5 страхотни кухни в червено

Публикувано на 12/02/2021 от Теа Даулова | Последна редакция на 12/02/2021 | Видяно 5 070 пъти

Все по-често дизайнът на кухнята е подчинен на изключително изчистени линии и неутрални нюанси. И докато белите кухни с дървесни елементи продължават да държат челните класации в желанията на хората, то на заден план остават едни не по-малко красиви дизайни. В месеца на любовта сме ви приготвили 5 чудесни кухни в червено, които ще допринесат за стилния интериор във всеки дом.

Не отричаме, че подобни решения са само за хора, които умеят да експериментират и са склонни на нетрадиционни комбинации. Точно те умеят наистина да оценят красотата да нетипичния интериорен дизайн. Ако сте в период на избиране на кухненски шкафове, то при нас ще намерите регистрирани майстори, които да реализират вашите мечти.


Червена кухня в керемидени нюанси

Никой не е казал, че червените кухни трябва да бъдат в наситени тонове. Напротив! Богата гама от червени нюанси дава достатъчно огромно разнообразие за експерименти. И тази кухня е типичното доказателство за това.

  • Кухненските шкафове са предимно в керемидено червена гама. Гланцът в тази кухня не е на почит. Предпочитани са матови повърхности.
  • Комбинацията между бежово и керемидено червено се оказва доста успешна и печели вниманието на всеки със своята елегантност.
  • Подът със светъл ламинат идеално се съчетава с цялостната концепция в помещението.


Еклектика в червени тонове

Границата между постигане на еклектика и тотална шарения е много тънка. Точно сложността е сред честите причини хората да избягват подобни комбинации. И да си признаем – не е никак лесно да се постигне хармонична еклектика, която да е и естетически издържана… и то особено в кухнята. За радост обаче винаги има надежда и този дизайн го доказва:

  • В помещението са комбинирани наситени цветове на червено, зелено и жълто. Към тях са използвани много светли нюанси на сиво и бежово, които да допълнят интериора.
  • Кухненският шкаф е с много компактни размери, като в него дори са вложени и вградени мебели. По този начин пространството е усвоено максимално добре.
  • Кухненският остров в зелено изпълнява ролята и на трапезна маса.
  • В една стая се помещават кухня, трапезария и дневна. И въпреки ограничената квадратура, всичко е много добре организирано, без да се създава усещане на претрупаност.

Вижте още: Апартамент разгръща въображението с артистичния стил еклектика


Наситено червена кухня с много интересен елемент

Едва ли ви е хрумнало някога, че може да използвате кухненските шкафове като част от стълбище. Е, от гледна точка на функционалност вероятно това е брилянтна идея. От гледна точка обаче на хигиена не сме сигурни, че е най-доброто решение, стига да не използвате стълбите с калцуни или да имате вграден парцал на обувките (което е много малко вероятно).

  • Тенденцията, която се откроява и в този дизайн на кухня е наличието на матови шкафове. Ерата на вечния гланц остава в историята (и май беше крайно време това да се случи).
  • Дървеният под увеличава топлината в помещението.
  • Идеята със стълбището е доста странна и искрено се надяваме да има и друго такова (но какво пък, ако няма, всеки има право да прави каквото иска в дома си).


Комбинация от сиво и червено

Докато гланцовите повърхности започват да изпадат от челната класация, то сивите нюанси продължават да са в ТОП предпочитанията. И това е валидно дори и за кухните. Много често сивото се съчетава с розово, жълто, бяло, но не по-малко стилно е в комбинация с червено.

  • Червеникаво оранжевите наситени тонове могат да намерят приложение на някоя стена. По този начин те че разчупят обстановката и ще внесат много цвят. С тяхното наличие няма как домът ви да бъде скучен.
  • Препоръчително е червеният акцент да бъде в непосредствена близост до сивата кухня.По този начин се създава паралелен контраст, който допълнително подчертава стила на помещението.
  • Дори и за малки кухни червеникаво оранжевите нюанси могат да постигнат огромен ефект, с минимален шанс оптически да смалят още повече пространството.


Акцент – червен кухненски остров

Само с наличието на една акцентна точка, може да промените цялата атмосфера в помещението. Не е необходимо да залагате на червени шкафове, стени и подове. Достатъчно добра алтернатива е наличието на кухненски остров.

  • Комбинацията от тъмносиво, мрамор и червено създава много луксозен интериор.
  • Стандартната сива гама е останала изцяло на заден план. Основният акцент е в червения кухненски остров, който изпълнява роля и на трапезна маса.
  • Черните бар столове създават контраст с червеното, като едновременно с това се комбинират идеално в кухненските шкафове в тъмната гама.

Да излезете от стереотипа и типичните желания за дизайн в кухнята, не е никак сложно. Въпрос на избор е да предприемете действия, които да превърнат дома ви в уникално място, с индивидуален почерк. Червеният цвят със сигурност ще ви помогне да направите това. Сигурни сме, че не малко са любителите на този нюанс и това не е случайно.

Ако и вие сте от тях и е дошло време на промените дома си, по всяко време може да се свържете с доказаните специалисти, регистрирани при нас. Те ще ви помогнат да сбъднете идеите и желанията си. Още сега имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете тази, която най-много ви допада. Решението е изцяло във ваши ръце!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Петър Петров
Цялостен ремонт, София
17 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
11 извършени проекта