Големи идеи за малки трапезарии

Публикувано на 23/12/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 23/12/2020 | Видяно 4 469 пъти

Не всеки има късмета да разполага с огромна трапезария, в която да е наслаждава на вкусна храна. В повечето случаи дори жилищата нямат специално обособена стая, която да изпълнява тази роля. Масово разположение в домовете е трапезарията да бъде съвсем нормална част от кухнята. И ако смятате, че в този случай не може да развихрите въображението и да изпълните желанията си, то сега ще ви докажем, че тотално грешите.

Помещенията с по-ограничена квадратура могат да бъдат наистина прекрасни и със страхотен дизайн. В случай че имате нужда от професионално съдействие, винаги може да се консултирате със специалистите, регистрирани при нас.


Мраморна трапезария

Започваме с едно предложение, което е и доста скъпо за реализиране. Разбира се има алтернатива за по-бюджетно оформяне – с плочки и плоскости с мраморен ефект.

  • Трапезарията е в една стая с кухнята. Но визуално е много успешно отделена от нея. За това помага платформата, на която са издигнати масата и столовете. Точно те е изработена изцяло от мрамор.
  • Столовете са единственият по-цветен елемент в малката трапезария, в която е заложено на белия цвят.
  • Безспорно белият мрамор е в хармония с дизайна на кухненските шкафове.
  • Сивият ефект в мраморните плочки си подхожда с плота на кухнята в тъмносиво. 

Вижте още: Трансформации на трапезария преди и след ремонта


Кухня, трапезария и дневна в една стая? Напълно възможно

Ако ви се струва, че няма как в една стая да имате и хол, и кухня, и трапезария, то напълно грешите. Това обзавеждане е точното доказателство за това. И всички зони са изпълнени със стил и комфорт. Няма усещане за претрупаност, а мебелите са на правилните места с подходящо разпределение.

  • Кухнята е изключително компактна и много функционална. В нея са разположени необходими за всеки домакиня неща.
  • Плотът, който е позиционирам по средата на стаята, създава зониране между дневната и кухнята. Едновременно с това, той изпълнява и ролята на маса за трапезарията, и на секция.
  • Около него са поставени удобни столове, в които да се човек може да се наслади на вкусно приготвена храна.


Трапезария в студио

Да, безспорно тук не става въпрос за голяма трапезария, в която да посрещнете много гости. Но това не означава, че в малко помещение не може да имате и място за хранене. В този случай отново имаме колаборация от дневна, трапезария и кухня в една стая.

  • Основният герой в това жилище, който има и заслуга за обособяването на кът за вкусни вечери, в диванът. С негова помощ се постига зонирането. Вместо да е разположен близо до прозореца, той е изкаран на по-преден план, като така дава възможност зад него да се обособи мини трапезария.
  • В мястото за хранене има само най-необходимите мебели – два стола и малка масичка. Така собствениците на този дом ще имат възможност само в една стая да приготвят вечерята си, да се насладят на вкуса й и да изгледат някой филм в прегръдките на любимия човек.


Кокетна трапезария с бохо елементи

Най-важното правило, когато имате малка трапезария, е да се придържате към много чисти и семпли линии. Всеки допълнителен елемент може да ви попречи да имате стилен дизайн и красив интериор. И когато изпълните това условия идва ред и на малките акценти, които имат огромен ефект.

  • Вмъкването на бохо декорация е винаги много добър избор. Това може да стане с използването на няколко стръка сухи растения и огромна ваза. Хубавото е, че подобен тип аксесоари отиват на почти всеки интериорен стил.
  • В тази изключително малка стая имаме отлична симбиоза между кухня и трапезария.
  • Кухненските шкафове са разположение изцяло на стените. По средата обаче имаме маса със задоволителни размери и няколко стола.

Да имате трапезария не винаги означава, че трябва да разполагате с огромно жилище. За нея няма правило да бъде обособена в отделна стая. И ако сте от тези хора, които имат ограничен брой стаи, то наистина помислете как да разположите мястото за хранене така, че да бъде максимално удобно и стилно.

Идеята да комбинирате дневна с трапезария или кухня с трапезария не е никак за пренебрегване. И да, дори малките помещение имат своя чар, ако знаем как да им вдъхнем уникалност и хармония. В случай че имате нужда от професионално съдействие за вашия дом, винаги може да се консултирате с доказаните специалисти, регистрирани при нас. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти – сравнете ги и направете най-правилния избор.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта