Градински люлки – цени

Публикувано на 16/08/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 30/03/2023 | Видяно 15 817 пъти

Настъпването на пролетта несъмнено ни вдъхновява да преобразим и вида на двора, като потърсим помощ за озеленяване от опитен специалист. В разгара на лятото вече усещаме нуждата да подменим градинското обзавеждане, което включва и закупуването на нова люлка, на която да прекараме слънчевите следобеди! За да ви улесним в избора на вид и модел за тази конструкция, днес ще ви запознаем с ориентировъчните цени за градински люлки, така че да планирате възможно по-лесно и прецизно бюджета си. А вие на какъв модел люлка за двора бихте заложили? Споделете с нас своите впечатления от показаните продукти, а за качествената поддръжка на двора и градината се доверете на коректните изпълнители, регистрирани в MaistorPlus!


Класически градински люлки за ценителите на удобството

Идеалното решение за всяка слънчева градина – класическите градински люлки имат стабилна метална основа и меки възглавници с дунапрен, които осигуряват удобство и комфорт. Можете да изберете практичен двуместен вариант, в случай че не разполагате с много свободно пространство в двора, или пък да заложите на цветна и красива люлка с три или дори четири места.

  • Средните цени за градински люлки с две или три места са между 230–300 лв.
  • Все пак на пазара можете да откриете варианти на промоция и за под 100 лв., но обикновено триместните люлки с размери около 170х110х135 см. струват между 120 и 400 лв., в зависимост от здравината на конструкцията и особеностите на модела.
  • Цените на четириместните градински люлки от този тип пък могат да достигнат 480 и дори 500 лв., като тяхната дължина обикновено е около 200 см.

Виж още: Битумни керемиди - цени


Градински люлки тип павилион ще освежат големия двор

Този вид градински люлки обикновено имат по-високи цени и са приложими в просторни градини. Поставянето на подобна конструкция в малкия двор или в непосредствена близост до къщата ще направи преминаването около люлката изключително неудобно, като стесни визуално и пространството около дома ви.

  • Градинските люлки тип павилион обикновено имат навес от дърво, който допълнително оскъпява конструкцията и обуславя нейната висока цена, която може да достигне 600-700 лв.
  • На пазара ще откриете и градински люлки с метална основа и мрежа против насекоми, като техните цени са около 800-900 лв.
  • Някои производители предлагат страхотни промоции, които ви позволяват да откриете подобен тип люлка и на значително по-достъпна цена от около 360-400 лв., която обаче трудно може да се сравни със завидната здравина, присъща за класическите дървени или метални конструкции.


Поставете висящ стол в градината, така че да я направите по-гостоприемна

Висящите столове стават все по-популярно решение, както за модерната дневна, така и за градината. Те често са изработени от дърво или изкуствен ратан, като вървят в комплект с меки възглавници, които осигуряват необходимия комфорт и предразполагат към отмора и релакс. Въпреки това цените на тези градински люлки остават сравнително високи, като най-често са в следния диапазон:

  • Класически висящ ратанов стол струва между 320 и 400 лв.
  • Средните цени за тези градински люлки са между 330 и 370 лв. в зависимост от предпочитания материал и особеностите на модела.
  • Възможно е да откриете и по-компактни и олекотени варианти на цени около 270-280 лв.
  • Висящ стол с височина около 180 см., дължина 120 см. и ширина 70 см. може да струва и около 500-550 лв., особено в случаите, когато за изработката му е използвана здрава конструкция от метал и дърво.

Виж още: Барбекю - цени


Заложете на хамак с интригуващ дизайн

Поставянето на хамак е друго практично решение, което успешно може да замени класическите градински люлки. Обикновено този тип текстилни продукти имат по-ниска цена в сравнение с висящите столове от дърво или ратан.

  • Обикновеният хамак, изработен от полиестер и памук, се предлага в широк спектър от цени, които започват от около 30-50 лв. и достигат 230 лв. За тази разлика от голямо значение е вида на материала, от който е създаден хамакът, както и наличието на допълнителна метална основа.
  • По-луксозните варианти на този тип продукти за градината могат да достигнат и цени от около 500 – 530 лв.
  • Ръчно плетеният хамак за градината пък ще ви струва около 300 лв., докато градинските люлки от плат, наподобяващи стол, имат цени между 40 и 280 лв.
  • Средните цени за градински люлки от плат и хамаци са между 150 и 200 лв. за брой, когато се стремим да открием максималния баланс между цена и качество.

Виж още: Алуминиева дограма - цени


Изберете страхотна детска люлка за градината

Новото обзавеждане на градината започва с грижа за най-малките членове на семейството, които често играят навън от сутрин до вечер. За целта оборудвайте двора си с практична и удобна детска люлка, която окончателно ще отдели хлапето от компютъра или таблета и ще го мотивира да се забавлява на открито.

  • Класическите пластмасови детски люлки струват между 20 и 45 лв.
  • Дървената люлка с въжета пък се предлага на цени между 15 и 35 лв.
  • Масивна градинска люлка за две деца струва около 800-100 лв.
  • Модерните люлки, които са част от модули с пързалки, пък са подходящи само за достатъчно просторен двор и имат цени между 290 и 470 лв. в зависимост от използвания материал за изработка и екстрите, с които разполага конструкцията.

Преди да пристъпите към закупуване на градинска люлка обаче, е важно да се погрижите за състоянието на двора. За целта потърсете помощ от опитен озеленител, като заявите проект в MaistorPlus напълно безплатно и се запознаете с профили, оферти и оценки от клиенти!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта