Как да изберем перфектната електрическа кана?

Публикувано на 23/01/2016 от Светла Иванова | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 16 357 пъти

Източник

За съжаление, отговорът на този въпрос е "много". Шумните електрически кани могат да бъдат наистина дразнещи, тъй като напомнят старите чайници, които свистят почти през цялото време, докато са на котлона. По-модерните модели като този имат вградена технология за безшумно кипване, което ги прави до 75% по-тихи от стандартните уреди. Това е наистина идеалното решение за всички ранобудници, които не искат да будят цялото семейство, докато си приготвят чаша кафе.

Вижте още: Миксери за креативни кулинари


Как да изберем перфектната електрическа кана?

Електрическите кани грабват погледа ни с красивия си дизайн, а готовността им винаги да ни предложат бързо и лесно приготвяне на чай, кафе или бульон ни карат да се чудим коя точно да изберем. Както винаги, изборът при малките електрически уреди е изключително голям, затова днес ще ви запознаем със спецификите на каните, които определят тяхното качество и ефективност. В случай че освен от електрическа кана имате нужда и от освежителен ремонт на кухнята, не забравяйте да се консултирате с професионалистите в тази област.


Размер и тегло

Източник

Електрическата кана е уред, който се използва всеки ден и ако е много тежък и недобре балансиран, може да бъде неудобен за ползване. Естествено, металните електрически кани са по-тежки от тези с пластмасов корпус. Съветваме ви преди да пристъпите към покупка да се убедите в теглото и размера на избраната от вас кана. Този модел например притежава ергономична дръжка, която удобно се побира във всяка ръка.


Скорост на кипене

Източник

Един от най-важните фактори, на които да обърнете внимание, е именно този. Въпреки че тези уреди като цяло се справят успешно със задачата за скорост на кипене, на някои им отнема повече от 2 минути, за да загреят литър вода. Разбира се, тук трябва да вземете предвид и количеството вода, което ще използвате най-често. На пазара се предлагат модели с вместимост между 0,5 и 2 литра, така че се съобразете с вашите нужди.

Вижте още: Иновативни кафе машини с уникални функции и впечатляващ дизайн


Цвят и покритие на каната

Източник

Сред целия океан от модели може да е малко трудно да намерите идеалната за вас кана. Ще разпознаете по-качествените електрически кани по покритията им от неръждаема стомана и хром. За сметка на това, пластмасовите уреди са с по-ниска цена и доста по-леки. При тях обаче има един недостатък - ако пластмасата не е достатъчно качествена, горещата вода може да има неприятен мирис. Що се отнася до цветовете, бъдете смели и не се страхувайте да добавите ярък акцент в кухненския интериор.


Допълнителни екстри

Източник

Някои модели разполагат с филтър за вода и за котлен камък. За да не се задържа варовик по реотаните, купете си модел със закрити такива. Освен това, повечето съвременни кани имат добре изолирано тяло и стените са хладни на допир, дори когато водата вътре ври.

Ориентирахте ли се вече кой модел е най-подходящ за нуждите на вашето домакинство? Ако ви е необходимо цялостно обновление на кухнята, не се колебайте да се обърнете към опитни майстори. Направете безплатна заявка и ще получите конкурентни оферти от различни изпълнители.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта