590 препоръчани архитекти за архитектурно проектиране

Направете безплатна заявка за архитектурен проект!

Архитектурният проект е много повече от базисен модел на къща и чертеж на мебели, и именно от него зависи вида и функционалността на всяко помещение. Затова изберете опитен архитект, който да създаде от добрата ви идея един уникален дом! С помощта на нашата платформа, можете да разгледате различни оферти, да сравните оценки на клиенти и да изберете изпълнител! Как? Просто направете безплатна заявка в MaistorPlus и ще се уверите, че понякога добрите архитектурни решения са на един клик разстояние. От нова къща и съответно нов късмет ви дели само една заявка за проект!Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!профилна.jpg
онлайн преди 6 часа

М-Строй

43 извършени проекта

Последно мнение за "Основен ремонт на етаж от къща":

"Въпреки огромното количество работа, се справиха идеално.. а къщата няма нищо общо с предишният си вид. Благодаря за положените усилия и за съветите по време на ремонта."
снимка
онлайн преди 11 дни

Рем Сервиз-БГ ЕООД

VIP

2 извършени проекта

Последно мнение за "Цялостен ремонт на баня":

"Фирма "Рем Сървиз-БГ" ЕООД извърши работата по цялостния ремонт на баня в срок, абсолютно коректно и напълно професионално! Особено сме доволни от професионалните съвети и решения, които ни бяха даван ... "
avatar_72843_82638672228.jpg
онлайн преди 19 дни

Щърков Инженеринг

6 извършени проекта

Последно мнение за "МАЙСТОР ЗА ЛОКАЛНО ПАРНО":

""Захари Щърков изпълни всички възложени от мен задачи, качествено и профеаионално. Когато се свързах с него, той направи оглед и изготви подробна оферта. По време на изпълнението, беше предвидил вс ... "
cover_114_4331494077.jpg
онлайн преди 3 часа

Tошко Паркет

6 извършени проекта

Член от 138 месеца:

Работя винаги точно и си почиствам работното място. Очаквам Вашите заявки!

Стандартна иконка за категория Архитектура и дизайн
онлайн преди 1 ден

Деа Атанасова


Все още няма извършени проекти

Член от 8 месеца:

Ние сме фирма с насоченост към цялостен дизайн и ремонт на жилищни пространства. В наше лице ще срещнете разбиране и идеи подходящи за Вашия комфорт и удобство. Личното пронстранство на всеки от нас е ...
Профилна снимка - Вера Миндова
онлайн преди 3 дни

Вера Миндова

3 извършени проекта

Член от 37 месеца:

ВЕРТОНИ ЕООД
Профилна снимка - Кирил Иванов
онлайн преди 2 месеца

Кирил

1 извършен проект

Член от 12 месеца:

Здравейте, Аз съм Кирил и ръководя екип от тясно специализирани майстори в областта на качествените строително-монтажни работи.
Обект
онлайн преди 4 месеца

Божидар Маринов


Все още няма извършени проекти

Член от 30 месеца:

Аз съм човек с позитивно мислене, отлично възпитание и чувство за отговорност. Професионално отговорен съм, изпълнителен и много всеотдаен организатор на необикновено трудни проекти.
avatar_8079_96139839525.jpg
онлайн преди 8 часа

Орви студио

20 извършени проекта

Последно мнение за "Изпълнение на интериорен проект - мебели по поръчка":

"Много съм доволна! Работа с Орлин беше изключително гладка и приятна. Той и екипът му направиха кухнята на мечтите ми и дори надминаха очакванията ми със страхотен професионализъм и отношение. Благода ... "
снимка
онлайн преди 11 дни

Рем Сервиз-БГ ЕООД

VIP

2 извършени проекта

Последно мнение за "Цялостен ремонт на баня":

"Фирма "Рем Сървиз-БГ" ЕООД извърши работата по цялостния ремонт на баня в срок, абсолютно коректно и напълно професионално! Особено сме доволни от професионалните съвети и решения, които ни бяха даван ... "

Оставени мнения за Архитектура и дизайн:

преди 74 месеца за архитектурно проектиране,строителство на постройка и хасиенда, обзавеждане . | Бургас

“Много сме доволни от изпълнението на проекта ни. Поехме първоначален риск наемайки изпълнители от друг град, но бързо разбрахме , че фирма Орви студио и в частност г-н Михайлов са добри професионалисти. Проектираха и построиха нашата къща за гости, а най-хубавото беше уникалното обзавеждане и внесения артистичния дух. Доволни сме и от добрата цена. Препоръчваме ги.”

преди 108 месеца за Цялостен ремонт на етаж от къща | София

“Много сме доволни. Работи много отдадено, прецизно и чисто. Приключи обекта в договорения срок. Ще го използваме и за други обекти.”

 1. Какво представлява архитектурният проект и защо е толкова важен? Той е първата стъпка към успешния строеж или преустройство на дадена сграда. Преди да се пристъпи към действие, архитектът трябва да изобрази вида и функциите на помещенията, използвайки 3D проектиране за ранно откриване и премахване на несъвършенствата. Какво обаче включва добрият чертеж на къща?
  • Цялостно проектиране на сградата (включва не само общите помещения, но и проекти за детски стаи, спални и др.) и планиране на строителните конструкции;
  • Водоснабдяването, канализацията и прилежащите им компоненти;
  • Чертеж на електрическата мрежа;
  • Средствата за отопление, вентилация и климатизация;
  • Предпоставки за енергийна ефективност, като монтиране на външна изолация, дограма и др. ;
  • Геодезически заснемания и изготвяне на вертикална планировка, от която зависи дълбочината на основите и разположението на сградата;
  • Пожарна безопасност;
  • Проект за градина и зелени площи, проектиране на басейни и други (когато става дума за общински площи, той включва още и ландшафтен дизайн); А благодарение на възможността за осъществяване на онлайн проектиране, можете сами да създадете някои от елементите.
 2. Как да изберем подходящ архитектурен проект, когато търсим най-оптималното решение? Помислете върху следните теми:
  • Представете си, че жилището е готово. За постоянно ли ще живеете в него или ще бъде семейната ви вила?
  • Помислете как протича ежедневието ви в него и от какви помещения ще се нуждаете.
  • Планирайте внимателно общите пространства, като дневната и банята, защото те трябва да отговарят на навиците на цялото семейство.
  • Обърнете внимание на онези части от проекта на сградата, които биха били прекалено скъпи за преустройство на по-късен етап. В модерното строителство например се наблюдава тенденция към предпочитане на плоски покриви за къщи дори и в България. Представете си визуално всички варианти на проектиране на покрива, преди да преминете към изпълнението му. Същото важи и за дизайна на градината, терасите и стълбището.
 3. Създаването на вашия нов дом може да стане като изберете готов проект или възложите изготвянето на такъв на изпълнител. Важно е да знаете, че времето за изготвяне може да варира между 20 дни и няколко месеца в зависимост от проекта на сградата, а цената обикновено е между 4-6% от общата стойност на инвестицията.

 

За да ви спести досадното търсене на подходящ архитект, който да се заеме с чертаенето на вашия проект, MaistorPlus ви предлага набор от доказани специалисти, както и достъп до оценки от потребители. Отдадени на идеята за създаване на хармонично жилище, нашите специалисти са на разположение за вашите въпроси и са готови да запретнат ръкави за изпълнение на вашите креативни и уникални идеи! За целта направете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и се запознайте с различни оферти, за да изберете подходящата за вашия архитектурен проект!

Знаете ли, че ... Архитектурно проектиране... звучи комплексно и многоетапно – и е именно така! Нека разгледаме различни стъпки, които са необходими за качественото изпълнение на проекта ви:

 • Смятаме за изключително важно вашите идеи да бъдат добре разбрани, доразвити и да ви бъде ясно обяснен всеки етап, който следва и какво да очаквате, защото много често поради липса на комуникация, клиентът остава недоволен. 3D визуализацията много улеснява, когато на човек му е трудно да си представи в действителност как ще изглежда дадена част от обекта.
 • Необходимо е специалистът, който се занимава с архитектурно проектиране, да бъде цялостно запознат с допустимите норми на застрояване, преустройство, реконструкция, промяна на предназначението на вашия имот и да бъде отговорен от началото на проектанския процес до самото завършване и предаване на обекта за оптимално използване.
 • За професионалното завършване на обекта е нужно включването на професионалисти като: строителни инженери, специалисти по вентилация, климатизация, ВиK, електро инженери, геодезисти, ландшафтни архитекти, др.
 • Обикновено цената се образува, отчитайки Общата разгъната застроена площ (РЗП).
 • Имайте предвид, че архитектурното проектиране включва в себе: архитектурен проект, строителни конструкции (чертежи, планове, изчисления), доклади за енергийна ефективност, проект ВиК, проект ЕЛ, пожарна безопасност, др.
 • Не забравяйте, че и вие имате отговорност да представите достоверни документи като: документ за собственост, геодезическо заснемане, геоложки доклад, договор с електро- и водоразпределителното дружество, др.

Не на последно място се изисква креативност, гъвкавост, опит и отдаденост! Съветваме ви да подберете внимателно специалист в сферата на архитектурното проектиране, защото, както разгледахме, той ще има много отговорна роля! За това-пуснете заявка при нас и ще имате възможността да сравните оферти от различни професионалисти и да подберете най-близкия до вашите очаквания!

Намерете архитект за вашия проект!