Еклектична кухня в 5 стъпки? Защо не!

Публикувано на 04/10/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 04/10/2017 | Видяно 5 746 пъти

Еклектичният стил в интериора обхваща широк спектър от на пръв поглед несъответстващи цветове, модели, текстури и материали. Това е и една от причините да бъде толкова предпочитан за декориране на всяко помещение в дома. Той може да бъде създаден чрез индивидуални предпочитания, носи уникалност и позволява свободната комбинация и съчетаването на невероятни неща. Днес ще ви представим как да го интегрирате в модерното жилище чрез няколко интересни акцента. По този начин кухнята лесно ще промени своя облик и ще се изпълни с личен почерк и функционалност. Удобството и комфортът, разбира се, са неизбежни, но това не означава, че към обичайните ѝ характеристики не може да се добавят и веселия, забавен тон на еклектичното вдъхновение. Мебелите и шкафовете ще се превърнат в забавни и свежи декорации, а за тяхната качествена изработка изберете от големия брой изпълнители, регистрирани в MaistorPlus.


Кухненският остров – преобразен и очарователен

Наличието на кухненски остров е почти задължително за всеки дом. Той е функционален и удобен, а освен всичко друго е напълно подходящ за големи и малки пространства. Неговото величие и разположение в кухнята е чудесен начин да вмъкнем еклектичност без да правим големи промени. Разположете невероятни бар столове, за да го превърнете в свеж, интересен и забавен елемент. Вариантите са безброй, а ефектът ще е повече от впечатляващ. Ако кухнята ви е в неутрален тон, решението за столове в ярки нюанси е напълно подходящо. Към тях добавете малки детайли из стаята, като ярка картина в същия нюанс, интригуващи чаши за кафе, а защо не и шарени прибори. Тези елементи ще подсилят интересния ефект без да се натрапват.


Разнообразие от форми, материали и доза индивидуалност

Как си представяте комбинацията между шкафове в рустик стил, индустриални осветителни тела и футуристични столове? Странно, невероятно и нетрадиционно са точните определения, но при правилно комбиниране и умерено изпълнение, резултатът винаги е изумяващо добър. Остарялата визия на шкафовете носи едно уютно и комфортно усещане. Добавянето на метални лампи, например, ще внесе съвременно излъчване в модерния дом. Характерно за еклектичния стил е комбинирането на несъвместими на пръв поглед неща. Съчетайте дървения материал на кухненската маса с цветен килим и геометрични плочки. Разнообразието от форми ще създаде неподозирано усещане за изобретателност. Няма нужда да избирате една единствена тематика или да се спирате на определен цвят. Очарованието е скрито именно в избягването на този избор. Най-важното е да се съобразите с големината на помещението и да не прекалите с детайлите.


Заиграйте се с цветовите комбинации

Топлите месеци са най-доброто време за освежаване на кухненското пространство, но не единствените. Козметични подобрения никога не са излишни, а промяната на стила изисква съобразяване с помещението и добри организационни решения. Гъвкавият и богат на избор еклектичен стил е подходящ за внасяне на нужния комфорт в кухнята. Ярките флорални мотиви и пастелни цветове могат да изглеждат чудесно заедно. Купете различни цветни чинии, чаши и кухненски прибори. Използвайте забавно перде и боядисайте стените във всеки цвят, който пожелаете. Премислете добре кой е най-подходящият тон преди да предприемете тази стъпка и превърнете стаята в най-любимото и удобно място в жилището.


Направете сами част от декора

Внасянето на индивидуални елементи в интериора на дома превръща помещението, в които ги поставим, в по-лично и уютно. Нашето отражение се предава в стаята, а това променя по нестандартен начин визията. Проектите направи си сам придобиват все по-голяма популярност именно поради тези причини. Лесно изпълнимите идеи, на които вече хвърлили око, предразполагат към креативност и артистичност. След реализирането им може да ги добавите в кухнята. Това е един от начините, чрез които лесно и с минимален бюджет да внесете стилна визия в дома. Преровете килера за старите и непотребни вещи, които събират прах. С малка доза сръчност лесно ще им вдъхнете нов живот, а и ще изпитате истинска наслада от това да допринесете за красивия интериор.

Има ли определени елементи, които бихте поставили в кухнята? Споделете с нас вашите идеи и проекти, а за цялостен ремонт на най-важното помещение в дома се доверете на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект и получете различни оферти, които да сравните. Разгледайте профилите на майсторите и изберете най-подходящия.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
7 извършени проекта