалисти са на разположение за вашите въпроси и са готови да запретнат ръкави за изпълнение на вашите креативни и уникални идеи! За целта направете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и се запознайте с различни оферти, за да изберете подходящата за вашия архитектурен проект!

Знаете ли, че ... Архитектурно проектиране... звучи комплексно и многоетапно – и е именно така! Нека разгледаме различни стъпки, които са необходими за качественото изпълнение на проекта ви:

 • Смятаме за изключително важно вашите идеи да бъдат добре разбрани, доразвити и да ви бъде ясно обяснен всеки етап, който следва и какво да очаквате, защото много често поради липса на комуникация, клиентът остава недоволен. 3D визуализацията много улеснява, когато на човек му е трудно да си представи в действителност как ще изглежда дадена част от обекта.
 • Необходимо е специалистът, който се занимава с архитектурно проектиране, да бъде цялостно запознат с допустимите норми на застрояване, преустройство, реконструкция, промяна на предназначението на вашия имот и да бъде отговорен от началото на проектанския процес до самото завършване и предаване на обекта за оптимално използване.
 • За професионалното завършване на обекта е нужно включването на професионалисти като: строителни инженери, специалисти по вентилация, климатизация, ВиK, електро инженери, геодезисти, ландшафтни архитекти, др.
 • Обикновено цената се образува, отчитайки Общата разгъната застроена площ (РЗП).
 • Имайте предвид, че архитектурното проектиране включва в себе: архитектурен проект, строителни конструкции (чертежи, планове, изчисления), доклади за енергийна ефективност, проект ВиК, проект ЕЛ, пожарна безопасност, др.
 • Не забравяйте, че и вие имате отговорност да представите достоверни документи като: документ за собственост, геодезическо заснемане, геоложки доклад, договор с електро- и водоразпределителното дружество, др.

Не на последно място се изисква креативност, гъвкавост, опит и отдаденост! Съветваме ви да подберете внимателно специалист в сферата на архитектурното проектиране, защото, както разгледахме, той ще има много отговорна роля! За това-пуснете заявка при нас и ще имате възможността да сравните оферти от различни професионалисти и да подберете най-близкия до вашите очаквания!

Намерете архитект за вашия проект!