1,407 Препоръчани специалисти за къртене на баня

Направете безплатна заявка още днес!

Настъпи ли моментът за къртене на баня, притесненията се появяват. Те са свързани най-вече с намирането на компетентен специалист, който да се справи успешно с разбиването на стени, къртенето на мивки и плочки, демонтиране на ваната и на старото тоалетно казанче. Защото след всички тези разрушителни процеси ни се иска да сме спокойни, че няма да пострада някоя носеща стена или главния водопровод например. Всичко ще бъде под контрол, когато се доверите на препоръчаните къртачи за баня, регистрирани в MaistorPlus! Възползвайте се от уникалната услуга на платформата, заявете напълно безплатно проекта си още сега и изберете най-подходящата сред офертите, които ще получите!Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!Профилна снимка - Александър Костянев

Член от 4 месеца:

Млад и енергичен екип с желание за работа. Ние сме нови в сферата на ремонтите и строителството, но бързо и лесно се учим. Винаги се стараем да постигнем максимални резултати и изпълняваме качествено ...
avatar_41604_42709111237.jpg
онлайн преди 4 часа

Антон Грънчаров

VIP

24 извършени проекта

Последно мнение за "Боядисване с вар на стените и таваните на малък апартамент":

"Отлична работа, коректен и честен!"
Профилна снимка - Радослав Гусов
онлайн преди 13 часа

Gstroy

Член от 17 месеца:

Здравейте! Ние сме малка бригада от млади, амбициозни мъже. Занимаваме се с външна изолация и вътрешни ремонти. Държим на естетиката, качеството, бързината и коректността.
Стандартна иконка за категория Плочки, теракот и гранитогрес
онлайн преди 14 часа

Богомил Заранков

1 извършен проект

Член от 2 месеца:

30 годишен стаж в строителството,огромен опит в направата на бани. Отлично познаване темата Гипсокартон, възможност за цялостен ремонт на апартамент и къща. Оглед и оценяване на място безплатно.

Член от 99 месеца:

Фирма "Делта-Изотерм"ЕООД е с 23 годишен опит в ХИДРОИЗОЛАЦИЙТЕ и ремонта на покриви. Извършваме също така топлоизолаций и замазки върху покриви. ВЪТРЕШНИ РЕМОНТИ като боядисване,шпакловка,лепене на ...
Профилна снимка - Ивайло Миланов
онлайн преди 1 ден

МиК Строй

2 извършени проекта

Член от 12 месеца:

МиК Строй е строителна компания от гр. Варна. Ние предлагаме богат екип от майстори професионалисти в строителството. За нас е важно качеството, а не количеството. За всички наши клиенти предлагаме бе ...
label.cover - Андрей Ганчев

Член от 1 месец:

Ремонт по всички части: архитектура, електро, ВиК..
Профилна снимка - Христина Манолова

Член от 9 месеца:

Ако търсите екип, който не ви ангажира постоянно с нуждите си и не оставя след себе си хаос и бъркотия, то нашите колеги са правилния избор. Ще отговорим на вашите очаквания за ремонт, строеж или отст ...
Профилна снимка - Ивелин Въловски
онлайн преди 5 дни

S6 stroy6

1 извършен проект

Член от 79 месеца:

Занимавам се вече 18 години с вътрешни ремонти, довършителни работи и саниране на сгради. 7 години от който работя в Германия, като тук осново работя гипсокартон, шпакловки, лепене на тапети, ремонт н ...
профилна.jpg
онлайн преди 5 часа

М-Строй

VIP

20 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на баня":

"Изключително съм доволна от свършената работа огромни професионалисти са майсторите от М-Строй и на първо място е Марио той изслуша внимателно всичко което желая даде ми ценни съвети и заедно с негови ... "

В какви случаи се налага цялостно или частично къртене на баня?

Много често в ремонтните планове за дома влиза обновлението на банята. В началото на нейния ремонт пък обичайно са заложени дейности като къртене и разбиване. Те водят след себе си притеснения за собственици и съседи, най-вече заради звуковите ефекти, които предизвикват, но в някои случаи са неизбежни. Нека разгледаме по-разпространените:

 • Вашата баня не е виждала ремонт отдавна. При това положение е добре стените в банята да се разбият и по този начин да се види какво е състоянието на тръбите. Последните няма как да бъдат сменени, без да се премахнат мазилката и плочките около тях. Оттук нататък вече може да се премине към следващите фази от ремонтния процес.
 • Санитарията в банята ви е остаряла. Не само, че пожълтелите и покрити с ръжда и мухъл тоалетна чиния, вана, мивка, душ кабина са неприятни за гледане, но и са опасни за ползвателите си. Важно е своевременно да бъдат изкъртени и на тяхно място да се монтират нови.
 • Искате да смените мястото на вратата за банята. Тогава се налага частично разбиване на новата стена, където ще е вратата и същевременно зазиждане на стария отвор. При тази операция много трябва да се внимава да не бъдат засегнати В и К и ел инсталациите.
 • Време е да смените старите, начупени плочки в банята. Когато е настъпил моментът да смените фаянса по стените и теракота на пода, неминуемо ще трябва да се извърши къртене на плочки в банята.

 

Вижте също: Препоръчани специалисти за ремонт на баня

Дейности, които се включват при къртене на баня

Къртенето и разбиването на банята включва в себе си различни дейности, определяни от типа ремонт, който ще се извършва. Те могат да бъдат:

 • Събаряне на цели стени в банята. Има случаи, когато се налага по-сериозно преустройство в банята и тогава цели стени се разбиват до основи. Процесът преминава сравнително бързо и леко, когато се извършва от специалисти, работещи с професионална стенобитна техника. Освен с подходящи машини, стените в банята могат да се разбият с чук и кирка. С тях работата върви по-бавно, но все пак е вариант в часовете, когато е добре да се пази тишина.
 • Избиване на отвор в стена в банята. Както вече стана дума, може да искате да преместите входната врата или за избиете отвор за прозорец. Това налага частично разбиване на стени в банята. Същото е редно да се извърши максимално прецизно, като предварително се установи откъде минават тръбите на водопроводната инсталация, както и кабелите на ел инсталацията, за да се избегнат аварии.
 • Къртене на плочки и санитария. Време е за нови плочки на пода и по стените в банята, заедно с това искате да подновите санитарните компоненти? Преди да се налепят новите плочки и монтира новата санитария, специализираните майстори ще извършат прецизно къртене на мивка, разбиване на стар теракот и фаянс, демонтиране на корито на душ кабина, премахване на стара вана и т.н.

Защо е опасно да се захващаме с къртене и разбиване в банята сами?

Дейности като разбиване и къртене на баня отстрани може да изглеждат като елементарен и дори забавен процес. Вдигаме шум със стенобойните машини, помагаме си с чук и кирка, наоколо хвърчат тухли и мазилка, и накрая само събираме отпадъците. Лесното е само на теория и за професионално подготвените майстори. Ако решите самостоятелно, без да знаете какво и защо правите, да разбиете и изкъртите банята си, си навличате излишни опасности, сред които:

 • Рискувате сериозно да се нараните. В работата по къртене и разбиване на цели стени или дори само на отделни уреди в банята, участват мощни машини и тежки инструменти. Ако не знаете как да боравите с тях, мивката и теракотът може да не се окажат единственото разбито нещо в банята ви.
 • Има опасност да съборите носещата стена в банята. Безспорно сте чували, че в дома ви има носещи стени и с поне една такава разполага и банята ви. Едва ли е нужно да ви разясняваме сериозните последици, ако по невнимание разбиете точно носещата стена и колко много ще се вдигне стойността на ремонта, наред с другите опасности.
 • Възможно е да предизвикате авария в ел и/или В и К инсталацията. Преди да се премине към къртене на баня и разбиване, е важно да се установи точното разположение на тръбите и кабелите, минаващи през стените. Ако не пазите схеми, по-добре е да оставите работата на професионалистите. Те дори да не успеят с абсолютна точност да преценят къде има кабели и тръби, знаят как да подходят с къртенето, така че да не засегнат евентуални жички и щрангове по пътя си. 

Как да разпознаем точния за нас изпълнител за къртене на баня сред различните оферти?

Вече стана ясно, че е препоръчително да се доверим на професионален майстор за дейности като къртене и разбиване в банята. В MaistorPlus бързо и лесно можете да намерите такъв от списъците с изпълнители във вашия район или като направите безплатна заявка. Остава да се ориентирате как да разпознаете подходящия за вас изпълнител сред офертите, които ще получите.

 • Коректният майстор ще ви посъветва дали реално банята ви се нуждае от къртене. Възможно е да се окаже, че точно вашата баня все още не е стигнала етап, който налага по-драстична ремонтна намеса, като цялостно къртене и разбиване. Ако смяната на тръба примерно може да мине само с частично разбиване, съвестният професионалист ще ви уведоми за това.
 • Компетентният майстор ще проучи кои стени са носещи. Преди да предприеме същинското къртене на баня, специалистът ще се постарае да научи с кои стени следва да подходи по-внимателно. Това може да стане чрез запознаване с архитектурния план на сградата, който да поиска от вас, или да го насочи опитът му. И в двата варианта ще бъдете сигурни, че изкъртването на стени в банята няма да доведе до фатални последици.
 • Съобразителният майстор ще кърти и разбива без да засегне кабели и тръби. За да се получи това, е твърде възможно да ви поиска схема на водопроводната и електрическа инсталация. В случай че не разполагате с такава, примерно от последния ремонт, ще действа изключително внимателно, за да избегне трудно поправими аварии.

 

Как MaistorPlus ни помага да открием професионалист за къртене и други ремонтни дейности в банята?

MaistorPlus е единствена по рода си онлайн платформа, която свързва майстори и фирми, осигуряващи ремонтна помощ за дома с клиенти, търсещи съответните услуги. В случай че се нуждаете от ремонтиране, цялосто или частично къртене на баня, тук е мястото, където бързо и лесно достигате до препоръчани изпълнители. Какви други предимства получавате:

 • Възможност да опишете и заявите напълно безплатно проекта си за ремонтни дейности в банята, сред които къртене и разбиване.
 • Можете да сравните оферти, които получавате от майстори и фирми близо до вашето населено място и да изберете най-добрата според изискванията си за бюджет и срокове за изпълнение.
 • Сами решавате дали желаете да поканите някой от кандидатствалите професионалисти на оглед и в последствие да го наемете. Заявеният от вас проект не ви обвързва по никакъв начин!
 • Правите максимално информиран избор, като проучвате профилите на майстори и фирми, занимаващи се с къртене и разбиване на баня. Разглеждате техни завършени проекти, препоръки и оценки от клиенти.
 • Самите вие можете да оцените работата на наетия от вас специалист чрез системата за рейтинг и отзиви в платформата.

 

Открийте чрез MaistorPlus доказали професионализма си майстори и фирми още сега! Заявете проект за къртене на баня!