Как да обзаведем хол с кухненски бокс

Публикувано на 11/03/2024 от Ирена Петрова | Последна редакция на 29/03/2024 | Видяно 1 350 пъти

Кухненските боксове са кухни с отворен план, които споделят пространство с всекидневната. Тъй като се виждат от цялата всекидневна, подходящото им интегриране е много важно. И това е, което ще разгледаме в тази нова статия. Може би най-важната причина за интегрирането на кухнята и всекидневната е да създадете едно пространство, в което ще прекарате по-голямата част от домашния си живот. Тези стаи се превръщат в любимото място за дълги разговори около масата след хранене, писане на домашни или просто прекарване на време.

Неслучайно дневната с отворена кухня става все по-популярна, тъй като оптимизира пространството, особено в по-малките апартаменти. Въпреки това, за да се гарантира, че цялото пространство се използва по най-добрия и правилен начин, е необходимо да се следват прости правила и да се прилагат на практика във връзка с контекста на живот.

Ако имате нужда от съвет относно интериорния дизайн на вашето жилище, свържете се с някой от нашите специалисти.


Правила за обзавеждане

Модерните апартаменти все повече имат архитектурна структура с просто разделение на пространството. Всъщност, докато в миналото беше обичайно домът да се проектира с няколко стаи, от кухнята до всекидневната, от банята до спалните, днес фокусът е просто върху всекидневната и зоната за спане.

Поради това вече не са предвидени входове, коридори и кухни. Пространствата са отворени и насърчават споделянето и приятелството. И премахват традиционната бариера между публично и частно. Площите на къщата са многофункционални, съществени и практични. Проектиран да посреща и отговаря на днешните жизнени нужди.

Неслучайно все повече се ценят мебелите за съхранение, функционалните допълнения към обзавеждането като падащи маси и изобщо всички онези решения за обзавеждане като видими или скрити плъзгащи се системи, способни да трансформират помещенията, когато е необходимо, според специфичните нужди. Включително тези на комфорт, уют и функционалност.

Обмислете структурни и технологични елементи и тежести, електрически контакти, също така наличието на стълбове, стени, камини и радиатори. По този начин можете да композирате вашето отворено пространство по начин, който най-добре отговаря на вашите нужди.


Избор на мебели

Определете пространствата според нуждите на обитателите на стаята. Подредбата на подходящите мебелни допълнения за вашия хол не зависи само от наличното пространство. Всъщност навиците на тези, които живеят в пространствата, също допринасят за определянето на многофункционални и многостранни пространства. Така например, тези, които трябва да обзаведат всекидневната си, за да я използват и като среда за извършване на работата си, трябва да помислят къде да разположат работната станция на домашния офис.

Изберете стил и подредба на аксесоарите за обзавеждане. Мебелите за хол с отворена кухня са гъвкави и задоволяват нуждата от комфорт и релакс. Неслучайно универсалните решения, предлагащи възможност за създаване на различни композиции според нуждите на момента, стават все по-популярни. В малко отворено пространство с всекидневна и отворена кухня в една стая е трудно да се разположи диван от три части, т.е. два фотьойла и диван. Днес, за да се създаде известна плавност в пространството, е необходимо да се поиграе с мебелите и да се вмъкнат функционални и гъвкави елементи като пуфове и табуретки, които могат да бъдат удобно преместени и които могат да се трансформират в практични рафтове, ако е необходимо.


Създайте хармонична, съществена и балансирана среда

Едно от правилата за всекидневна с отворена кухня, в която трапезарията е интегрирана с комфортния кът, е пространството да бъде максимално отворено и проветриво. Всъщност, за хармонично и балансирано пространство не трябва да го претоварвате ненужно с мебели, аксесоари и безполезни предмети. Основните елементи, които не трябва да липсват, освен кухнята, са плот, като маса или остров, в зависимост от пространството, удобни места за сядане и телевизор.

Дневната с отворена кухня обединява две основни функции, което я прави една от най-използваните зони в дома. За да подчертаете зоната за хранене е възможно да се намесите с материали, бои и декорации, за да създадете естетическа, както и функционална разлика между двете зони.

 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
16 извършени проекта