Как да освежим бялата кухня?

Публикувано на 13/10/2021 от Станислава Матеева | Последна редакция на 20/10/2021 | Видяно 1 680 пъти

 

До преди няколко години изцяло белите кухни бяха абсолютен хит в интериорния дизайн. На мода бяха искрящите чисто бели мраморни плотове, монотонните шкафове, кухненски гърбове и декоративни елементи. В последно време обаче се забелязва промяна в тенденциите. Белите кухни продължават да бъдат актуални. Но в тях започва да се появяват интересни цветни акценти и закачливи щрихи, които внасят повече топлина в иначе по-студената атмосфера, която цари в едноцветното помещение. 

Смяната на дизайнерските настроения дава безгранични възможности да развихрим креативността си. И то по достъпен начин, тъй като светлият, универсален бял цвят се оказва чудесно платно, върху което да сътворим цветни шедьоври. Как да внесем пъстрота и топлина в по-студената бяла кухня? На този въпрос отговаряме тук!

При нужда от съвет или помощ, може да се обърнате към регистрираните професионалисти в MaistorPlus и безплатно да заявите прооект още сега. 


„Включете“ светлините

 

Осветлението в интериора на определена стая може да извади на преден план както красотата и стила ѝ, така и да подчертае недостатъците ѝ. Изцяло бялата кухня не е изключение от правилото. Вместо да фокусирате избора си върху традиционните висящи и лампи вградени LED светлини, опитайте да се преориентирате към друг тип осветителни тела. Настолните лампи, например, са необичаен, но много ефектен вариант. Тяхното присъствие в кухнята би омекотило кухненското пространство и би внесло малко повече топлина в помещението. Този тип осветителни тела биха добавили и визуален интерес в интериорния дизайн на помещението. Усещането за повече простор, височина и по-добрата цялостна структура са само малка част от естетическите ползи, които добавянето на по-разчупено осветително тяло би внесло.

Настолните лампи стоят чудесно в кухнята както самостоятелно, така и в комбинация с друг тип осветителни тела.


Килим в кухнята? Защо не?

 

Използването на килим в кухнята е една от заформящите се тенденции в интериорния дизайн. А поставянето му в изцяло бялата цветова схема е абсолютно задължително. Това може би е един от най-приятните, лесни и бързи начини да добавите малко цвят, текстура и структура към изцяло бялата кухня. А изборът от килими е безкраен - на пазара се предлага богато разнообразие от всякакви модели. Според вкуса ви можете да заложите на килим в естествен, топъл цвят с плетена текстура, на такъв в по-цветни и отличаващи се цветови нюанси или пък на такъв с по-ефектен и интересен дизайн. За всекиго има по нещо, което да пасне на вкуса му и интериора в дома му.

Въпреки огромното разнообразие обаче изборът на точен за конкретното помещение килим, е труден. Често неправилно поставеният килим визуално смалява кухнята. Затова ви съветваме да изберете такъв с по-малки размери и да го поставите в пространството пред мивката. Така освен нужният цвят, ще добавите и комфорт в готварското помещение.

Вижте още: Полезни съвети за избор на под от естествени материали за кухня


Не се страхувайте да експериментирате с цветовете

 

Изцяло бялата кухня е чудесен начин да си поиграете с цветовете и стила ѝ. Ефектен и различен нюанс в нея можете да добавите, като изберете шкафове или елементи за вграждане в по-отличаващи се и изпъкващи цветове. Червено, жълто, синьо и дори зелено са идеални за кухненското помещение. 

Ако пък се притеснявате да предприемете толкова смела крачка и не желаете да сменяте белите си шкафове с такива в по-крещящ цвят, имаме интересно предложение. Цвят към вашето помещение можете да добавите, като изберете кухненски съдове и прибори в интересни цветове. Това могат да бъдат както чаши, чинии и купи, така и по-декоративни на вид тенджери и тигани. Възможностите са наистина много!


Кухненският гръб – чудесен начин да изразите своята същност

 

Както вече отбелязахме, бялата кухня предоставя чудесна неутрална основа, върху която имаме цялата свобода да експериментираме. А ако имате желание да развихрите въображението си и да обогатите кухненското си пространство с интересни цветни елементи, кухненският гръб е идеално платно. Независимо дали ще заложите на плътни и богати цветови комбинации или ще се спрете на по-меки, пастелни или пък студени тонове, цветният гръб би добавил доста интересен визуален акцент към интериора. А и монтажът му е лесен и не много времеемък процес. 

Ако пък живеете под наем или просто на този етап нямате желание цялостно да подменяте тази част от кухнята, може да експериментирате със стикери за стени.

Вижте още: Как да запазим блясъка на бялата кухня?


Дървото е вечна класика

 

Нека си признаем – тенденциите идват и си отиват още преди да сме ги приложили. И най-вероятно изцяло белите пространства отново ще се върнат на мода след няколко години. Въпреки това, ако искате да направите пространството си по-интересно, без да робувате на идващи и отиващи си тенденции, имаме идея за вас. Добавете елементи от естествени материали като дърво и камък към интериора на кухнята. Отворените дървени рафтове са идеални и биха придали впечатляваща визуална идентичност на стаята, като я направят непреходна във времето. „Голите“ тухлени стени също биха внесли интересен щрих към изцяло бялото помещение.

Поддръжката на бялата кухня не е лесно начинание. Стилното ѝ декориране - също. Ако имате нужда от помощ при дизайна на вашето кухненско пространство, се консултирайте с професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Още сега имате възможност да направите напълно безплатна заявка за проект. До 24 часа ще получите няколко оферти. Може да ги сравните, да разгледате отзиви на предишни клиенти и да изберете тази, която ви допада.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
28 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта