Топ 5 тренда в градинския дизайн за перфектната барбекю обстановка

Публикувано на 07/08/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 07/08/2023 | Видяно 3 592 пъти

Тенденциите в дома и градината непрекъснато се развиват и адаптират, за да отговорят на постоянно променящите се нужди и предпочитания на собствениците на жилища. Тези тенденции отразяват не само най-новите тенденции в дизайна, но и технологичния напредък и екологичното съзнание на нашето време. Ето защо да бъдат в крак с най-новите тенденции в областта на дома и градината е от съществено значение за собствениците на жилища, които искат да обновят външните си пространства, да подобрят функционалността и естетиката на домовете си и да увеличат стойността на имотите си.

Тази статия има за цел да обърне внимание на най-добрите тенденции в градината за 2023 г. и да предостави ценна информация и прозрения, които да помогнат на собствениците на жилища да вземат информирани решения при обновяването на външните си пространства.


Маса за хранене на открито със скара за барбекю

Масата за хранене на открито с барбекю е идеално допълнение към всяко външно пространство. Този тип мебели съчетават функционалността на маса за хранене с удобството на барбекю, което ги прави идеално решение за организиране на вечери на открито или за хранене със семейството и приятелите.

Напоследък популярността и търсенето на маси за хранене на открито с барбекю грил нарастват и не е трудно да се разбере защо. Те са не само удобно и практично решение за хранене на открито, но и придават стил и елегантност на всяко външно пространство.


Корейска барбекю маса за скара

Корейското барбекю е популярен стил на готвене, който включва печене на месо, зеленчуци и други храни на настолна скара. Напоследък този стил на готвене набира популярност, особено сред представителите на милениума и поколението Z, а корейските барбекю грилове за маса се превърнаха в задължителен аксесоар/мебел за много собственици на жилища.

Корейският барбекю грил за маса осигурява уникално и приятно изживяване при хранене, като позволява на собствениците на жилища да приготвят и да се наслаждават на вкусни ястия с приятелите и семейството си. Тези грилове са особено желани от собствениците на жилища с малки дворове и дворни пространства.


Вертикални градини

Вертикалните градини, известни още като живи стени или зелени стени, са красива гледка за всеки двор или тераса и са популярна тенденция в дизайна на градината за 2023 г. Тези вертикални зелени стени, състоящи се от растения и/или цветя, са живо, дишащо изкуство за вертикалните повърхности на вашия заден двор или тераса и служат като перфектно допълнение към традиционната ви градина.

Популярността на вертикалните градини се дължи на няколко фактора, включително:

  • спестяване на пространство;
  • естетическа привлекателност за всяко външно пространство;
  • подобрено качество на въздуха в дома ви;
  • намалената поддръжка означава, че изискват по-малко поливане и подрязване.


Технологии за интелигентен дом

Днес разполагате с редица интелигентни технологии, които можете да включите в дома и градината си и които ще внесат "уау" фактор в дома ви.

Външно осветление: интелигентното външно осветление позволява на собствениците на жилища да контролират яркостта, цвета и графика на външното си осветление с помощта на своите смартфони или други устройства.

Напоителни системи: интелигентните напоителни системи могат автоматично да регулират графика за поливане на вашите растения и цветя въз основа на преобладаващите метеорологични условия.

Грилове за барбекю: някои интелигентни грилове за барбекю са снабдени с контрол на температурата и други възможности за наблюдение, което позволява на собствениците на жилища да контролират гриловете си от разстояние.


Минималистичен дизайн

Минималистичен дизайн: Минималистичният дизайн е популярна тенденция в дизайна на дома и градината за 2023 г., която се характеризира с простота, функционалност и изчистени линии. Минималистичният дизайн има за цел да създаде ненатоварено пространство, свободно от разсейващи елементи, което позволява да се съсредоточите върху най-важното.

Чистият и семпъл минималистичен дизайн, приложен в различни аспекти на дома и външното пространство, не само ще подобри външния вид на дома ви, но и ще ви спести пари. Идеите включват: мебели за външно обзавеждане, например бели, сиви или черни. Ландшафтен дизайн, който се състои от бели камъни, скали и зелени растения. Осветлението използва изчистени линии и неутрални цветове, за да създаде меко, приканващо излъчване във външното пространство. Декоративни елементи, като например райета или полка точки.

Ако планирате да обзаведете лятната си градина с мебели по поръчка, не се притеснявайте да се свържете с някой от нашите специалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта