Добре дошли на бизнес профила на Архитект Сотирова


Аз съм архитект и съм съдружник в архитектурно бюро Pepa Di Mara. Ние предлагаме изготвяне на интериорни проекти, проекти за еднофамилни къщи и всичко свързано с архитектурното проектиране.

Архитектура и дизайн е основна сфера на работа.

Албуми и снимки от проекти:


Последни мнения от клиенти:

преди 110 месеца за Интериорен дизайн на спалня за гости | Петрич

“Искам да изкажа възхищението си от професионализма, точността и прецизнастта, с кояато Арх. Сотирова изпълни зададената поръчка. Арх. Сотирова има безуяречен вкус и затова гоещо я препоръчвам на всички, за които индивидуалността и прецизността имат значение. ”

Виж снимки
преди 113 месеца за Лепене на камък | София

“Здравейте!
Пиша относно работата на архитект Сотирова, която се отзова на обявата ми озаглавена "Лепене на камък".
Направихме оглед на обекта (така аз наричам апартамента ми, когато е строителна площадка). Поисках да ми каже как точно да декорирам с камък една стена в хола си, така че да поставя акцент и да стои стилно. Също така поисках да ми направи проект за окачен таван на две нива с хубави и адекватни фигури и лунички. Относно тавана на кухнята имах желание да се направи фигура с формата на риба - все пак рибата е храна, а е и християнски символ. Преди това бях гледал различни фигури от гипсокартон в сайтове, но те бяха на заведения, ресторанти, хотели или на някакви баровски жилища от списанията. Всички тези таван бяха в огромни помещения, а моите стаи са малки. Не знаех как трябва да направя таваните, така че да не стоят натруфено и кичозно, да бъдат опростени, стилни и лесни за изпълнение. Поисках архитект Сотирова да ми покаже това.
Тя ми каза, че може да ми представи 2 концепции в рамките на няколко дни. Разбрахме се, че всичко зависи от това до колко бързо ще отговарям на поставените от нея към мен въпроси относно детайлите. Съгласих се да съдействам максимално и започнахме съвместна работа.
След 3 дни имахме двата основни варианта на работа. Избрах единия и след още 3 дни и няколко мейла имахме крайния вариант.
Архитект Сотирова изпълни изискванията ми:
Направи проект на моята стена, облицована с камък + подходящо осветление с 5 прожектора.
Направи проект на таваните. Има 3 основни акцента, чиято линия присъства в отделните стаи. Това са:
1. Лед осветление по дължината на всички корнизи.
2. Внимателно подбрани основни лед осветителни тела в стаите.
3. Стилни, семпли и съразмерни фигури на второ ниво в три от стаите. Фигурите с подчертани със скрито осветление в тях. Таванът в кухнята пък, стана израз на вдъхновението на архитект Сотирова. Чрез осветление тип "звездно небе" тя изобрази поисканата от мен форма на риба. Основното осветително тяло постави, за око на рибата и всичко това допълнено от лед лента маркираща корниза. Лед осветление постави и над работния плод на кухненския шкаф.

Всичко това бе прецизно изготвен проект точно за моето жилище от 68м2. Тя направи за мен и 2-3 корекции в предварителния план за подредба на мебелите. Например в голямата 10м2 спалня подреди по чудесен начин гардеробите, спалнята и бюрото. В детската размести много удачно леглата на децата, бюрото и шкафовете. Погрижи се за всичко необходимо.

Ще обобщя, че Архитект Сотирова ми даде отговор на основните ми въпроси чрез:
1. Архитектура с всички размери и дизайн
2. Конструкция с разрези на окачения таван и описание на материалите - гипсокартон, плочки и др.
3. Електро част - какви кабели и осветителни тела има във всяко едно помещение, какъв модел са, къде се продават и колко струват.
Така успях да получа точни оферти за изпълнението. Направих си и точен разчет за материалите, защото за всяко помещение си пишеше колко метра окачен таван има и т.н. След това при направата, майсторите бяха объркали нивото в едната стая. Приеха рекламацията и си го преправиха бързо за тяхна сметка, защото бяха получили ясен проект и не вървеше да кажат, че не сме се уточнили това в началото.
На всеки, който иска нещата да станат както трябва, препоръчвам да се подготви с проект на архитект Мариета Сотирова!

С уважение,
Ангел Чакъров ”

преди 117 месеца за Идея, проект за обзавеждане на дневна | София

“Отговорно отношение,отзивчивост, максимално съобразяване с изискванията, контакт с изпълнител на проекта. Препоръчвам арх. Сотирова, ако планирате преустройство или цялостен вътрешен дизайн.”

Виж всички мнения

Опит


Над седем години трудов стаж в архитектурни фирми. Натрупала съм много и разнообразен опит с работата си по проекти за еднофамилни къщи, интериори, жилищни кооперации, хотелски комплекси, промишлени и офисни сгради, търговски центрове. Квалификация: Като съвременен архитек за мен интерес представляват нискоенергийните и пасивни сгради, като за обогатяване на познанията си в областта съм посещавала специализирани курсове за проектиране на такъв вид обекти.

Специализация и квалификации


Разнообразния ми отпит ми помага да се справям добре с всякакъв вид проектантска работа, а тази която е непозната за мен е само поредното предизвикателство, с което нямам съмнения, че ще се справя.