Кои са най-подходящите цветови палитри за домашен офис?

Публикувано на 06/04/2020 от Станислава Матеева | Последна редакция на 06/04/2020 | Видяно 5 537 пъти

Когато проектираме своя домашен офис, обикновено има практика концентрацията ни да се съсредоточава само и единствено върху това къде ще го обособим, какво ще поставим в него и дали изобщо ще можем да намерим място за всичко необходимо. Притесненията също включват и това на какъв тип бюро да се спрем, колко стола ще бъдат нужни за целите ни, дали трябва да сложим и диван или фотьойли, дали стелажите, които сме избрали ще паснат добре на пространството. Това са изключително важни съображения, на които трябва да се обърне по-специално внимание. 

Друг основен елемент в домашния офис обаче е цветовата схема. Именно тя ще дефинира външния вид и атмосферата в пространството. Затова е важно да се съобразите и с този фактор, когато планирате или променяте работното място у дома. Точно как да съчетаете цветовете в домашния офис и кои са най-подходящите цветови палитри за това кътче в дома, ви показваме тук. За изпълнението на тези практични идеи, можете да се обърнете към специалистите в областта на бояджийските услуги, регистрирани в платформата ни.


Монохромна бяла палитра

Ако се стремите към по-модерен вид за офиса ви, цвят, с който никога няма да сгрешите, е белият.

  • Бялата монохромна цветова схема придава усещане за повече свобода, простор и съвременност. И тъй като може би ще прекарвате доста от времето си в домашния ви офис, вероятно последното нещо, което бихте искали е пространството да е претъпкано, да липсва усещане за простор и удобство. Затова именно тази цветова схема ще даде повече въздух на помещението.
  • И тъй като бялото отваря пространство визуално, то е и страхотен избор за домашни офиси, намиращи се в малки пространства. Също така бялото има изчистен вид, който никога не излиза от стил. Ако искате нещо семпло и изчистено, бялото е вашият цвят.

Вижте още: 13 креативни идеи за домашен офис


Неутрални нюанси в комбинация с дървесни тонове

Друга цветова схема, която е перфектна за домашен офис, е богатата дървесина, съчетана с други неутрални нюанси. Именно тази комбинация от цветове и материали ще даде на помещението ви едно неподправено усещане за лукс и елегантност. Затова ако се стремите да създадете един от онези офиси у дома, който недвусмислено крещи “елегантност”, “стил” и “лукс” , помислете как да добавите дървени текстури в стаята.

  • Начин да го направите е, като поместите дървесината в подовата настилка, ламперията и мебелите.
  • Дървените текстури се комбинират чудесно с други неутрални тонове. Тях можете да приложите в килима, мебелите и текстилните декорации.
  • Също така малки акценти като лампата от ковано желязо и стенните декорации могат да добавят още класическа атрактивност.


Синьо в комбинация с неутрални тонове

Още една идея за цветова схема подходяща за домашен офис е да се комбинират неутрални нюанси със сини такива. Съчетанието от тези цветове е класика в интериорния дизайн, което значи че никога не излиза от стил и е винаги актуално.

  • Начин да добавите си ия цвят е като го пренесете върху шкафовете. Така контрастът ще е явен и абсолютно привлекателен, а атмосферата класическа, но модерна.
  • Друг вариант, при който неутралните нюанси определено ще изпъкват, но и ще са в унисон с обстановката, е като ги пренесете по стените или таваните. Един красив бял таван би дал усещането са повече пространство и въздух в помещението.
  • Сините нюанси пък помагат на стаята да изглежда по-завършено, по-цяло. Те добавят и цветния щрих, от който всяко помещение се нуждае. 
  • Трябва обаче да се внимава със синьото, когато го избирате, тъй като може да се затвори пространството. Идеален вариант в случая е приглушено сиво-синьо. То отваря стаята и придава нежен и елегантен вид.
  • Синьото можете да добавите както в текстилните аксесоари, така и като боя по стените. Вариант е и да заложите на осветителни тела в този цвят. 

Вижте още: Как да обособим домашен офис във всекидневната?


Цветни и пъстри нюанси

Ако сте човек, почитател на всички цветове и обичате да експериментирате в интериора, то тук сме подготвили перфектната идея за вас. Офисът ви определено може да бъде цветен и пъстър, без да изглежда като детска стая. 

  • Ярките цветове страхотно се комбинират с бял, неутрален фон. Бялото в случая е като платно, върху което да изразите цветното си въображение. Комбинирайки цветното с неутралното, помагате на по-ярките цветове да се отличат повече, докато бялото придава по-модерен и стилен облик. 
  • Лесен и бърз начин да добавите цветове в домашния офис е като добавите декоративни елементи по рафтовете. Кутия, в която съхранявате документи, саксия с цветя, рамка със снимки са само част от вариантите, които можете да приложите и вие. 
  • Реално това, което трябва да направите, е да създадете монохромна цветова схема, върху която да нанасяте пласт по пласт цветни предмети, равномерно разпределени в целия офис. 

Вижте още: 4 впечатляващи предложения за уютен домашен офис


Кралско червено

В кралското червено просто има нещо, което привлича погледа и го прави идеално за домашен офис или пространство за учене. Този цвят е едновременно смел, но и балансиран. Именно затова добавя приятно усещане за хармония и елегантност в пространството. 

  • Лесен начин, по който можете да внесете кралското червено в домашния си офис, е като направите акцентна стена в този цвят. Тя може да даде облик на цялото пространство. Комбинирането на бордо с неутрали като бели и черни нюанси позволява на другите елементи да образуват контур около акцентната стена. 
  • По приятен начин можете да добавите червеното и в текстилни елементи, като килимите и завесите, както и в столовете. 

Цветовете са нещо, с което в хубаво да се експериментира в интериора на дома. Това обаче трябва да се прави с вкус и мярка. За правилното съчетаване на цветовете човек трябва да притежава творчески поглед и стилови умения. Ако се затруднявате при определянето на цветовата схема във вашия дом, то тогава идеален вариант е да се свържете със специалист в областта на интериорния дизайн, който да ви помогне. Такъв можете да откриете в MaistorPlus. Още сега може да направите напълно безплатна заявка за проект. До 24 часа вече ще имате готови оферти, които да сравните, ще можете и да прочетете мненията на предишни клиенти и на база наученото да изберете най-подходящия за вас вариант.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
8 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Начо Цветков
Боядисване и декорация, София
6 извършени проекта