Почерпете вдъхновение за фантастична декорация в градината

Публикувано на 24/07/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 5 850 пъти

Както домът, така и градината, трябва да представляват вашата същност. Ако все още не сте преобразили дворното си пространство по красив и вълнуващ начин, съобразно вашите собствени идеи, позволете ни да ви предоставим доза вдъхновение. След тази статия сме сигурни, че ще се чувствате уверени да изпълните някое от нашите предложения, а може би ще ви помогнем да преодкриете своите представи за мечтаната декорация в градината. А ако имате необходимост от малко професионална помощ - специалистите са на един клик разстояние от вас.


Вдъхнете нов живот в обикновените саксии

Какво по-хубаво от това да се снабдите с необходимите материали и да започнете един свой собствен проект за декорация в градината, който по-късно ще ви носи удовлетворение и наслада за окото? Ето две чудесни и забавни идеи, първата от които можете да изпълните заедно с децата:

  • За представения отляво проект ви два големи контейнера, бои и любимо растение за посаждане. Първо боядисайте контейнерите в любим цвят, след това им нарисувайте симатични личица, а накрая посадете цвете в тях. Можете да им бучнете по някое чадърче или друг допълнителен елемент по ваш избор.
  • Дясната снимка представя не по-малко забавна идея за направата на градински човек от саксии. Трябват ви няколко големи за тялото и няколко малки саксии за крайниците. Сложете го седнал върху нещо или изправен до стената, а може би подпрян на стълба - това зависи от вас и количеството фантазия, с което разполагате.


Класически идеи за любителите на семплата красота

Ако не си падате по сложните и чудати проекти, ето една семпла идея за декорация в градината, която може би ще ви допадне. Трябват ви различни по вид красиви саксии с интересна форма - например като тези отляво, наподобяващи плетени кошници, или пък тази от дясната снимка, която имитира дънер. Посадете в тях любимите си цветни растения, било то пролетни или многогодишни, и ги подредете в градината. Лесно, бързо, но и резултатът оределено няма да ви разочарова. Можете да си създадете градински кът, в който да има само саксии например. Разгледайте и следващите ни идеи, защото много от тях можете да комбинирате с тази за създаването истински вдъхновяващ градински проект.

Виж още: Как да оформим красиво малката градина 


Ето как да внесем очарование в двора си

Тези две предложения ще допаднат на тези от вас, които са одобрили първите две идеи, които ви представихме. Направете си градински миньон от стари гуми като ги боядисате в синьо и жълто, както е показано на снимката. Окото можете да изработите с помощта на стара консерва или директно да го нарисувате върху гумата. За ръце можете да ползвате пръчки, тръби или каквото сметнете за подходящо, а в тях, за още повече чар, можете да сложите различни градински сечива. Втората снимка представя семейство костенурковци, които се "разхождат" заедно из градината. Тях можете да направите сами от камъни, а ако ви се струва твърде сложно - купете си керамични фигурки и ги боядисайте.


Позволете на Мики Маус да ви вдъхнови за декорация в градината

Поредната идея за онези от вас, които съхраняват детското в себе си, но този път представена по начин, който всеки може лесно да изпълни сам. Направете си Мики Маус стъпала, които водят навътре в градината - можете да намерите плочи в тази форма или да ги направите от камъни. С помощта на камъни можете също да направите леха във формата на Мики Маус или да изградите бетонова конструкция, ако имате време и желание да си поиграете повече. Посадете в нея любимите си растения и украсете с градински феи, гномчета или каквито други елементи предпочитате.

Виж още: 5 лесни декорации за градината, които да направите сами още днес


Декорация в градината с великолепни геометрични форми

С помощта на камъни можете да създадете невероятни геометрични форми сред лехите в градината си. Подредете ги във вълнообразна форма по средата на продълговата леха в края на градината. От едната страна посипете с чакъл, а от другата посадете симетрично растения. Или направете кръг, който да запълните с камъни по краищата и в средата на който да посадите нещо красиво. Ако ви се струва сложно изпълнението на тези идеи - потърсете помощ от специалистите близо до вас. Пуснете заявка за изпълнение на проект и намерете най-добрите професионалисти, които да преобразят градината ви така, както на вас ви харесва.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта