Изобилие от възможности – Направете своята градинска люлка сами!

Публикувано на 17/09/2018 от Розалинa Думанова | Последна редакция на 30/03/2023 | Видяно 3 237 пъти

В дългите и горещи летни дни всички си мечтаем за удобно кътче за почивка, където да се скрием на прохладно от екстремно високите температури. А какво по-хубаво от това сами да си го направим? Домашната люлка е изключително добро решение на проблема с жегите е в същото време, ако я пригодите и за следобеден сън например, то няма да се нуждаете от нищо друго чак до Септември.

За целта имате нужда от стара мека мебел. Удобен и широк диван върши чудесна работа. Може да използвате и вече неизползваем матрак. А защо не заложите на невероятните палети? Следващата стъпка е да откриете подходящо място, където да го окачите, а също и материалите, които ще гарантират устойчивостта му. При нужда от помощ за реализирането на подобен проект не се колебайте да се доверите на мебелни специалисти, които с радост ще изпълнят всяко ваше желание.


Изберете подходящите материали, с които да направите люлката си сигурна и устойчива

Не пропускайте факта, че сигурността ви е най-важна. Именно поради тази причина застопоряването на домашната люлка е изключително важен момент. Използвайте само здрави и устойчиви материали:

  • Дебели въжета, които са подсигурени със здрави възли или прихванати с метални пластини;
  • Гумата е добър избор за уплътнение;
  • Медни или стоманени обръчи вършат чудесна работа за прихващане на двете въжета, а за окачане може да монтирате куки, на които да увисне новата ви люлка;
  • Ако сте избрали масивен и тежък диван, който ще преобразите в люлеещо легло, то може да се доверите на здравината на веригите като съобразите дебелината им с тежестта.

Вижте още: Оригинални идеи за люлки за градина


Зарадвайте и децата си с цветна люлка в няколко лесни стъпки!

Във всеки дом често пъти възниква въпросът „Какво да правя със старите гуми за колата?“ и трудно се появява функционален отговор и решение на проблема. Съветът ни е да не бързате да ги складирате в килера, нито пък да ги захвърляте директно в боклука. Вместо това зарадвайте децата си с тях – изобретяването на детска люлка от автомобилни гуми е изключително добра и безопасна идея. Не се изискват особени умения. Ето няколко съвета как да подходите при майсторенето:

  • Разрежете гумата на две равни части – от всяка една може да стане люлка.
  • Почистете добре и изгладете неравностите (ако са възникнали такива при рязането).
  • Ще ви трябва здрава и гладка дъска, която да закрепите върху двата края на вече разрязаната гума.

Тук идва въпросът какъв искате да е дизайнът й. Помислете дали да е единична или двойна люлката, за момиче или момче, как ще я пребоядисате и ще  монтирате ли обезопасителни дръжки.

Приоритетът тук е, че е максимално безопасна и в няколко лесни стъпки забавлението за децата в градината е налице. Не забравяйте, че ваша грижа е децата да са щастливи, а какво повече може да ги забавлява от люлеенето на воля в градината?


Хамакът е един от най-оригиналните и лесни за осъществяване идеи!

Хамаците са едни от най-предпочитаните за почивка и релакс люлеещи се придобивки за дома. А също така украсяват двора или градината ви. Възможностите да изключително много. Можете например да го завържете между две по-стабилни дървета или елегантно окачен на масивна основа. Имайте предвид, че подвижният дизайн е много по-удобен избор. Така лесно може да премествате хамака си от двора в градината или под верандата при дъждовно време, а защо да не го вземате със себе си при семейна почивка сред природата. Единственото неудобство е, че изработването на стойката е по-сложната част. Но за целта може да получите помощ от приятел.

  • Не забравяйте и идеята да закачите своята платнена люлка на една или две монтирани куки, посредством медни обръчи например.
  • При избора на типа плат имайте предвид, че са подходящи както различни видове текстил, така и устойчиви, здрави мрежи.

Ако са ви харесали идеите с различни вариации за градинска люлка, но нямате възможност да ги осъществите сами, винаги можете да разчитате на регистрираните в платформата ни майстори за изработването на мебели. Изпратете своя проект, напълно безплатно, и ще получите оферти, които да сравните. В профилите на кандидатствалите изпълнители ще можете да видите техните сфери на дейност, рейтинг, както и препоръки от предишни клиенти. Сами решавате дали да наемете някого, а след извършване на възложеното от вас споделяте оценката си в сайта на MaistorPlus. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта