Кухня в средиземноморски стил: елегантна небрежност и аромат на море

Публикувано на 30/06/2020 от Мира Петърчева | Последна редакция на 30/06/2020 | Видяно 3 573 пъти

Човек, който е влюбен в страните от средиземноморския басейн, мечтае за типична кухня от този регион. Такава стая трябва да бъде модерна и функционално оборудвана. В същото време  като интериорно решение съчетава рустик и романтични детайли.

Такива кухни обикновено са предпочитани от хора, които имат къщи или вили край морето или басейни. За да организирате своята кухня в този стил, обърнете се за съвет към специалистите по интериорен дизайн, регистрирани в MaistorPlus.


Характерни черти на кухнята в средиземноморския стил

Какви са основни характеристики на кухнята в средиземноморския стил?

  • Съвременната кухня в средиземноморски стил перфектно съчетава традиция и модерен подход.
  • Представете си просторна стая с рустик елементи. Ако сте фен на модерните мебели, нищо не ви пречи да комбинирате тези два стила.
  • Най-важното, върху което трябва да се съсредоточите, е да спазвате комбинацията от два цвята: бял и син.
  • Елементи, като билки, подправки и малки цветя в саксии, се съчетават перфектно в кухня в средиземноморски стил. Те не само изглеждат красиви, но и миришат чудесно.
  • Глинените или керамични саксии изглеждат страхотно на перваза на прозореца. 
  • Необходима част от декорацията са и красивите стъклени бутилки със зехтин, дървените купи с плодове и зеленчуци, както и пресните маслини, съхранявани в оригинални в глинени съдове. 

Вижте още: Няколко идеи за впечатляващи кухни в лофт стил


Дизайн на кухня в средиземноморски стил – свежо настроение през цялата година

Кухнята в средиземноморски стил може да бъде чудесно място за релакс в дома. Кафето, изпито в такава стая, не само ще ви даде енергия, но и ще ви даде положително настроение. Безгрижните моменти, прекарани в кухнята, организирана по този начин, са свързани с почивката и с любимите хора. Средиземноморският стил е елегантно-небрежен и в него се ползват предимно естествени материали.

  • Ако бюджетът не ви позволява да купувате такива материали, тогава няма за какво да се притеснявате. В момента производителите предлагат висококачествени имитации, които на пръв поглед не се различават от оригиналите.
  • И още - само с малки декоративни аксесоари може да се създаде средиземноморски стил в тази стая. Важен е не само цветът, но и текстурата им.
  • Цветята и билките не само освежават интериора, но и му придават уникален вид. Предвид горните характеристики, можете да сте сигурни, че кухнята ще отговаря на стила, в който искате да прекарвате свободно време със семейството си.

Вижте още: Пренесете магията на гръцките острови у дома


Малки кухни в средиземноморски стил – магията е гарантирана

В малка кухня, която е в средиземноморски стил, висящите шкафове и полилеи изглеждат страхотно.

  • Добре оборудваните долни шкафове с чекмеджета ще се поберат добре. Тук можете да поставите кухненски прибори, малки предмети, да създадете специално място за стилно съхранение за вино.
  • Работните повърхности могат да бъдат облицовани с неравномерно нарязан травертин.
  • Изисканият дизайн не пречи на оборудването на кухнята с уреди с най-новите технологии.
  • Акцент е оригиналният под от истинско дърво или неговата добра имитация.
  • Кухните в средиземноморски стил са с изчистени прости форми, топли тонове и цялостна хармония.


Отделете специално внимание на масата - неразделен елемент в кухнята

Важна роля в средиземноморската кухня играе масата. Именно тук цялото семейство се събира няколко пъти през деня. По отношение на възможностите за настаняване, масата трябва да е голяма, за да побере всички членове на семейството.

  • Изберете красива, квадратна, правоъгълна, овална или ъглова маса, когато подреждате кухнята.
  • Важен елемент, който отличава такава кухня, са материалите. Не трябва да забравяме, че дървото, камъкът и мраморът се считат за неразделни елементи на този стил.
  • Керамичните допълнения, като плочки трябва да бъдат специален елемент от интериора.


Философия на средиземноморския стил в кухнята

Кухнята в средиземноморски стил е оригинална, усеща се като лек бриз, а спецификата на синия цвят наподобява празничното синьо небе и леко набразденото от вълните море. В нея човек наистина се отпуска и се храни здравословно, като прекарва щастливо свободното си време с най-близките си хора. Тази стая носи истинска семейна атмосфера и предразполага към прекрасни вечери с приятели.

В случай че имате нужда от професионална помощ, винаги може да се оставите в ръцете на професионалните интериорни дизайнери, регистрирани в MaistorPlus. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете тази, която удовлетворява вашите изисквания и желания.


Тагове:

Кухня

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта