Правила за обзавеждане

Последна редакция на 10/05/2024 от Ирена Петрова

Модерните апартаменти все повече имат архитектурна структура с просто разделение на пространството. Всъщност, докато в миналото беше обичайно домът да се проектира с няколко стаи, от кухнята до всекидневната, от банята до спалните, днес фокусът е просто върху всекидневната и зоната за спане.

Поради това вече не са предвидени входове, коридори и кухни. Пространствата са отворени и насърчават споделянето и приятелството. И премахват традиционната бариера между публично и частно. Площите на къщата са многофункционални, съществени и практични. Проектиран да посреща и отговаря на днешните жизнени нужди.

Неслучайно все повече се ценят мебелите за съхранение, функционалните допълнения към обзавеждането като падащи маси и изобщо всички онези решения за обзавеждане като видими или скрити плъзгащи се системи, способни да трансформират помещенията, когато е необходимо, според специфичните нужди. Включително тези на комфорт, уют и функционалност.

Обмислете структурни и технологични елементи и тежести, електрически контакти, също така наличието на стълбове, стени, камини и радиатори. По този начин можете да композирате вашето отворено пространство по начин, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Свързано:

Как да обзаведем хол с кухненски бокс