482 препоръчани архитекти за архитектурно проектиране

Направете безплатна заявка за архитектурен проект!

Архитектурният проект е много повече от базисен модел на къща и чертеж на мебели, и именно от него зависи вида и функционалността на всяко помещение. Затова изберете опитен архитект, който да създаде от добрата ви идея един уникален дом! С помощта на нашата платформа, можете да разгледате различни оферти, да сравните оценки на клиенти и да изберете изпълнител! Как? Просто направете безплатна заявка в MaistorPlus и ще се уверите, че понякога добрите архитектурни решения са на един клик разстояние. От нова къща и съответно нов късмет ви дели само една заявка за проект!Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!avatar_35280_71139746439.jpg
онлайн преди 4 дни

ВС-ЕЛЕКТРИК

Приети временни мерки за сигурност

2 извършени проекта

Последно мнение за "Полагане на гранитогрес/теракот/паркет":

"Съвестни управител и майстор. Изпълниха си поетите ангажименти отговорно и коректно. Останах доволен от свършената работа."
avatar_81228_38225844363.jpg
онлайн преди 7 дни

АС - инженеринг 2000 ЕООД

Приети временни мерки за сигурност VIP

7 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на баня: спукана (пробита) тръба":

"Много съм доволен от свършената работа!"
avatar_40324_37231332623.jpg
онлайн преди 11 дни

Биокамини-Алекс

Приети временни мерки за сигурност

39 извършени проекта

Последно мнение за "Счупена брава на ПВЦ дограма. Вратата е затворена.":

"Изключително коректен, отговорен и способен. Ремонтираха проблема за отрицателно време, на много справедлива цена. Препоръчвам го за изпълнение на всякакви ремонтни дейности!"
avatar_20767_14098348097.jpg
онлайн преди 52 минути

Тош ремонТ

Приети временни мерки за сигурност

38 извършени проекта

Последно мнение за "Полагане на саморазливна замазка":

"Бързо и качествено изпънение на услугата."
avatar_58849_83842147654.jpg
онлайн преди 50 минути

Петър Желязов

Приети временни мерки за сигурност

21 извършени проекта

Последно мнение за "Задание за шкафове по поръчка и вградени уреди в кухнята":

"Доволна съм от свършената работа. Напълно отговаря на договореното. Майсторът реши и междувременно възникнали проблеми."
avatar_23432_91095494712.jpg
онлайн преди 16 минути

MX Строй ООД

Приети временни мерки за сигурност

9 извършени проекта

Последно мнение за "Изрязване и монтаж на фаянсова плочка за ревизионен отвор и подмяна на течащо казанче":

"Ремонтът на казанчето/моноблока и ревизионния отвор в банята ни беше извършен от представителите на "МХ Строй" бързо и качествено въпреки възникналите допълнителни усложнения. Препоръчвам!"
avatar_75992_37960101385.jpg
онлайн преди 4 часа

ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД

Приети временни мерки за сигурност

4 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт/пристрояване на къща":

"Чудесна комплексна услуга. Ремонта изискваше различни специалисти: ВиК, Ел., Фаянс, гипс картон, бояджии, зидари и т.н. Включително и багер. Наемането на Хекатон ООД спести много време по намирането ... "
avatar_72843_82638672228.jpg
онлайн преди 7 часа

Щърков Инженеринг

Приети временни мерки за сигурност

5 извършени проекта

Последно мнение за "МАЙСТОР ЗА ЛОКАЛНО ПАРНО":

""Захари Щърков изпълни всички възложени от мен задачи, качествено и профеаионално. Когато се свързах с него, той направи оглед и изготви подробна оферта. По време на изпълнението, беше предвидил вс ... "
avatar_35019_47859371268.jpg
онлайн преди 3 дни

Арт Билдърс-Бургас

Приети временни мерки за сигурност

14 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на моноблок Видима.":

"Много благодаря за съвета, който ми свърши много добра работа!"
Профилна снимка - Любослав Данчев
онлайн преди 51 минути

Evrolind

Приети временни мерки за сигурност VIP

14 извършени проекта

Последно мнение за "Цялостен ремонт на баня :)":

"Доволен съм от свършената работа ! Любо е много точен и независимо от сложностите си прави нещата добре! Съотношението цена - качество е супер ! Определено ще ги препоръчам и ще се възползвам за остан ... "

Оставени мнения за Архитектура и дизайн:

Теодора Минчева преди 31 месеца за архитектурно проектиране,строителство на постройка и хасиенда, обзавеждане . | Бургас

“Много сме доволни от изпълнението на проекта ни. Поехме първоначален риск наемайки изпълнители от друг град, но бързо разбрахме , че фирма Орви студио и в частност г-н Михайлов са добри професионалисти. Проектираха и построиха нашата къща за гости, а най-хубавото беше уникалното обзавеждане и внесения артистичния дух. Доволни сме и от добрата цена. Препоръчваме ги.”

Свилен Тонев преди 65 месеца за Цялостен ремонт на етаж от къща | София

“Много сме доволни. Работи много отдадено, прецизно и чисто. Приключи обекта в договорения срок. Ще го използваме и за други обекти.”

 1. Какво представлява архитектурният проект и защо е толкова важен? Той е първата стъпка към успешния строеж или преустройство на дадена сграда. Преди да се пристъпи към действие, архитектът трябва да изобрази вида и функциите на помещенията, използвайки 3D проектиране за ранно откриване и премахване на несъвършенствата. Какво обаче включва добрият чертеж на къща?
  • Цялостно проектиране на сградата (включва не само общите помещения, но и проекти за детски стаи, спални и др.) и планиране на строителните конструкции;
  • Водоснабдяването, канализацията и прилежащите им компоненти;
  • Чертеж на електрическата мрежа;
  • Средствата за отопление, вентилация и климатизация;
  • Предпоставки за енергийна ефективност, като монтиране на външна изолация, дограма и др. ;
  • Геодезически заснемания и изготвяне на вертикална планировка, от която зависи дълбочината на основите и разположението на сградата;
  • Пожарна безопасност;
  • Проект за градина и зелени площи, проектиране на басейни и други (когато става дума за общински площи, той включва още и ландшафтен дизайн); А благодарение на възможността за осъществяване на онлайн проектиране, можете сами да създадете някои от елементите.
 2. Как да изберем подходящ архитектурен проект, когато търсим най-оптималното решение? Помислете върху следните теми:
  • Представете си, че жилището е готово. За постоянно ли ще живеете в него или ще бъде семейната ви вила?
  • Помислете как протича ежедневието ви в него и от какви помещения ще се нуждаете.
  • Планирайте внимателно общите пространства, като дневната и банята, защото те трябва да отговарят на навиците на цялото семейство.
  • Обърнете внимание на онези части от проекта на сградата, които биха били прекалено скъпи за преустройство на по-късен етап. В модерното строителство например се наблюдава тенденция към предпочитане на плоски покриви за къщи дори и в България. Представете си визуално всички варианти на проектиране на покрива, преди да преминете към изпълнението му. Същото важи и за дизайна на градината, терасите и стълбището.
 3. Създаването на вашия нов дом може да стане като изберете готов проект или възложите изготвянето на такъв на изпълнител. Важно е да знаете, че времето за изготвяне може да варира между 20 дни и няколко месеца в зависимост от проекта на сградата, а цената обикновено е между 4-6% от общата стойност на инвестицията.

 

За да ви спести досадното търсене на подходящ архитект, който да се заеме с чертаенето на вашия проект, MaistorPlus ви предлага набор от доказани специалисти, както и достъп до оценки от потребители. Отдадени на идеята за създаване на хармонично жилище, нашите специалисти са на разположение за вашите въпроси и са готови да запретнат ръкави за изпълнение на вашите креативни и уникални идеи! За целта направете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и се запознайте с различни оферти, за да изберете подходящата за вашия архитектурен проект!

Знаете ли, че ... Архитектурно проектиране... звучи комплексно и многоетапно – и е именно така! Нека разгледаме различни стъпки, които са необходими за качественото изпълнение на проекта ви:

 • Смятаме за изключително важно вашите идеи да бъдат добре разбрани, доразвити и да ви бъде ясно обяснен всеки етап, който следва и какво да очаквате, защото много често поради липса на комуникация, клиентът остава недоволен. 3D визуализацията много улеснява, когато на човек му е трудно да си представи в действителност как ще изглежда дадена част от обекта.
 • Необходимо е специалистът, който се занимава с архитектурно проектиране, да бъде цялостно запознат с допустимите норми на застрояване, преустройство, реконструкция, промяна на предназначението на вашия имот и да бъде отговорен от началото на проектанския процес до самото завършване и предаване на обекта за оптимално използване.
 • За професионалното завършване на обекта е нужно включването на професионалисти като: строителни инженери, специалисти по вентилация, климатизация, ВиK, електро инженери, геодезисти, ландшафтни архитекти, др.
 • Обикновено цената се образува, отчитайки Общата разгъната застроена площ (РЗП).
 • Имайте предвид, че архитектурното проектиране включва в себе: архитектурен проект, строителни конструкции (чертежи, планове, изчисления), доклади за енергийна ефективност, проект ВиК, проект ЕЛ, пожарна безопасност, др.
 • Не забравяйте, че и вие имате отговорност да представите достоверни документи като: документ за собственост, геодезическо заснемане, геоложки доклад, договор с електро- и водоразпределителното дружество, др.

Не на последно място се изисква креативност, гъвкавост, опит и отдаденост! Съветваме ви да подберете внимателно специалист в сферата на архитектурното проектиране, защото, както разгледахме, той ще има много отговорна роля! За това-пуснете заявка при нас и ще имате възможността да сравните оферти от различни професионалисти и да подберете най-близкия до вашите очаквания!

Намерете архитект за вашия проект!