Как да обзаведем таванско помещение: или как тавана се превръща в дом

Публикувано на 06/03/2024 от Ирена Петрова | Последна редакция на 06/03/2024 | Видяно 1 436 пъти

Обособяването на допълнително жилищно пространство на тавана може да бъде чудесен начин да се възползвате максимално от квадратните метри на вашия дом. Но за да извлечете максимума от новооткритото си пространство, ще трябва да се справите с няколко предизвикателства, особено за таваните - от стръмни наклонени тавани и неудобни оформления до слаба светлина и трудни за обличане прозорци. Тук ще намерите помощ за някои от най-често срещаните дилеми при декориране на таванско помещение.


Увеличете мястото за съхранение с вградено легло

Едно удобно малко легло става още по-функционално, когато добавите тънък рафт до леглото плюс място за съхранение в краката и под леглото. Бонус съвет: леглата за по-големи деца и възрастни е най-добре да се позиционират под най-високата част на тавана, а не под стрехите.


Увеличете максимално пространството и светлината с бяло

Дори и обикновено да избягвате да използвате чисто бяло на тавана, стените и пода, в таванско помещение това може да отвори пространството. Стаите на горния етаж получават по-малко по-малко мръсотия, благодарение на това, че са разположени по-далеч от входа на дома, така че не е толкова трудно да поддържате белите тавански подове чисти. И да си заобиколен от бяло е като да си вътре в голям, пухкав облак... много далеч от стереотипното тясно, тъмно таванско помещение.


Използвайте ниско обзавеждане

Заобиколете ниска масичка за кафе с подови възглавници, за да създадете удобна зона за отдих - седенето на пода ще направи таваните да изглеждат по-високи. По същия начин леглата с платформа и ниските дивани ще работят по-добре в таванско помещение, отколкото леглата с пълна височина и обемистите дивани.

Ако таванското ви пространство е по-специфично и се нуждаете от мебели по поръчка, не се притеснявайте да се свържете с някой от нашите професионалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта