Приказен градински оазис от палети

Публикувано на 10/04/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 11/04/2020 | Видяно 7 426 пъти

Все по-често мислите ни са насочени към някоя плажна ивица. Смело мечтаем за соления бриз, морски коктейли и така чаканата почивка. Лятото чука на вратата ни, напук на облачната пролет. И въпреки спонтанните дъждовни капки и все по-рядката среща с нежните лъчи на слънцето, промяната навън вече е факт. Време е да се захванем с обновяване на градината – онова райско кътче, което успява да ни откъсне поне за малко от рутината на ежедневието. Мястото, където се събирате с приятели, пиете кафе, освежаващи напитки, правите барбекю и говорите сладки приказки, докато слънцето не се скрие зад хоризонта.

Какво по-хубаво от това, със собствени усилия да сътворите една малка приказна градина на вашето любимо място? Мисията ви изглежда сложна, дори невъзможна? Не разполагате с достатъчно свободно време? А искате и да бъде нещо оригинално и много красиво? Имаме неустоимо предложение за вас. С помощта на палетите и малко сръчност от ваша страна ще внесете много уют и прелест в градината ви. Като добавим и факта, че същите са приложими във всеки тип интериор, то няма основание да се чудите, а направо запретвайте ръкави, за да реализирате най-добрия проект. В случай че все пак предпочитате да се доверите на специалист, в нашия сайт ще откриете доказани мебелисти, на които можете да разчитате. 


Арка от палети

Да разположите арка в градинския си кът е идеално решение, за което няма да съжалявате. Прекрасно си подхожда с всякакви каскадни цветя, които можете да позиционирате както в отделни саксии, така и в основата от двете страни на конструкцията. И все пак, ако сте от хората, които могат с много усилия да отгледат палма, или най-много непретенциозна петуния, то не се отказвайте. Декорирайте арката с воали, завеси, или просто я оставете в оригиналния ѝ вид. Добрата новина е, че тя също може да бъде направена от палети, което автоматично означава да вземете бюджетно приемливо решение. 

Вижте още: Креативни идеи за палети в градината и на терасата


Беседка за разкош

Ако разполагате със свободно пространство и много приятели, то несъмнено е време да се замислите за беседка. Вариантът да бъде изработена от палети е чудесен. Ще си спестите много нерви (от безкрайно обикаляне и разглеждане на каталози), а и пари. Със собствени усилия ще направите малко съвършенство. И все пак не забравяйте, че може да поканите приятелите да помагат с по едно рамо. Тъкмо ще имате още няколко повода за по чаша бира в приятна компания. Като допълнение може да направите маса за двора или стол-люлка, с които да съберете погледите на всички съседи.


Алея от палети

Имате алеи в двора, които обаче за нищо на света не желаете да бъдат залети с бетон? А може би имате циментови пътечки, които изпитват спешна нужда да им бъде „внесена“ нотка свежест? Е, и в двата случая може да заложите на палетите. Няколко дъски, подредени по дължината на алеята, ще ви свършат перфектна работа и ще ви помогнат да избягате от стереотипните сиви пътеки. Може да ги наредите върху готовите циментови отливки, настилка от ситни камъчета или пък да ги разположите директно за земята. Само не забравяйте да напръскате против бурени, за да избегнете опасността от прорастващи тревички между дъските.

Вижте още: Градинска пътека с плочи от естествен камък


Кът за отдих с мебели от палети

Пейките от палети, в комбинация с правилната декорация, имат уникалното свойство да превърнат част от градината ви в перфектен „остров“ на уединение. Съвсем спокойно може да направите и стена от дъските, която да внесе нотка комфорт във вашия малък оазис. Декорирането не бива да ви плаши. Ако имате желание, с няколко лесни стъпки може да превърнете пейките в истински шедьовър на изкуството. Обожавате ли аромата на кафе и прекрасните слънчеви лъчи в края на деня, които се сбогуват с днешния ден, за да посрещнат утрото? Насладете се на тези моменти на мястото, което ви прави истински щастливи. Подарете си този кът! Заслужавате го!


Кокетна ботаническа градина у дома

Не, това не е мираж, напълно възможно е да се случи и в собствения ви дом. Сигурни сме, че ако сте от онези запалени цветари, които могат да отгледат всяко растение, търсят информация в интернет до късните часове на нощта, и предимно си поръчвате онлайн семена, вместо дрехи, то несъмнено това предложение ще бъда подходящо за вас.

  • Трябват ви само няколко палети, с които да оформите пода и стените. Добре ще бъде да ги прикрепите за стабилна основа.
  • Може да си оставите разстояние зад дъските, където да позиционирате саксиите, а цветовете им само да се подават закачливо в разгара на топлите дни.
  • Също така може и да закачите няколко саксии с любимите си цветя, които да превърнат мястото в мини ботаническа градина, която ще ви радва до края на лятото.
  • И за да бъде всичко прецизно до най-малкия детайл, не се лутайте в океана от пластмасови сандъчета, а си направете собствени саксии от палети.


Разсадник от палети

Знаем, че малките парничета с метални конструкции не се вписват в цялостната концепция за чудна градина. И въпреки това страстта ви към отглеждането на плодове и зеленчуци всяка година ви праща в безмилостните мрежи на добре познатия разсадник. Е, вече може да си отдъхнете и да превърнете и него в страхотна част от двора ви. Направете си разсадник от палети. Изработката му е изключително лесна и не отнема много време. Трябват ви само няколко палети, мотика и лопата, за да може да вкопаете една част от новата си придобивка в почвата. Горните дъски оставете над земята и засадете каквото пожелаете. Съвсем скоро ще имате разсадник за чудо и приказ, на който съседите благородно ще ви завидят.

Вече знаете коя от идеите, представени тук, желаете да превърнете в реалност, но ви липсва време или увереност да се заемете сами? В такъв случай, можете да разчитате на специалистите по мебели, регистрирани в платформата на MaistorPlus. Направете безплатна заявка и в отговор ще получите оферти, които да сравните. Преценете коя е най-удачната за вас, като предварително разгледате профилите на кандидатствалите изпълнители, в които ще откриете и оставени отзиви от предишни клиенти. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
15 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта