Препоръки за басейна в градината от Mr. Bricolage

Публикувано на 06/07/2022 от Радина Петрова | Последна редакция на 30/03/2023 | Видяно 5 074 пъти

Избор на подходящ басейн 

С настъпването на лятото започнахме да мислим все по-често за отдих край басейна. Богатият асортимент от видове и размери при басейните на пазара може да ни обърка, затова е добре да сме предварително подготвени.

Затова Mr.Bricolage ще ти предостави наръчник с няколко полезни съвета, които ще са от полза при избор на басейн за твоята градина и препоръки за неговата поддръжка!

БАСЕЙН PRISM 3.66Х0.76 М С ФИЛТЪРНА ПОМПA                           


Сглобяеми басейни

Основната разлика между сглобяемия и надуваемия басейн е, че сглобяемият има стабилна метална конструкция, която гарантира още по-голяма здравина и устойчивост при употреба. Обичайно моделите от този тип са стандартни – овални, така че аксесоарите, които ще закупиш за поддръжка на новия семеен басейн, ще можеш да използваш дори след много време, в случай че решиш да го подмениш.

БАСЕЙН С МЕТАЛНА РАМКА 3,66х0,76СМ


Надуваеми басейни

Те са лесни за монтаж и също толкова предпочитани през горещите летни дни, особено поради факта, че са по-бюджетно решение. Цената им е ниска, лесни са за монтаж и демонтаж, а поддръжката е също толкова проста, както при сглобяемите – нуждаеш се от покривало и препарати за почистване, с които да поддържаш водата бистра и без бактерии. Единственият недостатък на този вид басейни е, че са по-податливи на спукване, ако бъдат поставени на неподходящ терен. За тази цел е добре да предвидиш къде ще инсталираш басейна, като преди монтажа се убедиш, че на терена няма остри камъчета или забравени предмети, които да ти развалят настроението по време на почивка в прохладната вода. Хубавото е, че съвременните модели са изработени от трислоен материал, които е устойчив на външни фактори и осигурява дълга експлоатация.

БАСЕЙН 2.44Х0.61М EASY SET


Поддръжка на басейна

Удоволствието е важно, но за да е пълно – басейнът изисква известна доза внимание и грижи. Специалистите от сектор “Градина” на Mr. Bricolage, приготвихме кратък списък с важни стъпки, които може да следваш, за да запазиш басейна си чист.

  1. Съобрази мястото за монтаж с терена – нека бъде равен и без камъчета, които в последствие да създадат проблеми, наранявайки повърхността. За по-сигурно – постели подложка. Не монтирай в близост до дървета и храсти – те ще напълнят водата с листа и насекоми.
  2. За да бъде водата чиста през лятото, оборудвай се с филтър. Надуваемите, както и сглобяемите басейни могат да бъдат оборудвани с картушен филтър. Важно е да поддържаш и него чист, за да може да го ползваш по-дълго време. Почиствай филтъра поне един път в седмицата под силна струя вода. Няма нужда от препарати. Добре е да не ползваш филтъра повече от 6 месеца.
  3. Предпази водата от замърсяване и изстиване през нощта, като поставиш покривало.
  4. Използвай препарати, за да дезинфекцираш от микроорганизми, които водят до позеленяване на водата в басейна.
  5. Спазвай нормите за третиране с препарати. Поддържай препоръчително ниво на хлор в басейна и не надвишавай количеството таблетки.
  6. Веднъж седмично почиствай дъното на басейна с вакуумна подочистачка.

ХИМИКАЛИ ЗА БАСЕЙН 500Г


Принадлежности за поддръжка на басейна

Добре е да се подготвиш навреме и да се снабдиш с препарати и пособия, подходящи за поддръжката на твоя нов басейн. Химикалите са важна част от защитата от поява на вредни бактерии и микроби във водата през горещите дни. В Mr.Bricolage ще намериш голям асортимент от специализирана химия, както и аксесоари за почистване, които можеш спокойно да поставиш във водата и те да свършат цялата работа вместо теб. Предлагаме ти и други пособия – за ръчно почистване, тъй като в дългосрочен план, таблетките и филтрите не са достатъчни, за да запазиш добрата хигиена на басейна. Добре е от време да време да почистваш основно, за да премахнеш микробите, които се залепят по повърхността. Принадлежностите, които препоръчваме са:

  • Диспенсър за хлорни таблетки;
  • Пречистватели;
  • Филтри;
  • Комплекти за ръчна поддръжка – кепчета, мрежи, маркучи, вакуумни глава, дръжки, четки и тн.;
  • Хлор (таблетки), както и тестери за измерване на Ph-то на водата;

КОМПЛЕКТ ЗА ПОДДРЪЖКА НА БАСЕЙН


Тагове:

Партньори

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Начо Цветков
Боядисване и декорация, София
6 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта

Мосю Бриколаж съвети за дома и градината