4 стилни дървени кухни

Публикувано на 13/07/2020 от Лидия Йорданова | Последна редакция на 13/07/2020 | Видяно 4 456 пъти

Има нещо много успокояващо в дървена кухня. Може би е завръщането към корените ни. Независимо дали става въпрос за дъб, бук или бор, дървото носи мекота. Може да бъде топло, модерно и уютно. Това е материал, който е не само дълготраен, но става по-добър с възрастта. Износените с годините дървени повърхности притежават блясък, който е красив.

Ще ви покажем дървени кухни, както традиционни, така и модерни. Ние се влюбихме в тях. Може би вие ще го направите. А ако имате нужа от още идеи или професионално изпълнение, може да се обърнете към специалистите, регистрирани на MaistorPlus.


Кухня, „облечена“ в бор

Атмосферата в тази кухня напомня планинска хижа. Това не е случайно. Дървото, използвано за „облекло“ на помещението е алпийски бор. Ако сте пътешественици по душа, то борът би ви пренесъл в Швейцарските или Френските Алпи за секунди.

  • Типично за алпийската архитектура, кухненските артикули са облицовани с борови дъски, положени хоризонтално. Все пак имаме пълно избягване от кича и лукса, което подчертава модерен и същевременно скромен външен вид.
  • За пода се използва същият дървен материал.
  • Борът придава задушевност и интимност на кухнята. Това го прави почти ексклузивен и авторитетен на фона на останалите.

Вижте още: Дървените кухни – топлина и уют за цялото семейство


Кухня, „облечена“ в дъб

Вероятно нищо не е в състояние да бие красотата на кухня от масивна дървесина и нещата, които казва това за личността ви. Изборът е богат и човек лесно може да се изгуби. Не се притеснявайте, ако не сте сигурни как точно искате да изглежда вашата мечтана дървена кухня.

  • Естественият дъбов цвят дава свобода. От една страна, защото светлината обича този конкретен дървен материал, от друга, защото той понася и по-тъмния интериорен дизайн.
  • Облите форми в кухнята са прелюдия към нежни дъбови извивки и чувственост.
  • Дъбът е предпочитан пред останалите материали, когато става дума за кухни. Така е, защото пасва на всякакви помещения.


Селски бит и дъбов финиш в кухнята

Селският стил може да е учудващо добра идея в днешния забързан и урбанизиран свят. Да се върнем към простичките визия и обстановка понякога може да е всичко, от което имаме нужда.

  • Тази дъбова кухня постига именно това – забавяне на темпото, спиране на времето и връщане назад през годините, когато „на село“ означаваше щастие.
  • Красивата дъбова конструкция правят приветлива тази кухня, пълна с естествен чар.
  • Към кухненския плот се спускат две малки греди, чиято цел е да наподобят кладенец вътре в самото помещение. За да изглежда още по-автентично, отстрани са залепени камъчета. Тази проява на творчество прави дървената кухня уникална.


Модерна кухня от дъб

Това е една съвременна дървена кухня. Все пак дървото има специален вид връзка с плетени съдове, като кошове и кошници и така неимоверно ни кара да се чувстваме част от природата.

  • Специфичното в случая е, че тук има дървена рамка около кухненската печка. Това е донякъде нестандартно и новаторско решение, защото подобен вид дървен масив подхожда повече на камина.
  • Разбира се, подобен избор може да оскъпи значително проекта.

Големите кухни обаче са идеални за дървено „облекло“. Затова вкарайте някои дървени елементи, дори и да не са в цялата кухня. Допитайте се до експертното мнение на  професионалистите, регистрирани при нас. Те ще ви помогнат със съвети и чудесни идеи. Още сега може да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта