Отворени кухненски рафтове

Публикувано на 16/09/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 18/09/2018 | Видяно 5 660 пъти

Има един кухненски дизайн, който е смел, дързък и различен. Той идеално се вписва в скандинавския стил, подхожда чудесно на голи тухлени стени и модерен минималистичен интериор. За какво говорим ли? За отворените рафтове в кухнята. Може да не ви се струва добра идея, но ние ще ви докажем, че те могат да бъдат красиви, елегантни и много функционални. Отворените рафтове са много типични за винтидж стила и освен, че на тях можете да подредите всичко нужно в кухнята, предоставят и безброй възможности за декорация. Ако сте очаровани от предложените идеи, потърсете добър майстор, който да ви помогне да се сдобиете с такова обзавеждане и във вашата кухня. 


Семпъл дизайн с много характер

Отворени рафтове в кухнята можете да си направите дори сами. Единственото, което ще ви е необходимо, е празна стена и малко ентусиазъм. Във форума Направи сам със сигурност могат да ви дадат чудесни съвети за монтажа и избора на подходящо дърво. Рафтовете са много семпло и ефектно решение за вашата кухня. Те могат да варират от обикновени дървени плоскости до великолепни дизайнерски поставки, пригодени за различни съдове. Те ще придадат на кухнята ви закачлив чар, освен това ще увеличат пространството за съхранение, ще направят помещението по-функционално и приветливо. Новите рафтове ще разчупят дизайна и ще ви дадат възможност да изразите собственият си характер – да демонстрирате новия си сервиз или да изложите на показ колекционерските си вещи. 


Чудесно решение за малки кухни

Използването на контрастен цвят или материал за рафтовете в кухнята ви ще създаде по-еклектичен вид на пространството. Използването на такива в промишлено-индустриален стил или от традиционно дърво би помогнало те да се впишат в почти всякакъв интериор. В малка кухня отворените рафтове ще спомогнат за оптическото увеличаване на пространството, ще направят помещение по-въздушно и по-динамично. Класическите шкафове заемат много място и често затварят интериора, ограничават го, докато отворените пространства придават ефирност и чувство за свобода в кухнята. Бъдете креативни и изберете най-доброто за вашата кухня, така че тя да се превърне в любимото помещение на всеки член от семейството. 

Виж още: 8 хитрини, с които да направите сами кухнята си по-функционална


На една ръка разстояние

Откритите рафтове се характеризират с лесна достъпност, практичност и неограничени възможности за декорация. Те са подходящи за всеки стил кухня – модерен, класически, прованс, рустик и др. Повече няма да ровите и да се чудите къде сте прибрали даден съд, защото той ще е точно там – на една ръка разстояние. Сред недостатъците на отворените рафтове можем да посочим това, че всички домакински принадлежности са открити и по тях може да се натрупа прах или да придадат твърде разхвърлен вид на интериора. С редовна поддръжка обаче тези проблеми не биха се появили във вашата кухня.

Ако смятате, че отворените рафтове имат място във вашата кухня – помислете добре как точно искате да бъдат организирани, създайте проект на нашата платформа и изчакайте да получите предложения от различни изпълнители, които с радост биха се заели с ремонта на дома ви.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Начо Цветков
Боядисване и декорация, София
6 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта