Как да организирате кухнята си по най-добрия начин?

Публикувано на 02/12/2019 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 23/03/2020 | Видяно 6 781 пъти

Кухнята е като склад, в който се извършват много дейности. Това е и работилницата на всяка къща, която понякога се превръща и в гараж за съхраняване на домакински стоки. Разбира се, че е много трудно тази стая да бъде перфектна във всяко едно отношение и да изглежда лъскава като от корица. За да освежите помещението е добра идея да подредите малко.

Има поне сто стратегии, които можете да използвате, щом става въпрос за правилната организация на кухнята. Такава, че да бъде практична и удобна за всяка домакиня. Ключът към правилната подредба е предметите да бъдат съхранени така, че веднага след употребата им да се върнат по местата много лесно и бързо.

Днес сме ви приготвили няколко вдъхновяващи идеи за това как да организирате кухнята си. Възползвайте се от тях! Кажете „да“ на подреждането, защото няма как да сгрешите. Ако сме ви вдъхновили и искате промени в кухненското помещение, но се нуждаете от професионален съвет, можете да се обърнете към професионалистите, регистрирани в нашия сайт.


Организирайте правилно кухненските шкафове и чекмеджета

Организирането на кухненски шкафове е една от най-страшните задачи за много хора, дори и за тези, за които се знае, че са най-спретнати и подредени. Причината е, че постоянно използвате и добавяте неща в кухненските шкафове. Следват няколко лесни съвета за организиране на кухненските шкафове, с които лесно можете да ги направите да изглеждат перфектно подредени.

  • Съдове, които използвате ежедневно и прибори

Къде да ги поставите: Близо или вдясно от съдомиялната машина

Какво: Чинии, купи, сребърни съдове и чаши

  • Съдове за готвене

Къде да ги поставите: Близо или вдясно от готварската печка

Какво: Тенджери, тигани, тави, шпатули, черпаци и други 

  • Материали за печене

Къде да ги поставите: Близо до фурната

Какво: Готварска хартия, фолио, формички за мъфини и кекс и други.

Вижте още: 10 невероятни идеи за организация в кухнята


Използвайте кошници за съхранение

Вашите шкафове могат да бъдат разхвърляни и малки, когато в тях има обемисти опаковки и ненужни неща, които заемат огромно пространство. Чудесна идея е да се доверите на плетените кошнички. Те ще съхранят идеално всички кутии, подправки и пакети и ще внесат уют и стил в кухнята ви. Не забравяйте да изберете такива кошници, които да пасват идеално на рафтовете, за да ограничите изгубено пространство.


Доверете се на бурканите

Какво ще кажете да модернизирате облика на кухнята си лесно и бързо? Една невероятна идея е да го направите с красиви бурканчета. Те са перфектни за съхранение на сол, захар, царевица, мюсли, ядки и всякакви подправки. Съразмерни и семпли, те ще придадат на помещението един по-изчистен и подреден вид. Да не говорим колко ще улеснят всички вкъщи, когато става дума за търсене на някоя от съставките. Не се колебайте, а купете буркани, залепете им етикети или ги надпишете просто отгоре. 

Вижте още: Принадлежности необходими във всяка кухня


Направете си чекмедже за чай и кафе

Едва ли има някой от нас, който да не обича да пие сутрин една чаша кафе или чай на спокойствие. Идеята, която имаме за вас тук е свързана именно със създаването на кътче, което да съхранява продуктите, които са ви нужни за топлите напитки.

  • Намерете място за малък шкаф, който да бъде зареден с капсули кафе и ароматни пакетчета чай. Замислете се колко по-практично и лесно би било всичко да бъде прибрано на едно място и с едно издърпване на чекмеджето да виждате това, което ви трябва. Точно след 5 секунди ще сте избрали какъв чай да пиете.
  • Ако сте запален любител на кафето, може да обособите малък долап, в който да съхранявате всички продукти, необходими за ободрителната напитка. 

Подарете на себе си това удоволствие, защото със сигурност го заслужавате.


Има място за всичко, стига да е подредено

Повечето хора желаят голям просторна кухня, но това понякога може да бъде трудно осъществимо. Това не означава да се откажете от мечтите си за перфектната визия на вашето кухненско помещение. Почти всички разполагаме с малко шкафове и твърде много неща, които да поставим в тях. Това може да се преодолее, ако знаем как да подреждаме правилно.

  • Селектирайте чиниите и чашите по вид и размер.
  • След това да ги подредите така, че да се изваждат лесно и бързо.
  • Можете да монтирате кукички в шкафа, на които да закачате чашите си, за да имате достатъчно място да разположите останалите съдове.  

Удобният и стилен дом е въпрос на правилна организация. Започнете от кухнята и я превърнете в красиво място. Не се колебайте да се свържете със специалистите, регистрирани в нашата платформа и да получите съвети, насоки и експертно мнение. Направете напълно безплатна заявка за проект и ще получите възможността да сравните между предложените оферти и да изберете най-подходящата за вас!


Тагове:

Кухня

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта