Минималистична кухня в зелено

Публикувано на 27/11/2017 от Биляна Нинова | Последна редакция на 27/11/2017 | Видяно 5 379 пъти

Минималистичният интериор е течение в архитектурата, което изглежда семпло, ефектно и стилно. Дизайнът се характеризира с използването на малко орнаменти и най-вече геометрични форми с цел създаването на чист и елегантен вид. Минималистичният дизайн е особено подходящ за домове с ограничено пространство или такива, в които едно помещение трябва да изпълнява различни функции. По отношение на цветовете най-често се ползва комбинация от бяло и сиво, които изглеждат семпло и чисто. Все пак в развитието си минималистичният стил добавя към класическите комбинации и други цветове, които да направят интериора по-модерен и разчупен. Ако харесвате този стил и смятате, че той е подходящ за вашата кухня, обърнете се към някои от изпълнителите в платформата на MaistorPlus, които да осъществят плановете ви с професионализъм и високо качество. Ако имате изградена идея, заявете своя проект и разгледайте какво ще ви предложат специалистите, регистрирани при нас.


Семпъл дизайн и ярки цветове

Минималистичният дизайн е особено актуален в последните години заради своята функционалност и приложимост в малки помещения. За да се придаде характер на помещението, неговите изчистени линии и стилни форми идеално се комбинират с ярък цвят. Можете да подберете всеки нюанс, който ще носи радост и добро настроение на вас и семейството ви. Ние сме подготвили за вас комбинацията от минимализъм и красиво зелено – оригинално и много свежо съчетание, подходящо за всяка кухня. То ще придаде свежест на помещението, пролетен дух и енергия. Зеленото може да бъде само нотка и цветен елемент или да го ползвате за цяла стена. Прекрасна идея е да подберете шкафове в този нюанс, които чудесно ще изпъкват на бяла или светло сива стена. Изберете любимата си гама – може да  варира от топло жълто-зелено, през красиво ярко ментово или елегантно маслено зелено. Светлите тонове ще създадат по-закачливо и свежо настроение и ще отворят пространството, докато тъмните ще направят атмосферата по-стилна.


Бъдете смели

Много хора се страхуват да изберат ярък цвят за помещенията си, защото смятат, че той е задължаващ и може да им омръзне или след време да не им харесва. Ако се притеснявате да се спрете на зеленото за основен цвят за вашата кухня, започнете с малък елемент, например една стена. Подберете цвят, който най-много ще пасне на характера и усещането, което искате да създадете, и го имплементирайте в части от кухнята – боядисайте малка стена или купете столове, които ще разчупят интериора. В последствие можете да добавяте елементи, които ще внесат още цвят, интегрирайте чудесни кухненски принадлежности в зелено, които да добавите към новата си концепция. А ако сте решили да сте смели и да промените изцяло дизайна на кухнята, придържайте се към някои основни правила в минималистичния дизайн:

  • Изберете семпли, изчистени и геометрични форми.
  • Спрете се на по-неутрален цвят за основа – бяло, сиво или светло дърво.
  • Съобразете се с размерите и осветеността на помещението.
  • За цветния елемент се спрете на един нюанс на зеленото и се придържайте към него.
  • За още цвят комбинирайте с други ярки тонове.
  • Ако прецените, че ремонтите не са вашата сила, обърнете се към специалист. Така ще спестите усилия и нерви, а резултатът ще е професионален.


Комбинирайте със замах

Кой е казал, че ако кухнята ви е в зелено не може да вкарате и друг цветен елемент? Бъдете смели и комбинирайте със замах. Подбередете внимателно цветове, които си подхождат и ги степенувайте:

  • ако зеленото е водещо, нека по-малките елементи да са например оранжеви или сини;
  • черното също ще създаде прекрасен контраст в светлата кухня;
  • ограничете избора си до не повече от четири цвята, за да създадете едновременно разчупен, но стилен и изискан дизайн.

Придържайте се към минималистичния стил, за да постигнете ефект на модерна и функционална кухня, в която всички ще се чувстват комфортно. Дизайнерите в платформата могат да ви посъветват за това как да постигнете желания резултат и да създадете мечтаната кухня в минималистичен стил и зелени акценти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта