Скандинавски шик в Стокхолм

Публикувано на 16/06/2020 от Dessislava Usheva | Последна редакция на 16/06/2020 | Видяно 2 236 пъти

Сблъсквали ли сте се някога с предизвикателството да разполагате само с две стаи, в които да трябва поместите всичко необходимо за живот и в същото време да го постигнете със стил? Макар и трудно като задача, това далеч не е непосилно, когато се намеси професионалният поглед и почерк на интериорния дизайнер. 

В тази статия ще ви покажем как един малък едностаен апартамент в Стокхолм съчетава функционалност и артистичност, като използва съвременния скандинавски стил. Решен изцяло в бяло, за да задържа максимално оскъдното шведско слънце, апартаментът успява да представи елегантно малко кътче, изградено с много уют и практична мисъл за нуждите на модерния градски човек.

Ако и вие бихте оценили професионална намеса за постигане на своя вътрешен дизайн или пък искате доза вдъхновение, не се колебайте да потърсите професионалистите регистрирани в платформата на MaistorPlus. 


Дневна и кухня в едно неразривно цяло

Инкорпорирането на кухненския кът в дневната далеч не е нещо ново, особено когато имате само една стая, различна от спалня, а кухнята ви е в мини формат. 

  • В рамките на този апартамент, това е постигнато чрез изграждане на кухненския кът както посредством леко надграждане на входната стена на апартамента, така и чрез включване на модерен, малък и функционален кухненски остров.
  • Сивият цвят на плотовете безупречно се съчетава като втори цветови акцент с пастелно кафявото на дивана, който е допълнително освежен от декорацията в стаята.
  • Всичко това нежно кореспондира с изцяло белия цвят на стените, пода и кухненските шкафове, като при пода имаме визуално обособяване на всекидневната от антрето чрез подредбата на плочките.

Вижте още: Апартамент в Москва: изискана елегантност и семпъл чар


Алтернативата на холната мебел

От снимките дотук ясно се вижда отсъствието на секция или шкаф в стаята, което запазва естествения простор на пространството. Вече направи впечатление, че первазите на прозорците изпълняват функцията на лавици, както и че единствената мебел различна от пастелния диван с холна масичка и прозрачни столове, е всъщност една подвижната стойка с поставка от снимката по-горе.

От този ъгъл на представяне на дневната може да се види добре, че концепцията за алтернатива на холната секция в тази всекидневна се осъществява само от леки и подвижни многофункционални мебели, които могат лесно да променят мястото си в стаята, за да допълнят книгите до стената на пода. Това по естествен начин допълва небрежния и артистичен подход към дизайна.

Заключителните щрихи за декорация тук, вече почти задължителни за модерния скандинавски стил, включват:

  • Богат набор от елегантни и разнообразни артистично аранжирани фотографии в рамки за стените и осветление в черно и бяло;
  • Свежи растения на прозорците и други места из стаята за максимално използване на светлината;
  • Допълнително акцентиране на модерността чрез прозрачни и метални столове и абажури, леки функционални мебели и книги на пода;
  • Пестеливи цветови акценти в пастелната гама.

Вижте още: Четири красиви дневни в скандинавски стил


2 в 1 - спалня и работно кътче

Второто пространство в този едностаен апартамент – спалнята, по естествен начин се свързва със стила на дневната и създаденото дотук усещане. Освен място за сън, в този случай спалнята приютява и малък и удобен работен кът, хитро прикрит зад вратата.


Разкош от текстил в пастелни цветове

И накрая – за финал от впечатленията ни дотук:

  • Интегриран е луксозен текстил в пастелно. По този начин се запазва основният почерк на декорация в апартамента (отново може да забележим прозрачен абажур, растения на прозореца и фото декорации).
  • Спалнята се явява неразривна част от този дом, която обаче ни дарява още и с лично и изключително уютно пространство само за нас, далеч от шума и стреса на големия град.

Ако търсите оригинално решение за вашия малък апартамент или имате нужда от подкрепа и съдействие в избора на обзавеждане, не се колебайте да потърсите интериорните дизайнери от платформата на MasitorPlus. Само тук те могат бързо да реагират на вашето запитване с оферти. Освен пряк достъп до тях, вие ще може да разгледате различни предложения и да ги сравните чрез рейтинга им, формиран от техни клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта