435 Препоръчани изпълнители за лъчисто отопление

Направете безплатна заявка още днес!

Изборът на лъчисто отопление за помещенията у дома ни доближава най-много до естественото затопляне. То разчита на загряването на обектите, а не на въздуха. И тъй като в MaistorPlus ценим енергоефективните решения, ви помагаме да намерите компетентни изпълнители, които разбират от лъчисти системи. Можете да разгледате списъците с регистрирани професионалисти, да видите рейтинга на всеки от тях, както и отзиви от предишни клиенти. Напълно безплатно заявявате проекта си, сравнявате оферти и се спирате на най-удачната.

Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!Стандартна иконка за категория Отопление и климатизация
онлайн преди 21 часа

Станислав

4 извършени проекта

Последно мнение за "Демонтаж и монтаж на бойлер .":

"Перфектно свършена работа . Бързо , коректно, точно ."
avatar_70925_12336548698.jpg
онлайн преди 2 часа

"Ванива Строй" ЕООД

VIP

34 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт/Смяна на радиатори":

"Добре и чисто свършена работа! Дойде в уречения час за оглед, свърши работата в същия ден, без очакваните за подобен процес наводнения и пое ангажимент да проследи резултата контролно след няколко дни ... "
avatar_74000_40393233672.jpg
онлайн преди 3 дни

Мирослав Георгиев

20 извършени проекта

Последно мнение за "Отстраняване на течове от радиатори":

"Много коректен и точен човек. Извърши ремонтите бързо, ползва качествени материали и почисти, със сигурност бихме работили отново с него."
avatar_74175_14559987840.jpg
онлайн преди 10 дни

Арт Клима Груп ЕООД

2 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на климатик":

"ремонт на климатик - бързо, чисто, точно и в съобразено удобно време"
avatar_85181_49436123157.jpg
онлайн преди 4 месеца

Ventsi

4 извършени проекта

Последно мнение за "Монтаж смесители + бойлер - село Луково":

"Прекрасна работа! Професионална работа и отношение. Помогна ни много!"
cover_58849_12643789454.jpg
онлайн преди 4 минути

Петър Желязов

28 извършени проекта

Последно мнение за "Свързване на бойлер към отоплителна инсталация":

"Добре и бързо свършена работа."
avatar_23432_91095494712.jpg
онлайн преди 4 часа

MX Строй ООД

11 извършени проекта

Последно мнение за "Подмяна на вертикални щрангове":

"Доволен съм и бех го повикал за други проекти!"
Стандартна иконка за категория ВиК Услуги
онлайн преди 6 часа

Ремонти

17 извършени проекта

Последно мнение за "Теч на парно":

"Перфектно свършена работа - поправка на теч на парното и смяна на звънеца. Много любезен и внимателен човек с чувство на отговорност. Препоръчвам го без колебание."
Стандартна иконка за категория ВиК Услуги
онлайн преди 35 минути

Никола

69 извършени проекта

Последно мнение за "Подвързване на разкачени радиатори в гарсониера":

"Коректен и компетентен. След като се разбрахме по телефона дойде и подвърза радиаторите и монтира термостатичните вентили качествено въпреки, че се появиха неочаквани затруднения ."
Профилна снимка - Петър Атанасов
онлайн преди 3 дни

BulSpace

VIP

1 извършен проект

Член от 13 месеца:

Фирма "БулСпейс" е основана преди 13 г. Към момента има 15 служители и изпълнява проекти в следните направления: -проектиране, доставка, строителство и поддръжка на фотоволтаични системи и инсталац ...

Какво е лъчисто отопление и какви са предимствата му?

Можете да го срещнете още като инфрачервено или отопление с дълговълнови инфрачервени лъчи. Принципът му на работа е вдъхновен от слънцето. За разлика от традиционните отоплителни методи, при които се залага на загряване на цялото пространство, тук лъчите затоплят отделните обекти и тела. На практика усещането е, че на вас ви е топло, без в същото време въздухът да натежава от високите градуси. Какви са предимствата при този метод:

 • Енергоспестяващ е. Вероятно се досещате и сами, че много повече енергиен ресурс се изразходва, когато трябва да се стопли целият обем на въздуха в едно помещение. При лъчистия начин за отопление директно се стопляте вие и предметите в стаята.
 • По-здравословен е. Всеки от нас е усещал тежестта на въздуха, когато сме увеличили парното, климатика или друг отоплителен уред на максималната възможна мощност. Чувстваме се отпаднали, неработоспособни, а дори може и да не ни е достатъчно топло. От руга страна, лъчистите панели спомагат затова въздухът да остане лек и приятен за дишане, а ние да усещаме комфортна топлота, да бъдем енергични и бодри.

За кои помещения най-често се прилага отопление с лъчисти панели?

На практика лъчисти системи могат да бъдат изградени във всяко помещение у дома, както и в офиса. Още едно предимство при тях е, че инфрачервените панели, от които са съставени, са компактни и следователно не заемат място. Това ги прави подходящо решение и за по-малки пространства. И все пак, има някои зони в жилището, където по-често се използва лъчисто отопление и това са:

 • Банята. Истинско предизвикателство е да се влезе в студена баня по време на най-мразовитите зимни дни. Затова и топлинният комфорт тук е от съществено значение. Един от най-добре работещите начини да го постигнем е именно чрез панелите с инфрачервени лъчи. Благодарение на тях моментално се загряваме, без да е необходимо предварително да ги включваме, за да стоплят въздуха.
 • Коридора и антрето. Често пренебрегваме преходните пространства в апартаментите и къщите си, когато става дума за отопление. Причината е, че не виждаме смисъл да хабим енергия, когато реално не ги обитаваме. Можем обаче да си осигурим приятна топлина и при тях с лъчистите способи за отопляване.
 • Спалнята. В обичайна ситуация в тази стая не пребиваваме през деня и съответно няма нужда да я отопляваме. Това действително е така, когато разчитаме на традиционни методи като климатици или радиатори например. На тях им отнема време да затоплят пространството и за да усетим ефект, е нужно да ги включим поне два часа предварително. Ако вместо тях се отопляваме с лъчистия способ, той ще ни даде топлина веднага, вместо да изчакваме и да трупаме разходи.

Сами да си изградим лъчиста система или да разчитаме на специалист?

На пръв поглед поставянето на няколко панела по стените и таваните в избрано помещение може да изглежда като детска игра, с която всеки би се справил. Зад това толкова леко за изпълнение действие обаче стои сериозен професионален опит. Ако вие не притежавате такъв, разумното решение е да се обърнете към опитен изпълнител, тъй като:

 • Специалистът по лъчисто отопление знае къде и как да разположи панелите. Спрямо спецификите на помещението преценява колко големи да бъдат те и на какво разстояние един от друг.
 • Може да ви посъветва на какви модели да се спрете, съобразявайки се с бюджета ви и други важни за вас условия.
 • Ще ви даде компетентни указания как да поддържате своята система за инфрачервено отопляване, за да може тя да работи изрядно по-дълго време.

Как с MaistorPlus успешно намирате точния изпълнител за лъчисто отопление?

През зимата ви е важно да се стоплите бързо и качествено. Затова е нормално да държите на опитни професионалисти, които да се погрижат за отопляването на жилището ни. Можете да ги намерите много лесно и без да губите излишно време, като използвате платформата на MaistorPlus. При нас ще откриете множество препоръчани майстори и фирми, като за ваше удобство е налична опцията да ги филтрирате по район и сфера на дейност. Директното изпращане на заявка пък ви осигурява възможността да сравните различни оферти и да изберете подходящата. Ето и още полезни услуги, на които можете да разчитате напълно безплатно:

 • Описвате и заявявате проекта си без финансово или каквото и да било друго обвързване;
 • В кратки срокове получавате оферти, които да сравните;
 • Запознавате се с бизнес страниците на майсторите и фирмите, виждате репутациите им, както и препоръки от клиенти, ползвали услугите им преди вас;
 • От вашето решение зависи дали ще поканите някого от кандидатите на оглед и дали ще го наемете да изпълни заданието ви;
 • Споделяте и своя отзив, когато възложеният от вас ремонт е извършен.


Изградете успешно система за лъчисто отопление у дома, като се обърнете към регистрираните в MaistorPlus специалисти! Заявете проект безплатно!